56

Анонимен

преди 6 години

Освен Левски сме имали и други истински патриоти готови да се пожертват за народа си.Защо се изтъква само Левски.Лошото е че Левски одавна го няма за да ни освободи от сегашните Чорбажий-български и чуждестранни.

55

Анонимен

преди 6 години

До Реставратор"Аксаков го е написал вместо Левски."Егати потресаващо гениалната мисъл! Пред теб бледнеят Сократ, Платон, Аристотел, Марк Аврелий, Спиноза! А може би го е написал вместо теб?Сега, дете (на румънски) ти вменявам да не цапаш името на големия приятел на България Аксаков! Тази измислица я чета за 50-ти път! Съвсем по гьобелсовски!Всъщност, може и да си с фашистки убеждения, намирисваш!

54

Анонимен

преди 6 години

С теб имам още сметки за разчистване по тема Шмайсер! Хуго е имал много талантлив баща - Луис. Конструирал е пистолет с нова система на заключване на затвора - "Бергман - Марс". Руснаците създадоха пистолет, който по моето скромно мнение, е шедьовър. Заедно с италианците започнаха да го произвеждат и италианските клонове се продават много успешно в САЩ /$850-1400/.Казвам го, защото руснаците веднага съобщиха, че са използвали идеята на Луис Шмайсер. Защо им е да крият, че АК е копиран от StG-44?

53

До сатаНАТА 2

преди 6 години

..различен от немския, заключването на затвора е принципно различно, конструкцията на немеца е свързана шарнирно, съвсем друг УСМ, възможност да се постави сгъваем приклад и още, и още! И е повече от кило по-лек, по-ниско държи стрелеца към терена.Така, е тсуни ми ГЗ! А първият автомат в света е руски - на Фьодоров през ПСВ с по-лекипатрони "Арисака". Немците са копирали буквално руските СВТ-40, ама не им се е получило добре! Защо не напишете нещо за чешкия vz.58?

52

Анонимен

преди 6 години

До СатаНАТОНещастно дете (на румънски), не дипломите, а делата! Понеже тази тема не я зачекнах аз, а някакъв ***, ще ти кажа, че ми е позната в детайли. Това, че нещо е измислено от дипломиран инженер, още нищо не значи! Един нашенец, инж. офицер Бакалов направи N-тия опит да преобрази АК, като го преработи в булпап. И се снима с недоносчето си пред...американското знаме. Човечецът не реши главното за булпапа - амбидекстрозността и изхвърлянето на гилзите. Конструктивно АК е съвършено

51

Реставратор

преди 6 години

ДО 55: "И къде го намери този вестник, че да го прочетеш? Кажи, че и ние да се запознаем!"............Google: "Газета "Русь" 1880-1886 годов, редактор И.С. Аксаков"в. Независимост, 12.03.1886 г. "

50

Анонимен

преди 6 години

Книгата на Христо Стоянов "Другият Левски" е забранена от цензурата. Много е ценна и страшно интересна.

49

ПРЕПОРЪЧВАМ

преди 6 години

АЗ ПЪК СЪМ ЧЕЛ ЕДНА КНИГА ЗА ЛЕВСКИ ОТ ПИСАТЕЛЯ Христо Стоянов, там съвсем други неща пище и много са интересни.Не като "спомените" на тази изперкала бабка.

48

Анонимен

преди 6 години

Имаше един виц за един ученик, който научил само урока за краставицата и каквото и да го питат все за краставицата говори.Така и тук има такива психопатеци, който или все за Путин, или за Калашников говорят, независимо каква е темата.

47

Анонимен

преди 6 години

И къде го намери този вестник, че да го прочетеш? Кажи, че и ние да се запознаем!

