20

Анонимен

преди 6 години

Това е статистика на база употребени антибиотици към брой животни,но регистрирани ферми.А ако прибавим и нерегистрираните домашни (за собствени нужди които никой незнае колко са)съотношението ще е различно.Така,че сориама не е вярно , че българските животни съдържат толкова много антибиотици.

19

Анонимен

преди 6 години

Лъжи Г.рберастки д.лнопробни

18

Анонимен

преди 6 години

А защо не споменават за хормоните в месото?

17

Даскал

преди 6 години

Ами да! Нали трябва да ядем и плащаме месо от Испания, Германия и къде ли не. Едва ли това което внасят тук е с прекрасни качества. Но след тази статия някой може да решат, че тяхното е по-добро, по евтино и без кости - защото с кости не се замразява ... Римската империя си е отишла заради оловните тръби на водопроводите - ние от лакомията на управниците

16

gfd

преди 6 години

Публична тайна е че в месото има антибиотици... Много хора въобще не купуват месо заради това... Така както заради палмовото масло в захарните изделия !

15

Анонимен

преди 6 години

А как ще обяснят това че хората станаха резистентни към антибиотичните лекарства? Аз ще им обясня. За да станете резистентни към дадено лекарство и да спре да ви действа това означава че организма ви е пренаситен. А как е пренаситен ами като с продуктите които консумирате вкарвате в организма си и лекарства с които лекуват животните. Даже в млякото сиренето кашкавала които са правени разбира се с мляко а не с палмово масло си вкарвате антибиотици в организма.

14

IQ 0

преди 6 години

Толкова не разбраха, че лошата храна я ядат и те и децата им - в ресторанти, градини, ясли, училища, пък било то и частни. И вие ядете ***, господа депутати, пробутват ви ги и вие ги грухтите като прасета! Толкова ли не разбрахте, че трябва да стъпите на вратовете на производителите, защото, ако се гаврят с хората, значи, че се гаврят също с вас и вашите семейства.!!! Не можете да се скриете от лошата храна - тя е навсякъде!

13

Пхахахаха

преди 6 години

Вервайте му!

12

Анонимен

преди 6 години

Така е тука. Всичко се маже с лъжи от това БКП което остави ДС на власт и сега ви управлява! Суджук паша яде чисто за нацията ***. 1 към 1 и тука т р о л ч е та от боядисани и червени викате на черното- бяло. Двойни стандарти в целия свят и се вижда глобална Анрахия, но тука всеки до малко дете философи, инженери, прависти, икономисти(винаги виновни за катастрофата) и дрън дрън че пляс-праз-фрас! "Ама защо стана другото, а не мойто?" отговорете си само индивидуалисти.

11

Анонимен

преди 6 години

Ако за търговската мрежа свинското му се слагат специални медикаменти да едрее.Да тежи на кантара.Така е и с пилешкото месо.Но при него слага вода.Ако на етикета пише 750 мл и е дълбоко замразени,това е с водата.Нека се размрази, далеч по-малко ще е на кантара реално тегло.С динини пъпеши пак е така.На динята слагат здраво амониева силистра да става по 15 кила.Да тежи на кантара.Всичко е пазарна икономика. Реално крайния потребител яде ***.За това населението е масово болнаво и застаряващо.

10

Анонимен

преди 6 години

Ако слушаме властта у нас всичко върви по мед и масло.Добре,че са журналистите да им вършат работата,за която ние им плащаме.Иначе никога няма да разберем какви *** ядем,как хвърляме милиарди за некачествено саниране и строителство,как в празни училища се отчита 100% посещаемост,защото парите следвали бройката ученици,а не качеството на обучението.Отвсякъде вони на безхаберие и корупция,но на кой му пука?Затова те ще си ядат суджуците,а вие пилета и прасета с антибиотици.

9

Анонимен

преди 6 години

Какво е българското месо не е от особенно значение. На нашия пазар 90% от говеждото, 80% от свинското и 60% от птичето месо са внос. Често този внос е нелегален. Това месо се влага в местни продукти, но не са редки случаите на директна продажба.

8

Анонимен

преди 6 години

Минава му срока или не е било добре съхранявано ,като температура. Започва да лепи и е тъмночервено с леки корички.Забъркват смес със винен оцет седи едно денонощие или няколко часа няма миризма изглежда идеално.Префолират го бие му дата вчера и го удължава с още няколко дни.Ако вече е много зле работа...,дават го на топла точка да мине през топлинна обработка във вид ястие или,като гарнитури.

7

Анонимен

преди 6 години

Очевидно ще повтаряма тази простотия до безкрай. Като не ви харесва бг месо яжете такова от Италия, Испания и Полша, с тройно повече медикаменти. Днес.бг защо не си напънете закърнелите мозъчета и не проверите колко месо се произвежда в Исландия, Швеция и Норвегия? Да не говорим, че повечето от така наречените медикаменти, се разграждат при термична обработка, но явно в днеса ядат сурово месо.

6

Анонимен

преди 6 години

платена публикация

5

колбасарчето Месси

преди 6 години

Всеки ден забърквам Дяволските смески,алхимик не може мене да замести.Кучешко от вчера, котешко от днеска,вие вярвайте в реклами хуморески.Ако знаехте до днес какво месо сте яли,сто пъти да сте ми кожата одрали.

4

Соцялно слаб депутат

преди 6 години

Вие за 460лв минимална какво искате да ядете?

3

дали ?

преди 6 години

Има ли някой, който да вярва на официалният доклад на наш,те.....Моля пишете ми минус за да разбера , колко са тези който Им вярват.

2

анонимен

преди 6 години

св месо е пьлно с вода от 200 гр парче излиза около 40=50 гр водаосвен това е безвкусно все едно ядеш пластмаса а цената му е над 6 лв

1

Свиневъд Говедовъдов

преди 6 години

По принцип всички ядете болно месо. Антибиотиците са единствения начин да не се предават изключително опасни инфекции на хората. Понеже има хора с фобии от лекраства трябва да се лъжат потребителите, че антибиотици не се слагат, но истината е разлина. Има си и предписания за това както от ЕС, така и от ветеринарите.