7

Анонимен

преди 6 години

Българите се славим като разбирачи по всичко,че и по църковните работи също,макар,че кракът ни не е стъпвал в църква.

6

Анонимен

преди 6 години

До 3 Охридската архепископия по Православните канони е част от диоцеза на СПЦ ,значи СПЦ е майка-църква на ,,македонците" ,независимо ,какво искат те и БПЦ.Аз лично не вярвам на Скопие,ако ни уважават няма да ни поставят в затрудено положение пред другите църкви,само ,за да се похвалят ,че някой име признал Църквата.Съвсем друго е ,ако населението и владиците ,да искат да се влеят в БПЦ!

5

Анонимен

преди 6 години

Не всяко изпитание е исторически шанс,но всеки такъв е изпитание.Съдбовно.Историята е сбор от съдби.

4

Анонимен

преди 6 години

Настоявам Ахмет Доган да вземе отношение по въпроса!

3

Влади

преди 6 години

Поповете(все агенти на Москва) пак ще се ос.ерат. Ще се снишат, ще мълчат, да мине бурята, докато чакат заповед от казака. После макетата пак ще си припознаят сърбежката църква за майка, а ние ще сме с пръст в ..., както винагиТо, при нас все си ври от предатели, вижте сега троловете колко минуси ще ми сложат.

2

Анонимен

преди 6 години

Трябва да е признаем ,за автокефална ,като Охридска архепископия,Македонска църкване не е имало в средновековието! Ние също сме били,на тяхното положение,Българската Екзархия е била непризната 80г.,и първо ни признава ,ако не се лъжа,през 1950,Йерусалимската църква,после Руската,Сръбската и чак после Вселенската патриаршия.

1

Анонимен

преди 6 години

Има само един вариант - да се постъпи достойно в защита и възраждане на Българщината ! Няма други - какво мислят в Атина или Москва/Белград не само не ни интересува, но е и предварително известно.