73

Фалш

преди 6 години

Статията е некоректна и неточна. За незнаещите - Ленин подписва молбата на Финландия да получи независимост. Двайсетина години след това по време на войната между двете страни финландците са победени, а Русия проявява снисходително великодушие към тях.

72

Анонимен

преди 6 години

До де сопа деТази рускиня кво прави тука?ми *** някаква, изкарва по некой лев

71

Анонимен

преди 6 години

До Блъди Мерище им спретна набързо един референдум .... със зелени човечета ... !!!пий си лосиона и не се напрягай толкова много, да не се наaкаш.

70

Анонимен

преди 6 години

"Нищо добро не идва от изток освен слънцето"Каскети, запишете си го с едри букви и го проумейте!

69

Тато

преди 6 години

Голямия ви началник САЩ е изпил акъла на българите , продажното правителство на Боко тиквата, което е назначено от американците и ни командват през американското посолство в СФ, ние просто не знаем какво НЕЗАВИСИМОСТ, както финландците и никога няма да го разберем с това гъзолизство.

68

Анонимен

преди 6 години

До така е А САЩ са империята на Сатаната !

67

Анонимен

преди 6 години

До Обективен До много половата цивилизация ли ?

66

Анонимен

преди 6 години

в Южном Леметти, в конце декабря-начале января попали в окружение 18-я стрелковая дивизия генерала Кондрашова вместе с 34-й танковой бригадой комбрига Кондратьева. Уже в конце войны, 28 февраля, они попытались прорваться из окружения, но при выходе были разгромлены в так называемой долине смерти у г. Питкяранта, где полностью погибла одна из двух выходивших колонн. В итоге из 15 000 человек из окружения вышли 1237 человек, половина из них раненые и обмороженные. Комбриг Кондратьев застрелился[103], Кондрашов сумел выйти, но вскоре был расстрелян, а дивизия расформирована из-за утери знамени.

65

Блъди Мери

преди 6 години

Тези финландци да внимават какво говорят, че ще им спретна набързо един референдум .... със зелени човечета ... !!!

64

Обективен

преди 6 години

По надалеч от раССия ... По-близо до цивилизацията .. !!!

63

анонимен

преди 6 години

До така е 60Империята на злото се нарича САЩ.

62

де сопа де

преди 6 години

Тази рускиня кво прави тука? Защо не се върне в русия като е толкова хубаво там?

61

анонимен

преди 6 години

Финландия е държава, която има нулева тежест в световната геополитика.Русия е велика сила и всеки се съобразява с Русия!

60

така е

преди 6 години

Империята на Злото трябва да бъде държана под контрол!

59

Анонимен

преди 6 години

Разни субекти тук се радватна многото жертви, които е дала Червената армия, забравяйки, че тя е била победената страна и е загубила Карелия, Кандалакша,, Виборг.--------------Има си хас!Финландия е била два милиона човека население, СССР е 180 млн. и е хвърлил срещу тях 2 млн. армия с толкова танкове и самолети, колкото е имала и Западния фронт срещу Германия.

58

СатаНАТО™

преди 6 години

До Блокиран в ДневникПърва и втора национална катастрофа в БГ се дължат на тъпоъгълници които са ни вкарали в конфликт с Русия.-------------- Aве, тъпоъгълник, в какъв конфликт с *** сме били, когато се е случила "първата национална катастрофа" (условно казано, тъй като никакви катастрофи не е имало)? А знаеш ли, че "втората национална катастрофа" приключва с победа на Царство България над Руската империя?

57

рускиня До was

преди 6 години

"за руските алкохолизирани империалисти!..." Цитирам те статия от днеска "..изключително зависими българи като нация от алкохола....." И както спомня за пернишки младежи с антифриза и Якоруда, мисля че статията е вярна.

56

Я, па Я

преди 6 години

До ArmagedonНашето участие в НАТО е преди всичко защита срещу един друг, не по малко агресивен съсед на Югоизток. Нали си спомняш какво стана в Кипър. Кипър не беше лен на НАТО и даже Гърция която беше успя само да им помогне да не изчезнат бекрайно. Страните които не са членове на НАТО от Скандинавия, нямат съсед като нашия. На учението в Румъния нашите участници са отказали да "стрелят" срещу "руснаците". Голям скандал но се потули и нищо не се каза по въпроса.

55

Анонимен

преди 6 години

Всички бягат и нечат Русия.

54

Armagedon

преди 6 години

До Анонимен 49Според мен причината е много проста и тя е ,че и Русия вече е капиталистическа държава с голям потенциал за развитие и с претенции за място сред капиталистите.Както ние казваме,и при тях сиренето вече струва пари и авантата свърши.Изобщо този век се очертава да е бурен и блажени ще са тези които доживеят до края му.