13

дедо Ташунко

преди 6 години

Познавам епископ Тихон от 1970-та година, когато беше студент в духовната академия, казваше се Христо Иванов и беше готин пич. Бяхме заедно с него в една квартира с още трима други студенти. На "Витоша"23, в жилището на леля му, невъзвръщенка от Швеция. Много умен, начетен, чаровен и сладкодумен. Не съм го виждал повече от 45 години, но си останах очарован от неговата личност до ден днешен. Господ здраве да ти дава, драги Христо! Какво става с кака Ани и Мошо?( С г-н Петкин имаме връзка).

12

Idil e

преди 6 години

Religioznite slujbi v rbg pod control i naznanenie ot bg narod. Religiozen danak za vseki palnoleten bg grajdanin.

11

СатаНАТО™

преди 6 години

Щом официално признават БПЦ за църква-майка, да ги признават, и да се знае, че македонците са бивши българи. Целувайте ръка и си живейте в мир като дъщерна църква.

10

Анонимен

преди 6 години

Тя си е майка какво да я признават за майка,по ония времена са били две Арменска и Българска,не се е чуло за Византийска.

9

православен

преди 6 години

В Македония си има канонична църква и това е Православната Охридска Архиепископия, която е в общение с всички поместни православни църкви, която е гонена и непризната от властите. А МПЦ е чедо на македонизма и няма как да бъде призната. Да не говорим, че не е призната от нито една друга поместна църква. Ако наистина всички тези действия на МПЦ произлизат от покаяние и желание да се върнат в лоното на истинката Църква, тогава ръката не трябва да бъде отхвърлена. но признване не може да има.

8

Членска карта №7

преди 6 години

Явна провокация на автохтонните, населяващи спопския вилает от времето на двойнодишащите риби.

7

Анонимен

преди 6 години

Никакво признаване ,

6

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен,господине нашите попове може да са руски агенти АМА ОНИЯ ТАМ СА СРЪБСКИ!Не знаем точно какво пише в писмото на скопските "черноризци"но помните ли тук възхитата на монасите от Бигорския манастир как казвали били истината ДАЛИ??В текста на обръщението им се говори за Охридската Архепископия от времето НА забележете СамОиловото царство и така дрън,дрън стигаме до 1870 година КОГАТО СЕ СЪЗДАЛА НЯКАКВА СИ СПОРЕД ТЯХ БЪЛГАРСКО-МАКЕДОНСКА ЕГЗАРХИЯ!!Така се фалшифицира вече ВНИМАВАЙТЕ!

5

Анонимен

преди 6 години

Никакво признаване на никаква "македонска"православна църква НЕ МОЖЕ И НЕ БИВА ДА ИМА!Тоя ТЕЛЕШКИ ВЪЗТОРГ ОТ ХИТРОТО ИСКАНЕ НА ПОЛКОВНИЦИТЕ СЪРБОМАНИ В т.н. "македонска"ПЦ Е ОПАСЕН АМА МНОГО ОПАСЕН!БПЦ ОТНОВО МОЖЕ ДА ИЗПАДНЕ В СХИЗМА и заради какво??Заради скопските сърбомани които сега по принуда се правят на ангели!!Много бързо се "промениха"не смятате ли ТОВА Е ИГРА И СЕ ОПАСЯВАМ ЧЕ НАШИТЕ ТЕ..ТА водени от НЕнормален наивитет ще сгазят лука тотално!ВНИМАВАЙТЕ,ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА САМО СИ МЕНИ!!

4

реалист

преди 6 години

Мисията на църквата е не да се занимава с политика и да разделя или обединява народи, а да води хората до Исус. Исус никога не се е месил по политиката, макар по него време народа му да е бил под римско робство. Помагаше на свои на врагове. Църквата както Исус, трябва да бъде над земните неща.

3

ivailo

преди 6 години

Църквата си има свои закони по които да се управлява. А политиците с техните лукави амбиции да не се месят в духовното, от което нищо не разбират.

2

Анонимен

преди 6 години

Не знам защо, но всички "епископи" от червената "БПЦ" говорят изкуствено.Не може ли да говорят като нормални хора? Какви са тези произношения? Какво е този изказ? Ако смятат, че с тази имитация на говорене на истински епископ ще постигнат нещо...Видели отнякъде нещо и копират.Докато не се покаете,че сте служили на БКП (и продължавате да служите) няма как да сте църква.Ако ще и бради да си пуснете и в раса да се облечете и църкви да си откраднете и закони да си направите,че само вие сте църква

1

РБК37

преди 6 години

Правилно ,но и църквата да не иска пари от политиката .