196

Боби

преди 6 години

До Уроко по историяЧе по времето указано за голодоморите е имало проблеми с продоволствието това е ВЯРНО но да се говори за ЦЕЛЕНАСОЧЕН ГЕНОЦИД е просто глупостМилион и половина жители на ЛЕНИНГРАД са загинали от СТУД и ГЛАД и се знае къде са погребани и колко са братските могили с труповеКъде са могилите с милиони жертви на Голодомора? Защо според СССР документи най-голяма е смъртността през лятото на 1933(ДА ЛЯТОТО)Нещо не се Връзва? Отговорът е Банален - Епидемия от Тиф в този случай

195

Анонимен

преди 6 години

Именно споменът за този умишлен мор на украинците ги кара да искат и сега дасе отделят от Русия. Горките наивни славяни, те са посрещали хитлеристките войски с хляб и сол, именно заради спомена на този гладомор. Но Хитлер ги е избивал и може би, ако беше победил щеше да започне да избива и българите.

194

Анонимен

преди 6 години

Нито са достойни, нито са хора.Майданските *** си стоят в Киев на топло, а пращат на фронта младежи от други националности, особено българи.

193

Българин

преди 6 години

Слава на братска Полша и на братска Украйна! Бог да прости жертвите на комунизма.

192

Анонимен

преди 6 години

Украинците са достойни хора, много са ги измъчили войните и комунизма.

191

Анонимен

преди 6 години

До БългаринУкрайна не е създадена с указ.

190

Българин

преди 6 години

До 209, неграмотници по времето на освободителната война украйна не е имало, тя е създадена с указ на Ленин..огромната част е с руско населениее особенно Одеса.. И сега там се имат за руснаци а за безарабските българи руснака е свещен..самият аз съм приятел с такива българи..некадърно племе не говорете за неща които не разбирате..

189

Познато

преди 6 години

Урките и те като макетата.Търсят съчувствие на основата на приказки за Баба Яга.

188

Уроко по история

преди 6 години

В Съветската история има три голодомора. Първият е през 1921-1922 . Тогава Ленин и неговото политбюро разбират , че колективното земеделие довежда до глад и връщат частното земеделие като въвеждат НЕП. Следва голодомора 1932-1933 който е изкуствено предизвикан. Целта е да се накажат кулаците при повторната колективизация на земята. Заедно с кулаците измират още 7-8 милиона селяни от глад. Третия голодомор е през 1945-1946 непосредствено след края на войната и той обхваща новопридобитите територии на Бесарабия , където живеят компактни маси българско население. Тогава измират хиляди българи , н

187

Анонимен

преди 6 години

До БългаринНе мърси името българско. Българите не сме руски слуги и лакеи и не лижем в захлас руски ***. Украинци са войниците превзели Свищов, в църквата при село Шипка повечето фамилии са украинци, по-голамата част от армиата освободила България през 1878 г. са етнически украинци, така, че плюейки украинците плюеш по освободителите българофобе!

186

!

преди 6 години

Тъй нареения по украйнски "Голдомор" е имало в СССР през 1921-1923 и 1946-1947 и то не в Украйна и това ,че специално са устроили от Москва е иделогия на Ющенко финансиран и спонсориран от САЩ .

185

Българин

преди 6 години

Киряк стефчоците ,предатели с небългарска кръв и съзнание отново ни дърбат в лапите на османизма..да живее източноправолавието..

184

Българин

преди 6 години

Волинско клане" това е истинският геноцид на урудите хохли..вижте снимките които са правени ор яаште украинци диваци и после ги съжалявайте..а в случая там не влизат редица украински градове, защотото те са с руско население..диваци са единствено хохлите..

183

Българин

преди 6 години

Укрите извършват едни от най жестоките кланета срещу полското население..Тяхната диващина е увековечена в историята на Полша....

182

гого

преди 6 години

украинци македонци все общности от комплексирани човешки маси, изпадащи винаги в двете крайности. Наивни и мързеливи все чакащи някой да им дава сякаш им е длъжен. Проблем имат украинците не само с руснаците а и с поляцуте но той умишлено се прикрива сега. Поразходете се в източна Полша и ще го усетите, там всеки ще ви каже , лвов е полски град...

181

Анонимен

преди 6 години

До киреза 70 гСтига си чел пропагандна литература. Точно това са били методите на комунистите и бившата СССР относно колективизацията и асимилацията на бившите и републики.

180

Слава Украини

преди 6 години

Украинците са горда нация и горд народ НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИ БАНДЕРОВЦИ като нас Българите ТРАКИ и нашите братя АРИЙЦИ ГерманиАвстрийците...Украинците се опълчиха на Световното ЗЛО Еврейска Расия и понесоха геноцид от глад наречен Голодомор..Днес почитаме истинския Холокост нанесен от Евреите руснаци на нашите братя Украинци..Мир на праха на всички украинци борещи се срещу евреина руснак за свободата си и за независимостта си ..СЛАВА УКРАИНИ

179

СМЪРТ ЗА РУСИЯ

преди 6 години

БОГ ДА ПРОСТИ ВСИЧКИ ЖЕРТВИ НА ГОЛОДОМОРА ОРГАНИЗИРАН ОТ ЕВРЕЙСКА РАСИЯ...СТАЛИН Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ТЕРОРИСТ В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО...ИМПОТЕНТЕН ЕВРЕЙСКИ ГРУЗИНЕЦ..ЦЯЛАТА ШАЙКА БОЛШЕВИКИ НА РАСИЯ СА ЕВРЕИ ЦИОНИСТИ

178

патриот

преди 6 години

Не е вярно че украинците са фашисти. Трети украински фронт (от украинци ) стигна до Берлин и освободи България от фашистите. Руснаците и те като измислените македонци си приватизират славата и заслугите.Има ли по-големи фашисти от руснаците???

177

Анонимен

преди 6 години

До мазепаТова не е вярно. В началото хората, наскоро преживяли голодомора, посрещат нацистите като освободители, а те вместо да се възползват от това започват да ги избиват и пращат по лагериге заради ненормалната им идеологея, че славяните са по-малко хора. Това настройва по-голямата част от украинците и те започват въоръжена съпротива срещу нацистката чума. Хората на Бандера са били колаборационисти престъпници, които избиват стотици хиляди поляци, евреи и руснаци по особенно жесток начин.