53

Анонимен

преди 6 години

Много заблудени хора има тука.Виждат само сламките в чуждото око,а не виждат гредата в своето.Да,геройства в три войни.Един германски ***-дал-Фердинанд,който ни вкарва в 3 национални катастрофи.И тука някакви го защитават.Стотици хиляди погубени български мъже и още толкова осакатели.Половината българска територия-в чужди държави,обезбългарена.Стотици хиляди заминават за САЩ и Аржентина.България става бедна,второстепенна държава.И защо-защото Фердинанд ламтеше за Солун и се сби със своите съюзниц

52

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНаистина Солун не е бил български град. Видно е от преброяването на Васил Кънчов през 1906 г. Същото се отнася за Драма и за Кавала. Селата са чисто български, но градовете са гръцки. И сме ги погнали да се махат. За това светът не ни даде нашето. Заради лакомията.

51

Анонимен

преди 6 години

Да голямо чудо няма що ,браво! За 2те балкански войни и 1световна България дава 150хил. убити в битки и покусени от болести и над 300х.ранени!За какво?Истинските битки се печелят на дипломатическото и икономическо поприще!

50

хаха

преди 6 години

"Танцуващия със саби" прибра ли се или още ще прави енгел на хората?

49

Armagedon

преди 6 години

До АнонименВ коментарите под статията , макар и да не е за Бурови ,става дума за банкера Буров

48

Анонимен

преди 6 години

Единствените бунтове в армията настъпват ,когато разбират,че турци и румънци са навлезли в България.Това е било деморализиращо за войниците от източна България.

47

Анонимен

преди 6 години

Роналд Рейгън-враг номер 1 на тутраканската селищна система (тоя дали и знае че съществува такава система и Тутракан изобщо...?)

46

Armagedon

преди 6 години

До Анонимен 42.Буров се е кланял само на тези които са прекрачвали прага на банката му. Ако се е кланял на руснаците е нямало да завърши жизненият си път в лагер.А че е политик от класа е неоспорим факт.Марионетки са тези, които се гаврят със злощастната съдба на един изстрадал народ, съумял да основе Държавата си на кръстопът и пет века да съхрани бита и културата си. Ако си се припознал като гочоловец или дочуоловец , вината не е моя. Аз не Ви визирам в коментара си.

45

Анонимен

преди 6 години

Ако професорите Овчаров и Бож.Димитров имат намерение да пишат нова Българска история,то по-добре ,да четем тази на комшийте за нас!Тя ще е по обективна!

44

Асен

преди 6 години

Солун е бил български, обяви проф. Николай Овчаров вчера. Доказателство за това са 5 монети, на които е изобразено коронясването на Мануил Комнин - брат на пленения в битката при Клокотница през 1230 г. Тодор Комнин, за солунски деспот от цар Иван-Асен Втори. Българският Индиана Джоунс представи последната си книга, посветена на последния ни владетел от средновековието. Тя е плод на 15-годишни изследвания, които имат за цел да развенчаят съществуващите митове за Иван Шишман като слаб и мекушав .

43

Българофил

преди 6 години

Нямало е, защото са били пуснати да се бият. Както полк. Йотов казваше, когато войникът в подобна ситуация или се разформирова и се прибира в дома си или го пускаш да се бие! Иначе назрява негодувание, напрежение, което води до бунт.Когато селото ти иска да се даде урок на вероломните съюзници и те върнат в това село разформирован, как би погледнал на политиците ти? Като предатели. А преврати в онез години са били на мода.Така че Фердинанд прави това, което народа иска. Гледай видеото за кресна

42

Анонимен

преди 6 години

Бурови са всъщност двама братя Иван и Атанас Русофилията се приписва на втория от биографията писана от агента на ДС Михаил Топалов, който е посещавал Буров в затвора. Може да си представим колко е достоверна.

41

Анонимен

преди 6 години

До 38 Няма бунтове сред войската за настъпване към Сърбия и Гърция,това са измислици!Недоволните са били във ВМРО и офицери и политици от Македония.Фердинанд носи вина ,защото насочи главните сили на армията да превземат Истанбул, нали той се вземал за новия Василевс.

40

Анонимен

преди 6 години

"Буров е не само банкер а и политик от класа. Комунистите вместо да се възползват от връзките и уменията му на политик го изпращат в лагер и така кариерата му приключва."Буров е най-обикновен ***, който се кланя на руснаците. И накрая очевидно си е получил това, което си е търсил.

39

Анонимен

преди 6 години

"и да остави Солун на гърците."Солун никога не е бил нито български, нито превзет от българи. Стига сте си измисляли! Да, в него са живяли българи, но това не го прави български. То и в Чикаго днес има български училища, но това не означава, че Чикаго е български град или превзет с война от българите и присъединен към България!

38

Armagedon

преди 6 години

До Анонимен 36Буров е не само банкер а и политик от класа. Комунистите вместо да се възползват от връзките и уменията му на политик го изпращат в лагер и така кариерата му приключва. Така е когато Гочуолу и Дочуолу възседнат властта. Загубите на ДЪРЖАВАТА от "политическата" им дейност са неизмерими, а народа винаги е клет и беден.

37

Анонимен

преди 6 години

Адмирации за тези, които правят тези филми.

36

Българофил

преди 6 години

хехехе! Ако е толкова лесно да се правят така филми, защо не направите? И аз искам поредица за средновековието, ама не плача под филми за военна следосвобожденска история нали? Другото за Фердинанд са врели некипели. Вижте предния филм за Кресна. Там хубаво и се радвам че така се казва, че целият народ е искал да се изтласкат сърбите и гърците от българските територии. Какво е трябвало да има? Бунт сред войската, която е стояла насъскана ли? Фердинанд е нямал избор, нито генерал Савов

35

Анонимен

преди 6 години

До 28 и 33 А сърбите дали знаят ,че сме им пленили тези знамена?

34

Анонимен

преди 6 години

Защо не направят филм за България за периода 1900-10г.Времето на златния лев,израза Прусаците на Балканите е даден по това време.Президента на САЩ ни сравнява с Япония по бързи темпове на развитие.Пък нека направят и филм за периода след войните,за да видим ползата от такива победи.Защото банкера Буров може да е прав,че в Конституцията трябвало да пише,че България не трябва да воюва.