20

Анонимен

преди 6 години

това подновяване и санкциониране е с цел да ти вземат едни НЕ МАЛКО пари за нова книжка,нова лична карта...... а реално да са ти станали по добри уменията като шофер след като си си подновил книжката ?? единствено оправдание е че с годините лицето се променя и заради снимката да се смени

19

адв. Казанлиев

преди 6 години

Голяма част от интервюираните депутати очевидно не познават закона. Не е вярно, че шофирането с изтекла шофьорска книжка е приравнено в закона на шофиране без такава! Шофирането с изтекла книжка НЕ е нарушение по ЗДвП, а е нарушение по ЗБЛД и се наказва с глоба. КАТ обикновено дублира двете наказания - веднъж глобява по ЗБЛД и втори път налага ПАМ по ЗДвП. Това, разбира се, е незаконосъобразно, поради което и съдът масово отменя наложените ПАМ. Това съветвам и клиентите си - ОБЖАЛВАЙТЕ ПРЕД СЪД!

18

ха

преди 6 години

До Анонимен Друго е да си *** ,нали ?

17

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 16Предполагам, същото важи и за летците-изпитатели! Не трябва да се затвори волната душа в някаква хартийка, пък била тя и книжка!

16

Анонимен

преди 6 години

Книжки ли? Онзи Германец който кара 56 години без книжка да не би да неможе да кара? Ако не бяха го ударили никой нямаше и да разбере че е без книжка. Книжката не кара колата мозъка и задкормилното устройство я кара. Книжката е само за пралама и претекст да ти я вземат. Който си е роден за шофьор на него книжка не му трябва. Които не са и две книжки да им дадът пак ще се утрепят!

15

До отворко 14

преди 6 години

Ти къф си Вее, за кой се мислиш. Я вземи и си намали дрогата, защото друго не може да ти размъти кухата кратуна. Ти на къф си се взел, на съдия ли?Относно лицето Каролев с изпълненията си през тази седмица той падна по долу от неграмотните и ***.Какво очакваш, в закона да се допише. Този закон не важи за лицето Каролев.Колко дълъг да е списъка с тия дето да не важи.Вземи и си набий в празната кратуна.ЗАКОНА Е ЗА ВСИЧКИ И ЩЕ СЕ СПАЗВА ОТ ВСИЧКИ.

14

Анонимен

преди 6 години

До Алеко Константинов В Зимбабве е 10 евро пенсията... на година

13

Анонимен

преди 6 години

12-ти много си отворен. Става въпрос да не те приравняват с неграмотни *** и болни тинейджъри. Става човек да забрави срока на книжката или да я забрави в друга дреха. Това не е престъпление.

12

Закон

преди 6 години

До шофьорЗащото един път ако някой престъпи закона, то това дава пример за престъпване на закона 2-ри, 3-ти път и т.н. След това започва беззаконноста, който вилее като ураган и опустошава стараната като след война. Такав беззаконност по тези земи май не е имало. Бедата е , че има закони, но те не се спазват най-вече от законотворците, управляващите, техните близки и роднини и най-вече от имащите много пари. Не прави чест на законотворец да погазва, който и да е било закон.

11

Анонимен

преди 6 години

КОЙ беше тоя Каролев?Вместо да си набие в кухата кратуна, че законите са направени за да се спазват. Омръзна ми цяла седмица това мамино детенце да се разкарва от телевизия в телевизия и да плаче как са му взели играчката и сега няма с какво да си играе.

10

учуден

преди 6 години

Вместо да ни глобяват за глупости, да следят реалните нарушения. КАТ да станат малко по-съвременни. Да пращат SMS или имейл преди изтичане на книжката, имат база данни. Вече всички застрахователи и пунктове за прегледи го правят. Това е реална помощ за шофьорите, не ала-бала.

9

Алеко Константинов

преди 6 години

..... Другарки и Другари "ДЕПУТАТИ" ..... КОЛКО ВИ Е ЗАПЛАТАТА ?!?! ... И ОСВЕН НЕЯ ... ОЩЕ В ПО - КОЛКО БОРДА НА ГОЛЕМИ ФИРМИ УЧАСТВАТЕ ?!?! ..... Защото пенсията на нашите бащи и майки ... дядовци и баби ... работили за тази прогнила структура , наречена "Държава" е по ... 100 евро !!!!! ... ДАЙТЕ МИ ПРИМЕР ЗА СТРАНА В СВЕТОВЕН МАЩАБ С 100 ЕВРО ПЕНСИЯ ... НА МЕСЕЦ ! .... Защото на нормалните места това е на ... ден !!!!!

8

Един българин

преди 6 години

А какво да кажем за тези, които имат шофьорски книжки, но нямат кола (някои даже никога не са имали)???Тях какво ще ги правят? Ще ги дерат живи ли?

7

Анонимен

преди 6 години

До NICKНе, баце. Това са византийски простотии.

6

шофьор

преди 6 години

Откачено е да се приравнява наказанието за изтекла книжка с това изобщо да си нямал книжка. Аз карам над 20 години/ над 300 000 км и какво, ако ми изтече книжката вече нямам умения ли? Книжките са валидни 10г. възможно е да забравиш датата на валидност. Тези санкции са фалшиви мерки за безопасност, за пред ЕС, реално не спасява животи!!!

5

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 5 - не е навсякъде! Ето аз за това си карам с немската книжка - тя е безсрочна! И на нея пише "Модел на Европейския Съюз" - така че не виждам защо да не се 'поевропейчим' и ние? Или прилагаме ЕС нормите само когато е да ни прецакват?

4

Анонимен

преди 6 години

Това със срока на книжките не го разбирам, нито със срока на ЛК. В много сатрани извадиш ли си такъв документ, той е безсрочен.

3

NICK

преди 6 години

ДО НОМЕР 1 . В СЕМЕЙСТВОТО ИМАМЕ 1 КОЛА .ОТКЪДЕ НАКЪДЕ ЩЕ МИ СМЪКВАТ НОМЕРАТА ИЛИ ЩЕ Я КОНФИСКУВАТ ВМЕСТО ДА ГЛОБЯТ ЛИЧНО МЕН ,АКО Е ИЗТЕКЛА ? Е ДА ДЕ , АМА ТОГАВА И ЖЕНА МИ ОСТАВА БЕЗ КОЛА ? ТОВА СА ЧИСТО БЪЛГАРСКИ ПРОСТОТИИ . НЕ МИСЛИШ ЛИ ?

2

Анонимен

преди 6 години

Не си губете времето с това, тях ги возят със служебни коли. Изпитайте ги на въпроси по математика, литература, история и география. Тествайте ги за наркотици.

1

Анонимен

преди 6 години

Длъжни ли са да знаят, желателно, но не задължително. Какъв е смисълът на тоя експеримент. Който кара със неподновена книжка би трябвало да му се конфискува колата и глоба 50 000 лв. По-добре ги питайте защо глобите са толкова малки и войната на пътя продължава.