30

Анонимен

преди 6 години

Какво здравеопазване е видяла Еврокомисията в България? Аз такова нещо не съм забелязал.

29

Анонимен

преди 6 години

Като отговорна млада жена ходя 1 път в годината на профилактичен преглед при гинеколог, запазих и час за мамолог, ходя 1 път на преглед на щитовидна жлеза заради отдавнашни дребни проблеми. Наппавление се дава с неохота, прегледът пък включва само мануален такъв и ехографът се плаща допълнително. Алоу, аз за какво плащам като поп здравни вноски, та да не покриват елементарни процедури?! А после- доклади как българинът имал ниска здравна култура и не се овладявали навреме лечими болести!

28

Анонимен

преди 6 години

важното е, че има икономически ръст, затова е над 1000 евро квадратния метър панелно жилище в София, за да не могат медицинските специалисти да си позволят собствено жилище. А и като се разнесе вечерно време една воня на изгорели гуми и парцали из софийските квартали, напълно оправдани са скъпият акциз на цигарите, при този безплатен дим. Акциз от цигари, високи здравни соигуровки, акциз от горива, ДДС на всичко инфраструктура се прави с европари и няма средства за здравопазване???

27

Анонимен

преди 6 години

След като тези данни се анализират, хората би трябвало да се пенсионират на 60 години. Здравеопазване на много ниско ниво, живеем кратко и некачествено, дишаме всякакви отрови, ядем ***

26

един българин

преди 6 години

Разбира се, че смъртността ще е висока, ние нямаме здравеопазване , само министерство за тази дейност.Всъщност ние много работи нямаме -социални -заплати, обучение и др..,културни и пр.

25

Един българин

преди 6 години

Ама как така бе? Та нали според Фейсбойко и неговата партия ГРОБ българинът все повече забогатявал и се радвал на все по-добро здраве, изобщо всичко при ГРОБ било прекрасно, тук, в България ще рече човек едва ли не е Едем, Земният Рай?

24

ОТКРАДНАТ ЖИВОТ 2

преди 6 години

... Ако НЕ Е страшно наложително ... НЕ дай си Боже ... Не знам кой нормално мислещ и интелигентен Българин би отишъл на лекар ... Защо ? ... За да го гледат като ... КАСИЧКА ? ... Или половината изобщо да не разберат какво му има ? ... И да го "набутат" с здрава ХИМИЯ , под формата на лекарствени препарати , които оправят едно нещо в организма Ви , но за сметка на това РАЗВАЛЯТ други три ! ... Наистина ли мислите , че ГОЛЕМИТЕ ФАРМАЦЕВТИЧНИ КОНЦЕРНИ имат "ДАЛАВЕРА" от ... ЗДРАВИ ХОРА ?!?! ...

23

да 21

преди 6 години

Лекарите пият кафе и клюкарят докато чакат някой да ги избере или оставят кафето и отиват да оперират някой, който е без езбор на екип.

22

ОТКРАДНАТ ЖИВОТ

преди 6 години

... Да намалява ли ? Това виц ли е? ... Тя ще се УВЕЛИЧАВА , не само няма да намалява ! :( ... Съчетанието между голям процент некадърни лекари и откровени "БИЗНЕСМЕНИ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ" с *** НАРОД , смачкан от стрес и безпаричие води точно в тази посока ! ... Освен това - какво ЯДЕМ и какво ДИШАМЕ , а ? ... 80 процента ХИМИЯ и МРЪСОТИЯ ! ... За каква ... "ЗДРАВА НАЦИЯ" ... бълнувате ? :( И да отидеш на лекар после ... какво ? Половината няма да знаят какво ти има и ще те бутат с още ХИМИЯ ! ..

21

Анонимен

преди 6 години

До 18: "Търговецо", хората са отишли с направление при неврохирурга работещ в кабинета! Те не са искали Исус Христос да го оперира! Въобще не са споменавали име, по простата причина , че не познават никой, просто са били на преглед! Впрочем, ако няма планова операция, или избран "екип" от сергия ...., какво правят всички доктори от отделението-чоплят семки и чакат някой да ги избере...?Така ли?

20

Бандит

преди 6 години

До Анонимен 11 Да,така е.Сестра ми я оперираха от дискова херния,изборът бе между гел или планки.И 1000 лв за да свърши работа един от най-добрите.В 99% от случаите този вид интервенции са успешни.Не плащаш-получаваш пареза и оставаш инвалид....За млад човек на 35 години,работещ и с две деца е немислимо.Сбъркана работа

19

Д-р Живаго

преди 6 години

Абе на вас кой ви каза , че заслужавате грижи за нема нищо ? Биомаса, с биомаса такава ! Я по-кротко !

18

до Анонимния с избор

преди 6 години

Никой не задължава близките ти да избират екип. Като не им се дават парите да оставят човека да бъде оперирен от някой касапин на смяна. Или пък в университетска болница плащаш за екип и като те упоят влиза и те оперира някой студент или специализант, който за първи път пипа скалпел. Тотава ще им се изясни положението. За това далече от университетски болници!

17

Това е

преди 6 години

Извадете болниците от режима на търговски дружества и тогава полужението може да се оправи.

16

Факт

преди 6 години

Зад тези думи на ЕС,стой истината че здравеопазването у нас е смъртоностно за болните.

15

Анонимен

преди 6 години

До 11! В б-ца "Св.Георги" Пловдив е по-евтино с 1000 лв. Все пак провинция......!!!!

14

Вили

преди 6 години

И преди 1989 г. и след това качествено здравеопазване в България не е имало и няма! По време на социализма се ходеше при специалист с пълни торби. А в родилните домаве какъв ужас беше!!!В поликлиникити се прескачаха лекарите и в огромната си част бяха некадърници. Добрити специалисти се знаеха и при тях се плащаше под масата или прасета и агнета.Грижа никаква. От кога мислите лекари и сестри се научиха да крещят и да бъдат груби с пациентите?

13

/

преди 6 години

Лекарската мафия е превзела всичко, краде се по безобразен начин, не се допускат реформи за да не спира тоя грабеж / виж. Москов/. Веднъж се грабят парите от държавата и втори път от пациентите, засега не се вижда сила която да ги спре

12

Анонимен

преди 6 години

Съвет към пациентите: при посещение на лекарски кабинети преди постъпване за лечение в болница правети тайно запис на разговора и записа на новия министър!

11

Анонимен

преди 6 години

Кога най-после някоя от пациентските организации да повдигне въпроса за законността на продължаващия "избор на екип" пред ЕС. Как е възможно от близките на мой близък за операция на дискова херния от видна софийска болница е поискано 2 200 лв. за операцията и около 7 000 лв. за консумативи /планки и др/.Отделно за престоя в болницата, като че е 5 звезден хотел. Това е мародерство.....!!!!