46

Реставратор

преди 6 години

ДО 44: "Реставрациите се правят със здрава вар, а не с редки ....! Искам да ми покажеш текст, където Левски да пише за това, че Русия щяла да ни пороби"..........Аксаков го е написал вместо Левски:През 1885 г. Аксаков пише в статия във вестник Русь думите: Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от руситеАксаков го е написал вместо Левски

45

Анонимен

преди 6 години

Михаил Калашников е роден 1919 г. в село Куря, централна Азия, на границата на Монголия и Киргизстан. На 19-годишна възраст (през 1938 г.)влиза в казармата, след това започва войната, ранен е, лежи е болница, насам-натам, и на 27-година възраст, само с провинциалното си начално образование задминава дипломираните в Германия инженери, които са били с по 20-30 години стаж и куп изобретения зад гърба си. На стари години Калашников се умопобърка и говореше откровени глупости пред журналистите.

44

апостол на кражбите

преди 6 години

Трябва да знаете за мене , аз съм типичен българин !Не жалех богати и бедни , крадях от всички !Днес моите последователи обират бензиностанции ,банкомати и др. , изнудват и пребиват хора !

43

апъстол на кражбата

преди 6 години

Трябва да знаете за мене , аз съм типичен българин ! Не жалех богати и бедни , крадях от всички !Днес моите последователи обират бензиностанции ,банкомати и др. , изнудват и пребиват хора !

42

СатаНАТО™

преди 6 години

АК-47 е замислен и проектиран от Хуго Шмайзер (ако искаш и Шмайсер).В края на войната са го пленили, заедно с всичките му проекти, и са го закарали да произвежда автомата в Ижевск. Михал Калашников е сСЕДЕМНАЙСТО дете (sic!) в семейството и до казармата не е имал *** на Г3 си, след което за 7 години се превръща в гениален конструктор, който по-случайност настигнал и задминал Хуго Шмайзер (потомствен оръжейник, дипломиран инженер, създател на поредица модели на автоматични оръжия).

41

каква праправнучка ?

преди 6 години

Левски е нямал деца , каква е тази праправнучка на Левски ?!

40

СатаНАТО™

преди 6 години

Комунист и русофил, който злоупотребява с името на Лески, трябва да се убива.Левски е бил български националист, а не "фил".Как си представяте Левски да се моли на някой да го "освободи" и да целува руски ботуши, бре! Не разбирате ли, че българин и руснак са две коренно противоположни понятия! Българската национална идея е бунтарството и свободата, на руснака менталната база е робията, послушанието и целуването на царския ботуш. Как тогава ще имаме общи точки, бре!

39

До Един българин

преди 6 години

Не омръзна ли тази тема - погрешна от начало до край! Първо, не е имало никакъв Шмайзер, а Шмайсер - в немския -ss- се чете като "С"! Двата автомата си приличат само по силуета и по това, че използват "междинни" патрони. Руският 7.62х39 е дериват на руския 7.62х41 и има по-добри балистични качества от немския 7.92х33. В момента се произвежда в десетки страни, вкл. САЩ. StG-44 остана сляпа клонка в еволюцията! За разлика от АК, който се произвежда в стотици модификации в калибри 5.45-12 ловен!

38

Анонимен

преди 6 години

До РеставраторРеставрациите се правят със здрава вар, а не с редки ....! Искам да ми покажеш текст, където Левски да пише за това, че Русия щяла да ни пороби! Безродниците - комунисти имаха два партизански отряда "Васил Левски", песен "Земята на Ботев и Левски...", след 9-ти даже кръстиха родния му град Левскиград!Заводи, улици, какво не носеше името Му! Сега всяко докопало се до власт добиче го е загърбило, демек седи, а зад него - портрет. А името му се повтаря като бръмчене в будистки храм!

37

Анонимен

преди 6 години

Напоследък по телевизиите показват "единствените потомци на Левски". Левски,, уважаеми, освен майка е имал и баща! Тъй като не е имал потомци, тези, които се пишат за такива, са роднини. А роднините му по бащина линия не се изявяват, макар, че знаятпоименно поредицата мъже, които са потомци по линията на дядо Видул Кацата, роден брат на дядо Кунчо от Кочмаларе! И знаят рода си още от Видул войвода, от началото на XVI век! Нека роднините да знаят, че освен митохондриална ДНК, има и Y-хромозома!