38

Анонимен

преди 6 години

ne sa 300 000 mnogo pove4e sa

37

муспи

преди 6 години

А тези които работят какво точно работят?! Главно в обслужващия сектор - тарикатлъците на някой баш тарикат, извисил се до мафоз. Работещите почити нищо не дават за неработещите, а и тях държавата издържа както и безработните. Как, - тегли заеми, които се изплащат с други заеми, докато един ден евреите кажат - а сега освободете и територията!

36

Мечтата на България

преди 6 години

Мечтата на всеки работодател е да наема хора с увреждания,пенсионери и гладни младежи ,които да бачкат за 460 лв бруто. И 1 второкласник може да сметне,че шивашките фабрики,които изнасят 1 бройка за 10 $ ,при пазар от 3 млн французи и 10 млн американци и китайци,това са 13 млн бройки по 10$ равно на 130 млн $ за чичко паричко. А шивачките шият за по 460 бруто,като профила на шивача е стара жена готова на всичко за троха хляб. Това е пазара на труда или май беше пазара за гладни роби с увреждания

35

Богаташ

преди 6 години

3 млн пенсионера,които взимат пенсии и 2 млн роми,които взимат помощи и 1 млн затворници,майки,инвалиди,болни и безработни са общо 6 млн достойни българи,които живеят мизерно от подаяния и не са никаква конкуренция на никого.Тях ги издържат 500 000 хил работещи на минимални заплати и европейски заеми,които държавата взима. А аз ставам все по-богат-всички жени,коли и удоволствия са си мои и никой от тези 6 млн дето живее с 5 лв на ден и чака някой да го нахрани не ми е конкуренция и пречка.Супер

34

Анонимен

преди 6 години

Русия потръгна защото прочисти КГБ . И има още много път да извървят . А ние още не сме почнали . Не става само с икономисти . Трябва и родени мениджъри - виждащи голямата игра . Другари от ДАНС само с *** и дрога не става . Трябва икономика . Имаме Китай , Индия , Русия , Ирак , Турция и още много второстепенни . Каква Европа и Америка :)

33

Аха

преди 6 години

Та мисълта ми е - нормално ли е според вас бремето на 3.5 милиона да се носи от 3 милиона работещи. Какво се прави относно демографския срив, фалшивите ТЕЛК-ове, интегриранвто на *** и промяната на номадския им манталитет. Това са сериозни проблеми, които няма да се решат за ден и може би ще са скъпи, но трябва да посееш за да жънеш. А нашата жътва само с чакане няма да дойде.

32

Аха

преди 6 години

Регистрираните в бюрата по труда и нерегистрираните неработещи са 500к, оптимистично имаме още толкова *** които не са в статистиката, 2 милиона пенсионера, 1 милион деца. За тези групи има обучения, програми, психоаналитици, пенсии, детски, енергийни помощи, земеделски субсидии, безплатен ток и вода(за една група). А ние работещите само ще си плащаме и ще мълчим. Нашия стимул какъв е? Да дочакаме 250лв пенсия?

31

Анонимен

преди 6 години

fake (фейк)

30

Спартак

преди 6 години

Никой не трябва да работи за робовладелците. Ако нама роби (балъци) няма да има и робовладелци (тарикати). Спрете всички да работите за няколко месеца. Да ги видим какво ще правят робовладелците.

29

Анонимен

преди 6 години

Докато ионло дава акъл кои на колко годиние няма да се оправим ионко годините и акъла нямат нищо общо човек или го има или го няма слави трифонов е прав за едно какво са годините еи го под мен на 78 е коли и камиони и бизнес върти шапка му свалям а тоя реве за години и на софия ходи е това е има две положения може работи или не може това че половината не им дават часовете ти не го ли видя вече затова е така

28

Отговор

преди 6 години

До БАБА КУНА 14 А преди ГЕРБ колко бяхме мотивирани , малиии,особено при Луканов и Виденов.

27

Работодател

преди 6 години

Истина е ,че трудно се намира балъци да бачкат за минимална заплата.То на всеки шеф му е мечта да дава минимална заплата ,а робите само да ядат и да спят и да го правят по-богат.А иначе безработицата се създава умишлено от държавата,за да помага на нас работодателите.Така 1 ден като дойдат работниците и ме попитат що аз ставам по-богат,а те си седят на минимални заплати,аз им отговарям-ми то винаги има някой да се нагъзи при мене за малко пари,щот безработните са много и са готови на всичко:)

26

Пенсионер

преди 6 години

До 26 ***!

25

Реалист

преди 6 години

Това не е съвсем вярно.Голяма част от тях работят за себе си / на частно/ както казвахме едно време.Работят строителство , в сферата на услугите или други дейности.Това че не плащат данъци и не се осигуряват е друго нещо.Решили са да работят за себе си , а не за някой пустиняк.

24

Lan

преди 6 години

:) Голям проблем за държавата, че има хора, които не работят и най-вече майките, че са избрали да си гледат децата, а не ходят да работят на някого за жълти стотинки, които едва да им покрият транспорта и кафетата на "работата"! :) Пък после "имайте деца" и "демографска криза", а и да "ама тя занималнята в училище е до 4ч!" и "точно в 6 затваря детската градина"...Абеее АЛОУ...ако е икономически изгодно, тези хора ЩЕ работят, явно не им е!

23

Анонимен

преди 6 години

Всички умни и независими , демотивирани българи ще поведат новата революция . не е нужно да са много . Едно умно и последователно разузнаване като руското ще го съзре и ще го припознае . За всеки един умен и честен човек в голямата световна игра е по добре да е със славяни отколкото с упадъчната западна политика .

22

Анонимен

преди 6 години

Преди бях "нощоправеща" отлеждаща болно дете, а сега, загубила отдавна работните си позиции, се хванах на работа за по 13-14 часа на ден за 500лв заплата, и знаете ли какво, ако шефът ни ми вдигне заплата от Нова година ще стана отново нищоправеща- се чета книги, ще се грижа за семейството си , ще готвя топла вечеря всеки ден, пък вие ме водете търтей, не ми пука.

21

ИСТИНАТА

преди 6 години

1. Повече от половината от тези 300.000 редовно си заработват "на черно" и няма начин да се вържат на 8 часа за без пари. 2. Голяма част от останалите нито могат да четат и пишат, нито пък нещо смислено да работят. 3. А и да не е "луд" някой да бачка и да се осигурява на висока заплата в пирамидата наречена НОИ и при тази АБСОЛЮТНО несправедлива социална система!

20

Неработещ

преди 6 години

Докато не се въведе часова ставка в България - няма да работя. Мутро-чорбаджията вика "тук се работи от 8:00 до 19:00" и освен това "при мен се работи и събота". А заплата каква е - "460 лв. то сега кой дава повеч". Ако някой ден в България се въведе часова ставка - веднага почвам.

19

Анонимен

преди 6 години

Обикновените хора са работливи,те затова напуснаха страната,защото нямаше работа в районите им,но и за да напуснеш трябва да имаш някакви средства. Останалите безработни са по-бедните,които не могат да си купят билет,ЛК и бандитите,мошениците,включително и бандити с бели якички,които нямат и намерение да работят.