32

наясно

преди 6 години

И кюмбето може да гори истински въглища, да не е такъв пушилник и смърдялник. Проблем са *** от ТЕЦ Марица Изток, понеже представляват не въглища, а някаква част пресован въглищен прах заедно със земя. Затова и след изгарянето остават в печката във вид на пепел,освен, че тозе прах се вдига във въздуха и при чистенето им става същото. Но бедните горят само такива и също агенция Соц. подпомагане раздава само от тоз вид на крайно нуждаещи се.

31

Бандит

преди 6 години

В много престижният за живеене варненски център вечер си мирише на кюмбе.Толкова имат хората,това е.

30

Men

преди 6 години

До ТодорДа, цяла Виена се топли на кюмбета...*** малко в австрия пък после пиши глупости. На дърва се топлят в малките села и градчета и е нормално да няма проблем, както и бг по селата няма. Другата разлика е че не се ползват толкова много въглища както у нас.

29

Тодор

преди 6 години

Стига с глупостите, Австрия която е една от зелените държави в ЕС ,всяко 5 домакинство е на дърва. Германия и Швейцария са същата работа. Просто там евро нормите за транспорта важът с пълна сила и индустрялните замърсители не са наблъскани в градовете

28

Анонимен

преди 6 години

Решението е лесно- пуска се една заповед , че до пет године трябва всички блокове да зазидат кумините, а новите сгради директво да нямат и готово.

27

Englishman in BG

преди 6 години

До anonymous в Обединеното кралство имаме "бездимни зони" от 1950 г. те обхващат всички жилищни райони, горивата са сертифицирани от министерството на агрокултурите като бездимни, използвайки каквото и да е друго, ще ви донесат билет, обиждате два пъти, ще бъдете представени на съдия.

26

само да питам

преди 6 години

А " факултето" къде е в този списък ? Те са основния замърсител в София ,ама нали са Електората ! по численост са като малък град ,горят гуми, дрехи и всякакъв бок.ук.

25

Englishman in BG

преди 6 години

Аз също живея в симеоново, англичанин, тук повече от 10 години, моите наблюдения върху реалния въпрос, вместо да разпространява печки в ново исхар, дават значителна заетост в христо ботев, факултета, всички места, изгарящи гадните горива, да можете да си позволите по-добър стандарт на живот, да не ги дискриминирате, да им помагате и да им давате сили!

24

Анонимен

преди 6 години

Имаме вила в Симеоново. В момента съм на 30 години, от дете ходя там и всяка зима въздухът е нещо страшно. На шопа главата му не увира да не гори въглища (да, в селата около София живеят шопи, а Симеоново си е едно село, на което аз имам вила). Неслучайно процентът на ракови заболявания на дихателните пътища именно в тези "квартали" на София е много висок. И това е от години. Ама ходи обяснявай да не се горят въглища, а екобрикети. Да не говорим за гуми и кабели. Вече *** си е нещо друго.

23

анонимен

преди 6 години

70% от населението се отопляват на твърдо гориво! В провинцията няма парно, а отоплението на ток и газ е скъпо! И пак стигаме до доходите! Много е хубаво да се прибереш след работа и да натиснеш копчето, а не да слизаш в мазето да палиш парното или печката! Мизерия!

22

Анонимен

преди 6 години

Май централното парно не е толкова лошо

21

Анонимен

преди 6 години

Топлото от печки замърсява въздухаДишането също, отделяме CO2Нема ли да направите нещо по въпроса , някаква такса, данък, европейска директива?

20

Безсилие

преди 6 години

Цялото правителство се чуди как да забрани на неколцина от Факултето да горят гуми!

19

Дядо ви

преди 6 години

защо застроиха междублоковите пространства / градинките/, нали дърветата и зеленината бяха белите дробове на София.Защо ги унищожиха?

18

от другаде

преди 6 години

Столицата, та столицата.....другаде хора не живеят ли ?!

17

kiki

преди 6 години

Откриха топлата вода. Вижте на село как се отопляеат, на ТЕЦ ли?

16

Дедовия

преди 6 години

То 240-те депутата в народното събрание вредят много повече от твърдото гориво ,но никой не ги маха или забранява .Даже твърдите горива са много по полезни за обикновения българин,защото топлят ,от колкото депутатите,които мислят само и единствено за тях си

15

Анонимен

преди 6 години

Тц,тц,тц,тц,както са я подкарали,може и такса "пр-ъ д н я" и "смърдящ аромат в тоалетна" да поискат на живущите,защото "замърсяват" въздуха.А тапи за задни части ще раздават ли?

14

Забрана!!!

преди 6 години

Забранете отоплението на дърва и въглища в топлофицирани и газофицирани сгради.Има хора в центъра на С-я, които са си изградили мини абонатни станции в жил. сгради.ВИК, Топлофикация, ел. дружества правете проверки зимата и установявайте "крадливите съседи".Това най-често става чрез проверки на ел. табла, подови отопления, хъбове в ВИК инсталации. Там където има разлики огромни в общи водомери, там са кражбите.Защо ще товарите честните платци, затова, че нямате достъп до жилища?

13

Секирата

преди 6 години

Абсолютно всички "реформи" винаги са за сметка на най-бедните! Богатите така правят, че бедните да духат супата!