14

пешо средния

преди 5 години

Инфлацията увеличава печалбите ,но не и заплатите.

13

Анонимен

преди 6 години

До ИМПЕРИАЛИСТ Вече няма промишлен капитал.

12

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

Срастването на банковия с промишления и търговския капитал, води до ликвидирането на живеца на пазарната икономика.

11

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

Време е за оздравителна ДЕФЛАЦИЯ.Дефлацията ще вкара банките в правия път и ще спре презапасяването с храни и хранителни ресурси и последващото им изхвърляне на сметищата. НЕ Е НОРМАЛНО, ПРИ НЕПРЕКЪСНАТОТО ПОВИШАВАНЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА НА ТРУДА И ЕФЕКТИВНОСТТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО, ЦЕНИТЕ ДА РАСТАТ.

10

Румен

преди 6 години

Само Турция няма такъв проблем!И хората са щастливи с инфлация,обезценена лира,високи цени и изпарени спестявания и пенсионни фондове.Направо да им завиди човек!

9

Anonimen9

преди 6 години

До АнонименПичелят гражданите-продавачи, а губят гражданите купувачи. Това си е техен избор, който има повече пари да си ги харчи на вятъра.

8

Анонимен

преди 6 години

Само българският икономичеки гений успя да докара 1200 евро квадратния метър панелно жилище в Младост и една видимо стабилна инфлация. Нали се сещате, че не сме по умни от японците и немците, само по алчни.

7

Румен

преди 6 години

хайде!Махнете валутния борд,спрете европейски проекти и инфлацията сама ще скочи!Ще се стопят кредитите на тарикатите,ще фарират банките и хляба ще стане с купони.Режим на тока и заплати по 100 долара.И тогава ще стане такъв живот!Дано,дано,даноо!

6

lol

преди 6 години

До Защозащото баба гинка с 300 лева икономика не гради? може би за това? а банкера с авоари от 300 милиона доста тежи.. преспектива братка, това си е

5

lol

преди 6 години

в дългосрочен план за страни като гърция които тънат в заеми е жизнено важно инфлацията да е висока. с спана на 30 години, дълговете им буквално ше се стопят на половина, даже и на цифри да са си по програма.

4

Защо

преди 6 години

Никога мисълта не е за народа, а за богатите банкери.

3

lol

преди 6 години

панелни скотове. инфлацията е добро защото парите които дължиш става по малко с изминало време. заем за 20 милиона след 5 години става да речем 18.5милиона с 2% инфлация. а с ДЕФЛАЦИЯ се увеличава. но таласъми които не боравят с пари не разбират.

2

Тор-експерт

преди 6 години

Естествено, че трябва да има инфлация при непрекъснато увеличаващо се население и цени. Инфлация не значи непременно обезценяане на парите. Ако не се печататат пари хора като Бил Гейтс ще са супер богати а американците ще са супер бедни, но това не се случва, защото те си печатат пари и ние знаем по-малко отколкото си мислим. Държави коти няма ценрана банка по-добре да си имат такава. БГ няма центлабна банкка и парите не достига за всички за туй населението оредява.

1

Анонимен

преди 6 години

Мхм от гледната точка на банкерската мафия липсата на инфлация е лошо нещо. Интересно как биха убедили работодателите да компенсират високата инфлация чрез увеличаване на заплатите на служителите си, като на всички е ясно колко много обичат да плащат. Увеличаваме цените, увеличаваме заплатите, банките трият доволно ръце, че разполагат с повече оборот. Чиста работа, едните пак на нула, другите печеливши