57

Анонимен

преди 6 години

Хората, които тук идентифицират БПЦ с Гърквата и православието се лъжат.Нали точно това се обяснява, че БПЦ не е Църква и не е Православна.Казват се и причините.Като толкова много обичате Църквата и Православието (в което се съмнявам), търсете и ще намерите къде се е съхранила жива Православната Църква.Който търси Истината намира.

56

Истината

преди 6 години

10.Защото всички трябва да застанем открити пред Христовото съдилище, за да получи всеки според каквото е правил в тялото, било добро или зло.2Кор:5

55

Некъф

преди 6 години

Все църквата виновна, а как не се намери някой да раздуха за имамите педофили детеебци и как бракосъчетават 50 годишен чичка със 16 годишно момиче. Това си е чиста проба платена пропаганда срещу църквата от брадатите.

54

Анонимен

преди 6 години

Неофит е имал връзка с ДС, това е достатъчно.Комунистите колко били добри... Тези добри комунисти дето взривявали църкви и убивали християни.

53

Анонимен

преди 6 години

Патриарх Неофит,макар и да е бил част от ДС,не е бил злодей. Той не е бил против православните християни и БПЦ. И още нещо:познавам възрастни хора,комунисти,които не са били никога против БПЦ и православните християни,но такива са малцина. комунистите,които са били против църквата също са били част от народа,хора,които са забравили и са отхвърлили Бога.

52

Анонимен

преди 6 години

Лягай си и не дрънкай глупости!Съвременното проповядане е особен вид разбойничество и е толкова далеч от Христовото учение,колкото е разстоянието от Земята до Луната.

51

Анонимен

преди 6 години

До АнонименОпределено ти си варосаната гробница,а не БПЦ. Ти не си безгрешен и не си компетентен,че да съдиш БПЦ(която е и Христова Църква))

50

Анонимен

преди 6 години

Неофит няма как да е патриарх с чин от ДС.Няма как слугите на един безбожен антихристов режим да се правят сега именно те на православни.Довчера същите тези убиваха православни.

49

Анонимен

преди 6 години

БПЦ няма нищо общо с Църквата.Напротив именно БПЦ отвращава хората със своите гейове и агенти на ДС.В монастирите превзети от БПЦ се шири содомията. В семинарията още започват да ги насилват да стават всички гейове.БПЦ не само, че не учи на морал със пример на живот, а учи хората на най-големи грехове.БПЦ е просто една варосана гробница.

48

Анонимен

преди 6 години

Продължение:Същата тази БГ маса,живее на семейни начала,раждат се извънбрачни българчета(повод за гордост!);пренебрегват се освен Църквата и нейните канони и правила,така и държавата и нейните правила.Същите тази маса българи смята,че аборта е нещо нормално и исконно;такива нямат нищо против да наричат едно място в центъра на София Попа,а не свети Патриарх Евтимий Търновски;такива смятат,че е редно да се осмива и клевети Православието,Патриарха,БПЦ на всяка цена.

47

Анонимен

преди 6 години

същите тези масови българи "православни християни" са суеверни,смятат Светото Кръщение( и другите Свети Тайнства) за обикновен ритуал за здраве и късмет(особено младите БГ ***,които дават всичко възможно за своите рожби);масово българите нямат и представа какво е всъщност Светото Православие,даже говорят и против самата БПЦ и Православното Християнство;такива смятат,че Православието е било НАСИЛА дадено на българите по онова време(а всъщност не е било така);същата тази БГ маса живее на начала.

46

Анонимен

преди 6 години

Масата българи,имащи себе си за "православни християни",наричат свещеника "поп",вярват във Ванга,смятат,че е нормално на 01.03. да се слага мартеничка в чест на Баба Марта;смятат католиците и протестантите за "братя" "християни"(а всъщност са еретици);дават лъжлива информация за свещеника,когато той по негова незнайна погрешка вместо да опее православен християни,опява некръстен,самоубиец или сектант;не спазват църковните пости и блажат,не зачитат нито църковните,нито светските лица и закони

45

Анонимен

преди 6 години

Днес.бг успя пак да хвърли камък незаслужено върху авторитета Светия Синод на БПЦ-БП. Какво ще постигнете,ако продължавате да хулите Патриарх Неофит? С какво е виновен той и митрополитите и достойните и верни техни свещеници,че масата от българите не искат да разсъждават,а си продължават да бъдат прости. Никой не ви е виновен,драги българи. Българин съм,православен християни,мога да чета,разсъждавам,мисля и анализирам. Никой-нито Бог,нито БПЦ,нито БГ политиците са виновни,за това,че сте ПРОСТИ

44

Анонимен

преди 6 години

До шопПравилна постъпка.Като не сте вярващи и отричате Бога и Православната Църква,защо тогава преди сте отивали в Храма Божий. Всъщност,вие ( и цялото ви семейство и рода,според вашите думи),сте били едни православни християни само по документ(свидетелство за Свето Православно Кръщение),а всъщност,истината е била тази,че сте били ЛИЦЕМЕРИ.Православието няма нужда от ЛИЦЕМЕРИ и безбожници като като вас. Хубаво ще бъде,такива като вас,които НЕ харесват Светото Православие,да не ходят на църква

43

шоп

преди 6 години

До ОтвратенСлед един такъв подобен случай с баба ми, при следващите (баба и дядовци) минахме на гражданска церемония. И без това никой от семейството не е вярващ.

42

Анонимен

преди 6 години

Когато наехме поп на гробищата, не сме му търсили документ действащ ли е или "разжалван". Беше облечен подобаващо и изпълни помена професионално според мен. Взе 40 лв без разписка разбира се. Явно пак става въпрос за бизнес - аз мога, а ти - не.

41

Анонимен

преди 6 години

През Тъмните векове, когато църквата изгаряла на кладата хората, заради глупости, монасите в Италия и Франция играели на зарчета, вързано, защото скучаели.

40

10

преди 6 години

И като го опее попа ,Бог от осъден на вечна погибъл ,ще го премести при Божиите верни чада на които е обещал вечен живот,така ли?И за всеки случай да омажем покойника с вино,олио...и пр.За сетен път се убеждавам,че никой не СЛУША Бог какво е наредил,но какво каже попа.Ами ,ок щом попа ще Ви възкресява един ден...Слава на Бога!

39

Анонимен

преди 6 години

До 37Ха,ха Някой от старостилците ха,ха ,защото при тях няма единство ,малко паство с много вождове!

38

Анонимен

преди 6 години

Четете Чудомир.Тези работи отчетата са ги правили още преди 100 г.