18

батбаян

преди 6 години

що нашта църква да им е майка?майка на македонската църква е руската православна църква,ссср е бащата на недоразумението македония,сега да им стават майка те а не ниедокато не кажат макетата пред цял святче са българи,никаква майка нема да им станем,мащеха им требва на тези българомразци,а не майка

17

ДС-Синода

преди 6 години

Църквата майка ражда едно предателство ....македонска църква. Така ДС агентите на москва родиха и македонска нация и държава след ВСВ

16

ВМРО

преди 6 години

ДОЛУ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В БЪЛГАРСКОТО ЦЪРКОВНО ДЕЛО!!!ДА ЗАЩИТИМ МАЙКА БЪЛГАРИЯ , БРАТЯТА СИ МАКЕДОНЦИ И ТЯХНАТА МПЦ!!!!ТОВА ГО ИСКАТ ...И БОГ И НАРОДИТЕ НИ!БЪЛГАРИНА --НИКОГА НЕ Е ПРЕДАВАЛ ВЯРАТА СИ....ДОРИ ПРИ 500-г , СУЛТАНСКА ВЛАСТ!!!!БЪЛГАРИ , ВСИЧКИ ПРЕД СВЕТИЯ СИНОД!!!!!!!!!!!!!ОСПОРВАТ НИ НАЙ-СКЪПОТО И СВЯТОТО ..."ВЯРАТА НИ".....!!!

15

Анонимен

преди 6 години

Тези които са излезли с плакати особено този на сн.1 най напред да прочете устава на Българската православна църква. Сегашната македонска Охридска архиоскопия на нищо общо с историческата такава.

14

НИЕ ОТ ВМРО!

преди 6 години

СВЕТИЯ СИНОД ДА ВНИМАВА МНОГО !!!!!ВСИЧКИ ПОПОВЕ ТАМ--ЩЕ ОТГОВАРЯТ С ГЛАВИТЕ СИ ---АКО НЕ ПРИЗНАЯТ ЦЪРКВАТА НА НАШИТЕ БРАТЯ МАКЕДОНЦИТЕ!!!ПРОШКА , НЯМА ДА ИМА ---ЗА ПОРЕДНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!!!!

13

Анонимен

преди 6 години

Отново политиката започна да се меша в църковните дела. Отново хора които педи години бяха с Христофор Събев дават акъл.

12

Българин от София

преди 6 години

АКО СВЕТИЯ СИНОД НЕ ПРИЗНАЕ МАКЕДОНСКАТА ЦЪРКВА ----ЩЕ ГИ СМЯТАМ ЗА ПРЕДАТЕЛИ И ДУШМАНИ НА БЪРГАРИЯ!ТОГАВА НИКОГА ВЕЧЕ --НЯМА ДА СТЪПЯ В ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ!БОГ ЩЕ МИ ПРОСТИ---ЗАЩОТО И ТОЙ НЕ ОБИЧА ПРЕДАТЕЛИТЕ!!!!

11

СатаНАТО™

преди 6 години

Не знам кой те е излъгал, че няма македонска нация.Македонската нация е факт - дъщерна е на българската.

10

продажници май

преди 6 години

НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ЗА КОЛКО ГЛУПАВИ НИ ИМАТ - НИКОЙ НЕ ГИ ПРИЗНАВА И СЕ ОПИТВАТ ЧРЕЗ НАС ДА СИ ИЗДЕЙСТВАТ ПРИЗНАВАНЕ!? ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЩЕ ДОКАЖЕМ, ЧЕ НЕ МОЖЕМ ДА СИ ОТСТОЯВАМЕ ИНТЕРЕСА - КАК ЩЕ ИМА "МАКЕДОНСКА" ЦЪРКВА, КАТО НЯМА "МАКЕДОНСКА " НАЦИЯ И НИКОЙ НЕ ПРИЗНАВА?

9

Анонимен

преди 6 години

Русофилите българофоби ще защитават до дупка руския национален интерес а той е да се отклони признаването от страна на МПЦ БПЦ за църква -майка. Преди години майкопродавците с български имена, но руски души признаха под руско влияние макенодската нация, сега ще продължат родоотстъпното си дело.

8

Хюго Бос

преди 6 години

Видяхме какво стана като притнахме независимостта им- омраза и антибългарска кампания. Няма МПЦ, защото е българска. За пореден път нашите интелектуалци оотъпкват националния интерес и се държат предателски. Никскво приземяване на измислени църкви.

7

Паприкаш

преди 6 години

Дано Патриарха,не направи грешката на Желев(мир на праха му). Тези *** не го заслужават.

6

маларт

преди 6 години

Никой не иска да ги признае и пак се заиграват с емоциите на българите. Да ги признават техните приятели от Белград

5

маларт

преди 6 години

Никакво прзнание за схизматиците - сърбомани!

4

Анонимен

преди 6 години

Аз против това акция на Сорос.. Не знам защо патриотичното ВМРО се хвана , да защитава македонистите.

3

Ицо

преди 6 години

Категорично против! За тези *** с плакатите нямам думи просто. Разберете че всички български македонци са отдавна в България, там са останали единствено албанци и сърбомани. Не е минал и месец от яростния им отпор срещу признаването на българския етност в Албания. Езика на омразата към нас не спира, нека изгният.

2

художника

преди 6 години

Нашите нищо няма да решат. Каквото им нареди Руския Патриарх, това ще направят.Както знаем, Русия е на страната на Сърбия, така че отговора ще е отрицателен. Сега ще разберем нашата църква дали е *** на чужди интереси!!!

1

Пирин

преди 6 години

Независимост за македонската църква ! За *** с плакатчетата - когато е съществувала Охридската архиепископия , България си е имала Доростолската архиепископия и Търновската патриаршия.