84

Popoff

преди 6 години

Достоин,Достоин,Достоин е дядо Неофит!

83

Аспарух

преди 6 години

А кой крещеше с цяло гърло "бугри-татари"??? Ще забравим, защото сме по-добри и отново ще приемем заблудените си братя.

82

до 81

преди 6 години

Макетата искат да се отделят от всички и да им откраднат историята и да им разрушат паметниците какво пък на тебе не ти е ясно. Макетата се научиха от сърбите да забивта нога в гърба те са си прави за своя си интерес но и ние да си гледаме нашия.Като ги вкараме в ЕС и ще ни се качат на главата.

81

Анонимен

преди 6 години

Ше чуете вие ? ше нарисувате некоя майка с няколко ръце , да си събирате монети за здраве

80

Анонимен

преди 6 години

до 57 - като не са съхранени такива сведения по каков съдиш че досието "Симеонов" е действително а не е изфабрикувано и подметнато?

79

Анонимен

преди 6 години

до 62 - Охридската архиепископия е била автокефална през 15-17 век, когато закриват Търновската патрирашия и тя се явява нейн правоприемник.

78

Историчар

преди 6 години

Македонски българи - това е правилното!!!! А македонци - това е определение по-скоро митологично.

77

българина до 76

преди 6 години

няма как да стане директно, десния жел'ев призна първи в света македония, те са отделна държава, толкова години македонската църква кара без нас, това което правят е жест за обединение но никой няма да ти разреши да го направиш отраз. момента е подходящ защото другите имат достатъчно проблеми в момента, рядък момент. македония ще е част от България

76

до 75

преди 6 години

признаване е равносилно на независима тяхна църква другото за сурогатни майки и прочие е една пълна лъжа Две държави със две църкви ха-ха-ха абе всички ли сте прости бе. Предлагам русофилите да се самоопределим като руснаци, ъ ??? Искаме си своя църква и територия.

75

българина

преди 6 години

стъпка по стъпка един народ една държава, от което се страхуват всички от сащ до русия, турция и всички съседи, но това е пътят ни. Съединението прави силата! трябва да *** възмездие за ньой и не само за него.

74

Анонимен

преди 6 години

Турците 5 века не можаха да ни разделят седерасите и БПЦ днес ни разделиха. Макетата вече си имат и собствена църква ами добре аз със макетата не съм Брат повече техен си е проблема Искат църква нека си имат.

73

РУСИЯ ДГД!

преди 6 години

БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ --САМИ ЩЕ СИ РЕШАВАТ ЦЪРКОВНИТЕ ПРОБЛЕМИ!НЯМАМЕ НУЖДА ОТ "КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРАВО-славни СЪВЕТНИЦИ" ОТ КГБ!България и Македония са абсолютно Независими Държави със собствен ЦЪРКОВЕН ЖИВОТ!!СЛАВА НА БЪЛГАРО-МАКЕДОНСКОТО ЦЪРКОВНО ЕДИНСТВО!!!!!!

72

Анонимен

преди 6 години

До 60 Заев бил национален предател и никой не го обочал!Затова ли миналия месец на общинските избори,тотално отвя Груевски и неговата просръбска ВМРО-ДПМНЕ?

71

Анонимен

преди 6 години

Какво признаване,когато в македонските медии се пуска слуха,че някой им бил поставил на масата за подпис на македонските владици писмото което пратиха до синода на БПЦ,и заставили да го подпишат с което ,да признаят,че БПЦ е църква-майка на МПЦ.Имали сме скрити намерения и сме щели ,да ги побългарим!

70

Отвратен

преди 6 години

Не признаваме рилигиите , фашизма и комунизма . Избиха половинато човечество.

69

Васо

преди 6 години

Правилно го е казал Анонимен 63. Та да не им се връзваме за пореден път на македонските номера. И щом са наш народ и наши братя няма що да са разделени от нас по църква. Пък и много майки за бозане искат. Ако може руска, сръбска, гръцка българска, че и европейска.Това уж разведряване на отношенията има нужда от проверка във времето. Щото ни се подмилкват за помощ за ЕС и , ако може по-лесно бг гражданство да получават. Познавам ги лично такива. Вече с бг паспорт, но все така македонисти.

68

Анонимен

преди 6 години

До 64 Това не е вярно!Охридската Архепископия е съществувала още преди завземането на Охрид от България през 9век.Тя е продължител на архепископията Прима Юстиниана от 5век, подчинена на Вселенският Патриарх.След падането на Преслав ,БГ Патриарх се ме..сти в Охрид.Василии *** отново е подчинява на Константинопол с титлата Архепископия на цяла България.

67

Я гледай....

преди 6 години

Брях, що братя сме имали? То не бяха руснаци , турци , а сага и македанци.А сме били само 4-5 милиона. Ми ако сметнем и братовчедите , малиии?

66

шоу ляб и сеир

преди 6 години

До Анониментова с преводача си е голяма шльокавица - така си кълчат езиците с натъртени србски ударения на поизяден диалект, че и самите македонци накрая се оглеждаха отдеканка е преводачОт

65

СТИГА ГЛУПОСТИ!

преди 6 години

НЕПРИЗНАВАНЕТО НА МПЦ---Е ПРЕДАТЕЛСТВО ,КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ!!!ВСЯКО ОВЪРТАНЕ И ОТЛАГАНЕ НА ТОЗИ ЦЪРКОВЕН ВЪПРОС ---СЛУЖИ НА РУСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ЗА РАЗДЕЛЯНЕТО И ЗАВЛАДЯВАНЕТО НА ДВАТА НАРОДА И ПРЕВРЪЩАНЕТО ИМ В "ЗАДЕНАЙСКИ ГУБЕРНИИ"-ПОДЧИНЕНИ НА РУСИЯ!!!"КРЕПОСТНИЧЕСТВОТО КЪМ РУСИЯ" ---Е РОБСТВО НА АЗИАТСКИ ДИВИ И ПИЯНИ ГОСПОДАРИ!!!КРЕПОСТНИЧЕСТВОТО КЪМ РУСИЯ ---Е СЪЩО ВИД "РОБСКИ КОМУНИЗЪМ"!!!