Истинската нерафинирана захар е голяма рядкост. Кафявата захар по магазините е рафинирана бяла захар с добавена меласа. Точно толкова полезна, колкото и бялата.
Аман от глупости. Медът е добър, но не винаги и не за всички. Ферментите в него дразнят стомаха и предизвикват болки и подуване у хора с гастрит или язва. А да не би захарта да не е природен продукт?
Само прекалените неща са вредни ! Яжте всичко ,което ви се прияде ,но не прекалявайте .....А ,подобни модални внушения за този или онзи хранителен продукт ще ни докарат до ситуацията от един виц : Иване ! Излизай от водата ! ---Студено ли ми е ?---Не ! Гладен си !
На пазара има и нерафинирана кафява захар,която е по-добра от бялата.Е,малко по-скъпа е,но за здравето си заслужава да се бръкнем по-дълбоко.
Значи захарта е опасна!?А с какво се храни мозъкът ви,ако не е тайна!?С шкембе чорба!?Или нямате такъв!?
Бяла захар - с какво да я заместим?