45

Анонимен

преди 6 години

Професията Авиодиспечер всъщност е Ръководител полети.Другата професия е Полетен диспечер.Очевидно плана на полета е пуснат през забранени през Турция трасета и плана не е минал през Евроконтрол и очевидно в поле 18 на плана не написан номера на разрешението за прелитане на Иран затова не са го пуснали Иранците и очевидно копие от разрешението не е дадено на екипажа или са го забутали някъде. Иначе щяха да ги пуснат. Но тук за два дни разбрах сума регулации от коментарите.

44

Анонимен

преди 6 години

Кодовете са 4 цифрени пилототе МОГАТ да ги сменяват когато летят от една страна над друга.

43

ха де

преди 6 години

Нашите шматки си мислят, че и другите държави са такъв цирк като нашата и могат да си правят каквото им скимне. Е, май не мина номера, нито със самолета им, нито с глупавите им обяснения и прехвърляне на вина върху иранските власти. Персия с малко помощ от две-три държави се опъна на половината свят, а нашите взели чалъми да им предават.

42

Анонимен

преди 6 години

До ГУРБЕТЧИЯТАНе лъжи! Плевникът никога не е ходил в Кремъл!

41

Анонимен

преди 6 години

До АвиодиспечерА нашите защо не пропуснаха Рогозин? А?

40

Голям прос

преди 6 години

Кой да излезе виновен? Естествено пилота, малкия човек. А това, че иранците сигурно не ни бръснат за слива няма да излезе наяве. Техния конфликт със СА вероятно рефлектира върху нас.

39

Су 34

преди 6 години

Освен това в момента самолетът лети тъкмо през Иран,а по рано иранците са се извинили.Това прави всякакви дискусии с неуспели туркофили поддръжка на тоалетни в Германия излишни.Туркофилите още са в ступор след като светът им зашлеви поредният шамар!

38

Су 34

преди 6 години

Да не би само Радев да е президент на България ?! Става дума за президента който беше преди Радев ! Точно той чака с часове в Кремъл докато на Путин му дойде кефа !-------Плевнелиев никога не е ходил в Москва той беше яростен противник на Русия. Не чети турски медии само, обърква ти се мозъка!

37

Су 34

преди 6 години

Напротив, длъжна е защото е подписала конвенцията за международни полети през териториите на държавите.По-голяма подигравка срещу вас турците от това публично да стрелят срещу снимки на Ататюрк и Ердоган и това да стане световна новина едва ли има в историята на една страна.Турция беше умишлено унижена от нейните съюзници в НАТО.Не си спомням някой да е стрелял срещу снимки на Ясер Арафат или Йоджелан при положение, че палестинска и кюрдска държава не съществуват.Подигравката с Турция е явна

36

ГУРБЕТЧИЯТА

преди 6 години

До АвиодиспечерНИТО ЕДНА ДЪРЖАВА НЕ Е ДЛЪЖНА ДА ПРОПУСКА ПРАВИТЕЛСТВЕНИ САМОЛЕТИ НА ДРУГА ДЪРЖАВА ! ЗА ТОВА СЕ ИСКА СПЕЦИАЛНО РАЗРЕШЕНИЕ ! НАПР. МОЛДОВЦИТЕ РЕШИХА ДА НЕ ПУСНАТ РУСКИЯ САМОЛЕТ ЗАЩОТО В НЕГО ИМАШЕ ХОРА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПУТИН ,ТОЕСТ ИМАШЕ ТЕРОРИСТИ ! ТОВА Е РЕШЕНИЕТО НА МОЛДОВА И НЕ ПОДЛЕЖИ НА КРИТИКА И КОМЕНТАРИ ! СЪЩОТО Е И С ИРАН И БЪЛГАРСКИЯ САМОЛЕТ ! РЕШИЛИ СА ДА НЕ ГО ДОПУСНАТ И ТОЛКОВА ! ДА СИ ТЪРСИ ДРУГО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО , НЕГОВ ПРОБЛЕМ ! НО ПОДИГРАВКАТА Е ЯВНА !

35

Анонимен

преди 6 години

До Су 34Да не би само Радев да е президент на България ?! Става дума за президента който беше преди Радев ! Точно той чака с часове в Кремъл докато на Путин му дойде кефа !

34

Анонимен

преди 6 години

бе, не е чиста тази работа с пилота. Получил е някое съобщение от враговете на Борисов да обърка нещата

33

Анонимен

преди 6 години

Ако схемата на полета е тази която я даваха по една тв то това означава че нашият пилот е навлязъл по навътре в територията на Иран. По принцип международният коридор по който летят самолетите на ОАЕ Катар и Бахрейн е близо до границата с Ирак в Иранска територия. Или е пилотска грешка или грешно подадени координати на компютъра. Можело е Иранският диспечер да се свърже с нашият екипаж и да им даде точните координати на коридора. Но диспечера на Иран е решил да ги върне в Турция за по лесно.

32

Авиодиспечер

преди 6 години

На философите туркофили и Анти-ГЕРБ драскачи мога да кажа, че държавите са ДЛЪЖНИ да пропускат правителствени самолети на своя въздушна територия и НЯМАТ право да им отказват без основателна причина. Това е по международните закони.Колкото до случая вероятно пилотът се е отклонил от маршрута и стандартната процедура е да се изпратят веднага изтребители.

31

Су 34

преди 6 години

До ГУРБЕТЧИЯТАТова не е вярно президентът Радев не е канен в Кремъл, по-скоро с вас е подигравката, когато войници на НАТО стреляха срещу снимки на Ататюрк и Ердоган на учение!Никога досега в световна история не е имало по-голяма подигравка с лидерите на една държава, както сега стана това с Турция

30

Шефа

преди 6 години

Дааа, лошо , пак в нас е вината!На оня Коджейков , шефа на отряд 28 ,авера на Бойко , колко пръста му беше челото ?2?Аз мислех е са 3!

29

ГУРБЕТЧИЯТА

преди 6 години

ИРАНЦИТЕ ПОНЕ НЕ СА КАНИЛИ БЪЛГАРИ ,АКО ИСКАТ ЩЕ ГИ ПУСНАТ ПРЕЗ ВЪЗДУШНОТО СИ ПРОСТРАНСТВО ,ТОВЯ Е ТЯХНА РАБОТА ! НО ИМА И ПО-ГОЛЯМА ПОДИГРАВКА С БЪЛГАРИЯ ,ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ КОГАТО ПУТИН ПОКАНИ БЪЛГАРСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ И ГО НАКАРА С ЧАСОВЕ ДА ЧАКА В КРЕМЪЛ ДОКАТО НАЙ-ПОСЛЕ ПУТИН БЛАГОВОЛИ ДА ПРИЕМЕ ПРЕЗИДЕНТА !

28

БУЛГАР-ТАШАК

преди 6 години

ТОВА Е ГОЛЯМА ПОДИГРАВКА С БЪЛГАРИЯ !

27

Анонимен

преди 6 години

МОЛЯ ВИ, ПУСНЕТЕ СОЛОМОН ПАСИ ДА РАЗКАЖЕ ЗА КОСМИЧЕСКАТА ОГРАДА АУУ

26

Анонимен

преди 6 години

До КелешТе нашите не могат да направят разлика между типовете самолети, ти искаш от другите! Я виж снимката - с този самолет ли летяха нашите газди? Или е имало някакъв самолет-фантом? Не съм заядливец, само искам и другите да работят като перфекционисти!