7

Един българин

преди 6 години

Номер 3 сам/сама не се усеща какви глyпocти е написал/а.Без дори да има нужда от привеждане на някакви факти, пълен абсурд е някой да дойде от САЩ в България за да си купи книга от американски автор (критикуващ САЩ), само защото в САЩ по плащането с карта ще я проследят и ще я привикат на разпит.На първо място, най-лесния (и най-евтин) начин е да изтеглиш пари от банкомат и после да платиш в брой. А самите автори на книгите? Тях няма ли да ги привикат, все пак са си написали имената?

6

Аз да попитам

преди 6 години

значи ако искам да си купя кола втора употреба от автокъща, и се окаже че харесаната от мен кола струва примерно 6000 лева, а кешовия праг изведнъж са го направили 5000 лева, това какво означава? Че не мога да платя в кеш ли? Че трябва да си купя колата с карта ли? Всички къщи ли имат устройства за плащане с карти?Просто питам че не знам, а иначе в Швеция даже да си купиш вестник от продавач на светофара или семки пак търговецът си носи устройството в джоба.

5

финансист

преди 6 години

Кеш до 10 000 лева е нормален праг, даже нисък. 5000 лева ще е много неудобно. Само ще плащаме такси на банките. Умишлено не се проверяват фирми, които дължат милиони ДДС и осигуровки, тръгнали пак да грабят от физически лица.

4

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 3Живял съм в САЩ, това което сте написали е пълна фантастика. Ако толкова се притеснява от марсиански шпионаж да си плати книгите кеш или тогава ще включат система за лицево разпознаване. Ха Ха.

3

Анонимен

преди 6 години

Наскоро станах свидетел в книжарница в Русе как българка, живееща много години в САЩ си купува книги, критикуващи САЩ от американски автори. Запитах я защо ги купува тук. Отговори ,че в САЩ ако ги купи с карта данните за това отиват в АНБ и на основа т.н. Патриотичен акт тя ще си има неприятности и могат да я разпитват в ЦРУ и дори да я изгонят от страната. Съпругът й потвърди това. Това по въпроса за плащанията и банките.

2

анти банките

преди 6 години

Направо да намалят кешовите плащания до 5лв, за да може поне цигарки да купуваме-всичко друго в банките . Даже може да се доразвие кото в USA, като те пипнат с повече от 50 лв джобни-директно в кауша за обяснения....

1

Anti NWO

преди 6 години

Слугите на Новият Световен Ред и банковата мафия пак не успяха.Няма да мирясат, докато не ни наложат ролята на гущера Ротшийлд.