Това е статистика на база употребени антибиотици към брой животни,но регистрирани ферми.А ако прибавим и нерегистрираните домашни (за собствени нужди които никой незнае колко са)съотношението ще е различно.Така,че сориама не е вярно , че българските животни съдържат толкова много антибиотици.
Ами да! Нали трябва да ядем и плащаме месо от Испания, Германия и къде ли не. Едва ли това което внасят тук е с прекрасни качества. Но след тази статия някой може да решат, че тяхното е по-добро, по евтино и без кости - защото с кости не се замразява ... Римската империя си е отишла заради оловните тръби на водопроводите - ние от лакомията на управниците
Публична тайна е че в месото има антибиотици... Много хора въобще не купуват месо заради това... Така както заради палмовото масло в захарните изделия !
А как ще обяснят това че хората станаха резистентни към антибиотичните лекарства? Аз ще им обясня. За да станете резистентни към дадено лекарство и да спре да ви действа това означава че организма ви е пренаситен. А как е пренаситен ами като с продуктите които консумирате вкарвате в организма си и лекарства с които лекуват животните. Даже в млякото сиренето кашкавала които са правени разбира се с мляко а не с палмово масло си вкарвате антибиотици в организма.
Толкова не разбраха, че лошата храна я ядат и те и децата им - в ресторанти, градини, ясли, училища, пък било то и частни. И вие ядете ***, господа депутати, пробутват ви ги и вие ги грухтите като прасета! Толкова ли не разбрахте, че трябва да стъпите на вратовете на производителите, защото, ако се гаврят с хората, значи, че се гаврят също с вас и вашите семейства.!!! Не можете да се скриете от лошата храна - тя е навсякъде!
Така е тука. Всичко се маже с лъжи от това БКП което остави ДС на власт и сега ви управлява! Суджук паша яде чисто за нацията ***. 1 към 1 и тука т р о л ч е та от боядисани и червени викате на черното- бяло. Двойни стандарти в целия свят и се вижда глобална Анрахия, но тука всеки до малко дете философи, инженери, прависти, икономисти(винаги виновни за катастрофата) и дрън дрън че пляс-праз-фрас! "Ама защо стана другото, а не мойто?" отговорете си само индивидуалисти.
Ако за търговската мрежа свинското му се слагат специални медикаменти да едрее.Да тежи на кантара.Така е и с пилешкото месо.Но при него слага вода.Ако на етикета пише 750 мл и е дълбоко замразени,това е с водата.Нека се размрази, далеч по-малко ще е на кантара реално тегло.С динини пъпеши пак е така.На динята слагат здраво амониева силистра да става по 15 кила.Да тежи на кантара.Всичко е пазарна икономика. Реално крайния потребител яде ***.За това населението е масово болнаво и застаряващо.
Ако слушаме властта у нас всичко върви по мед и масло.Добре,че са журналистите да им вършат работата,за която ние им плащаме.Иначе никога няма да разберем какви *** ядем,как хвърляме милиарди за некачествено саниране и строителство,как в празни училища се отчита 100% посещаемост,защото парите следвали бройката ученици,а не качеството на обучението.Отвсякъде вони на безхаберие и корупция,но на кой му пука?Затова те ще си ядат суджуците,а вие пилета и прасета с антибиотици.
Какво е българското месо не е от особенно значение. На нашия пазар 90% от говеждото, 80% от свинското и 60% от птичето месо са внос. Често този внос е нелегален. Това месо се влага в местни продукти, но не са редки случаите на директна продажба.
Минава му срока или не е било добре съхранявано ,като температура. Започва да лепи и е тъмночервено с леки корички.Забъркват смес със винен оцет седи едно денонощие или няколко часа няма миризма изглежда идеално.Префолират го бие му дата вчера и го удължава с още няколко дни.Ако вече е много зле работа...,дават го на топла точка да мине през топлинна обработка във вид ястие или,като гарнитури.
Очевидно ще повтаряма тази простотия до безкрай. Като не ви харесва бг месо яжете такова от Италия, Испания и Полша, с тройно повече медикаменти. Днес.бг защо не си напънете закърнелите мозъчета и не проверите колко месо се произвежда в Исландия, Швеция и Норвегия? Да не говорим, че повечето от така наречените медикаменти, се разграждат при термична обработка, но явно в днеса ядат сурово месо.
Всеки ден забърквам Дяволските смески,алхимик не може мене да замести.Кучешко от вчера, котешко от днеска,вие вярвайте в реклами хуморески.Ако знаехте до днес какво месо сте яли,сто пъти да сте ми кожата одрали.
Има ли някой, който да вярва на официалният доклад на наш,те.....Моля пишете ми минус за да разбера , колко са тези който Им вярват.
св месо е пьлно с вода от 200 гр парче излиза около 40=50 гр водаосвен това е безвкусно все едно ядеш пластмаса а цената му е над 6 лв
По принцип всички ядете болно месо. Антибиотиците са единствения начин да не се предават изключително опасни инфекции на хората. Понеже има хора с фобии от лекраства трябва да се лъжат потребителите, че антибиотици не се слагат, но истината е разлина. Има си и предписания за това както от ЕС, така и от ветеринарите.
Антибиотици в месото? Нищо подобно, само лекарства за животните!