113

Симеон Димитров

преди 6 години

До наивници И кой е цивилизования свят бе ***? Тозе дето разрешава официални содомията, педофилията, хомосексуализма и лезбийството, а гендер революционерите смятат всеки нормален за болен.Да ти пикая на цивилизования свят.Впрочем така мислеше и Хитлер, а преди него Наполеон.

112

Ауууууу

преди 6 години

Още един гвоздей в ковчега на Путинова Русия

111

Анонимен

преди 6 години

До двоен стандартна кого му пука за ближещите руски *** сърби бе?

110

Анонимен

преди 6 години

Приднестровци разтревожени може някой ден да видят край Днестър румънски танковемачкай проруската ***!

109

Анонимен

преди 6 години

Ако се стигне до обединение на Румъния и Молдова, трябва да си искаме Северна Добруджа. Тя е била дадена на Румъния именно като компенсация за присъединяването на Бесарабия към Русия. Да си върнат дължимото и после могат да правят каквото искат.

108

Танев

преди 6 години

Да не се познава Българската истОрия и да се плещят врели-некипели показва историческата неграмотност на младото поколение, каквито са по-долу обсъждащите, особенно заслепените от ярост русофоби. В момента Румъния върви по същите стъпки, каквито правеше Българие след Балканската война. А това съдбата наказва. Байновици, БИОЛОГИЧНО, РУМЪНЦИТЕ СА ПО-БЛИЗО ДО НАС, ОТКОЛКОТО МАКЕДОНЦИТЕ. ТОВА ПОКАЗВАТ ДНК ХАПЛОГРУПИТЕ.

107

Анонимен

преди 6 години

Браво ,само така.

106

Расате

преди 6 години

До АнонименКрал по принцип произхожда от немската титла könig-владетел.Княз- прозихожда от подобна -Канас,Кнас,КанИ двете титли имат протоирански произход от Kewan-глава.Няколко примера: COUNOS-княз, CINTO първи, ирландската и шотландска CEAN-глава, главатар, CEANARD - водач, първенец, кимришката CYNTAF-първи и т.н.Титлата цар произлиза от титла Цезар(Кесар) е въведена след смърта на Юли Цезар по времето на Август и е давана на вторият след равните, първият се е титулувал Август-император

105

Расате

преди 6 години

До oпетковОпетковСлед Руско-Турската война , Русия запазва за себе си Бесарабия ,а не Молдова, която е населена с българи и Гагаузи,но основно българи.

104

Анонимен

преди 6 години

Руснаците не успяха да асимилират българите,но ЕС може и да го направи с това обединение на Молдова с Румъния.От всички езици,само български няма да се изучава

103

Анонимен

преди 6 години

Българите са против такова обединение,защото ще се повтори историята от преди 160-190 години,когато френските шпиони превзеха и латинизираха насила българите северно от Дунав и ги нарекоха с ново измислено име "Романия" и "румънци",смениха им писмеността,езика, идентичността и ги подчиниха,въпреки многото възстания и съпротивление от страна на болярите и населението си остават подчинени чак до днес.Сега ще стане същото и с Молдова(Богданско).

102

наивници

преди 6 години

Още от Кримската война е известно , че Русия не може да воюва успешно сама срещу Запада....И днес е ясно, че напъните на *** срещу цивилизованият свят са обречени на неуспех. Дори облъчените руснаци разбират това, само не и българските ***. А конкретно за темата...всеки иска на запад...дори и Приднестровието с руските войски в него....

101

Ханс

преди 6 години

Господ да убие руснаците за това, че ни откраднаха Влашко и Молдивия. Тия княжества винаги са си били Български докато крадливите азиатски пияндурници не ги откраднаха след войната.

100

Анонимен

преди 6 години

До майорскиНе е точно така,В момента се е образувал един клин между ЕС и Русия,за да не се възползва Европа от търговия и суровините в Русия и за да е по-слаба Европа.Спря се южен поток,но спряха и новия поток на север към Германия. И ще ни продават петрол на по-скъпи цени от Азия или с посредници от Русия,което означава и по-скъпи продукти,услуги,производство,по-големи разходи и по-неконкурентни.

99

Анонимен

преди 6 години

Молдова ще нарита Русия?А по полека ....вярно че е петък но......

98

Анонимен

преди 6 години

и молдова ще нарита накрая руската империйка на путинчо

97

oпетков

преди 6 години

До мнение Всички батаци по нашите земи са предизвикани от имперската лакомия на царска Русия и комунистически СССР. Понеже не си знаем историята се налага да поясним. Когато Русия ни "освобождава" през 1878г. тя получава за "компенсация" от Турция земите на днешна Молдова и за да не се сърдят румънците им "подарява" Северна Добруджа, населена предимно с българи. Така са ни освобождавали "братушките". От руско-турската война Русия получава огромни териториални придобивки от победена Турция.

96

двоен стандарт

преди 6 години

Значи за Молдова и Румъния може ,а за република Сръбска в Босна обединение със Сърбия, не може!

95

Анонимен

преди 6 години

След като в средновековието е имало Молдовска държава ,даже и в началото на 19век.,нормално е и сега да има!Така,че Румъния вместо да ламти за още,да веме да върне Източна Молдова на Република Молдова!

94

Анонимен

преди 6 години

Както и преди с нас така и сега Русия е против всякакви съединение на разделени от нея народи. Divide et impera.