64

Анонимен

преди 6 години

Като вадите такива статистики, що не сравнявате колко еленергия може да се закупи с една средна заплата в България и с една такава в другите държави в ЕС. Тогава ми говорете колко евтини са ни цените.

63

Възмутен читател

преди 6 години

Това е долна лъжа и манипулация ! От сайта на енергийните доставчици се вижда че цената е без ддс 0.13805 за енергиятя плюс 0.18535 за "енергия и мрежови услуги" т.е с ддс общо става 0.38808 което си е почти 20 евроцента за кВтч или 20 евро за 100 кВтч.

62

Анонимен

преди 6 години

Истината е че цената на тока в БГ е най ниската в Европа.И това е факт, колкото и минуси да слагате.

61

Анонимен

преди 6 години

Сестра ми живее във Финландия в къща 300 кв. Цялата къща се отоплява на ток и е целодневно топла. В София 70 кв. апартамент пускаме печките колкото да не замръзнем и месечната ми цена на тока е колкото тяхната. Как става това не знам.

60

Н.

преди 6 години

Токът е евтин, но енергийната ни ефективност също е много ниска. Моето жилище е изолирано отвън и отвътре и въпреки това изразходвам за година около 7000 кВч. с жилище 106 кв. м. и 4-*** души. Сравнете с Германия - среден разход около 3500 кВч. на година за същите параметри и 2000 доставчика на ток, които се надпреварват кой по-ниска цена да предложи, за да им станеш клиент. Токът излиза около 50 евро на месец, моят е малко над 100 лева, т. е. плащам 2 пъти повече за при 2-3 пъти по-ниска заплата

59

Анонимен

преди 6 години

1. Тарифа2. Добавка зелена енергия ?3. Такса пренос през електропреносната мрежа ?4. Такса достъп до електропреносната мрежа ? 5. Такса високоефективно комбинирано производство ?6. Акциз ?7. ДДС ?

58

Анонимен

преди 6 години

При 10 евро цена в България на тока и 17% данъци и такси, а за ЕС 20.4 евро и 37%, излиза, че реално в България цената на тока е 65% от средното за ЕС (без данъци и такси) или с други думи, добре че все още има работещи реактори в АЕЦ Козлодуй, за да имаме евтин ток. Ако не бяха спряли АЕЦ Белене, досега АЕЦ Белене щеше да се е изплатил и да работи на печалба и да имаме още по-евтин ток.

57

Анонимен

преди 6 години

Благодарение на ГЕРБ страната е в подем.

56

Анонимен

преди 6 години

В Испания: средна цена от 12-15цента на киловат и 14ч нощна тарифа от 6-8цента ( от 23ч до 13ч през лятото и от 22ч до 12ч на обяд)+ абонаментна такса от 10-15?/месечно

55

анонимен

преди 6 години

Как не ви е срам ! Не е вярно, и пак не е вярно, а съпоставено с доходите е ужасно. Живеем в мизерия, а тези сайтове така и не се научиха, че са част от този народ.Вместо да лъжат нагло , да надигнат и те глас против безобразията, а те лъжат ли лъжат.

54

АЛОВ 2

преди 6 години

Чудесно сравнение с Дания и Германия, ама в цитираните държави с една надница техният гражданин ще плати толкова киловати, колкото на БАЙ *** цялата заплата за месец няма да стигне.

53

ФАКТ

преди 6 години

Цената на тока в БГ е най висока в целия свят, съпоставена с доходите ни.

52

Анонимен

преди 6 години

ниска е заради руския АЕЦ Козлудуй, но занапред няма да е така, ЕС и борисовв ще "оправят" нещата

51

Анонимен

преди 6 години

А пък заплатите ни най-високи.Направо рай за живеене.

50

Ди

преди 6 години

Отново поръчка, колко ниски са цените на ток, вода, горива и т.н. Добре, ниски са, а заплати и пенсии, ужасно ниски. Примера с Дания е реален, имат стандарт, не ги интересува цената. У нас бедност та бедност, но лакомията на Суджуците е безгранична. Брулене на народа от всичко и от всеки, милиардери са стотици с тайни сметки, без един ден бизнес. Кражбите от НЕК и скапаните договори с Амер.централи и Зелената енергия са огромни. За тях нищо. А всеки един от нас ги плаща, Суджука богатее.

49

Анонимен

преди 6 години

Цената на тока в Дания може да е 3 пъти повече, ама средната заплата е 9 пъти по-висока :))) Ама к'ви сме балъци да се оплакваме от цената на тока. Тези датчани направо ги дерат живи!!!!

48

11

преди 6 години

Я обяснете къде в България цената е 1 евро за киловат?!

47

Ицо

преди 6 години

Докога ще търпим това все да сме на последно място!

46

Анонимен

преди 6 години

A, zaplatite!?

45

Анонимен

преди 6 години

Цената на ел. енергията най-ниска в ЕС, в резултат на това българина е тежко обиден! Каквото и да стане любимото занимание на българина да мърмори си върви с пълна сила.