27

същия

преди 6 години

До Малко инфовсъщност са 9000

26

Малко инфо

преди 6 години

До АнонименСамо ще спомена, че около 7000 са напуснали. :)Миналата година.

25

Моля?

преди 6 години

За 50 лв. МЕСЕЧНО - учител наставник? Както за 20 лв. МЕСЕЧНО - класен ръководител? Тези хора, като искат кадри, на коя планета живеят?

24

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 24Постът на Я. Такева е пожизнен. Дискриминира учителите по признак възраст, но тя не отстъпва поста си на по-млад човек. М Кунева направи същото.

23

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 13Имаш право да преподаваш, ама няма да те вземат на работа, ако си над 30 години. Има такава подробност.

22

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 8Само възрастта гледат. Никой не се интересува от уменията и компетенциите на МЛАДИЯ учител. Изпаднали са в някакво умопомрачение, някаква обсебеност на тема "млади" учители. Даже в статията пак писали- до 29 години. И ще назначат некадърниците, ще ги дондуркат и крепотят, само и само да се хвалят, че има МЛАДИ учители.

21

Ефективност

преди 6 години

И малко подсказки за *** от МОН- вместо родителите да даваме по принуда по мин. 300лв. за частни занимални през лятото, защото не всеки има на разположение баби, направете такива в училищата за лятото и take our money. Така и така лятото има дежурни учители, които си клатят краката- ако не възрастните, то младите ще са съгласни да роботят и да вземат някой лев допълнително.

20

Ники

преди 6 години

Според мен като им дойде времето за пенсиониране масово всички в бюджетната сфера им се доработва... Директорите са се вкопчили и ако могат да работят до гроб, няма и да напуснат...

19

Анонимен

преди 6 години

Няма никой да остане в "държавата" заради ниските заплати.Положението ще е много зле. И тези, които сега работят и се надяват на пенсии честно казано да не се окажат излъгани. Защото тук положението е абсурдно. Тук работещите плащат за пенсиите на пенсионерите. А ако няма работещи какво правим?Така че след време ще има пенсионери, но няма да има пенсии. Няма да има пари за пенсии.А сега само ти отчисляват пари "за пенсия" и запълват дупки в бюджета.На къде отиват нещата?

18

анонимен

преди 6 години

То деца няма Те за Учители плачат!

17

Анонимен

преди 6 години

За да се оправят нещата първо трябва да се развалят. Така става в калпавите държави. За да сложат мантинела някой трябва да се утрепе в канавката, за да оправят фасадата на терасата първо трябва да падне парче и да убие някой, за да направят легнал полицай трябва да бутнат някой на улицата. Така и с учителите, лекарите и пр, за да им повишат парите и подобрят условията първо трябва да има много остър недостиг. Такъв все още няма, възрастните още си бачкат. Затова не ставайте учители все още!!!!!

16

Анонимен

преди 6 години

Абсолютно съгласен с фалафен.Точно и ясно.

15

Циник до фалафел

преди 6 години

Кратко! И ясно!Останалите дрънканици са безпредметни!

14

фалафел

преди 6 години

И как очакват някой млад да го работи това? Да търпи унижения от малки лекенца за ниска заплата? Нищо освен материалния стимул не може да направи това желана професия. Ако направят заплатата 2к и това стане уважавана професия може би ще има млади. Но докато е така както е сега, със стимул 500 лв само функционално неграмотни вампири ще ви обучават децата.

13

Анонимен

преди 6 години

Те хубаво са влезли в системата 3500 млади учители, ама се пита в задачата колко от тях ще останат? Защото лесно се става учител, ама още по-лесно се напуска. Причините на всички са ясни. И аз имам право да преподавам, но дори не си го и помислям. И за какво? Като във всеки кол център ще ми плащат 2 пъти повече и няма да си съсипвам нервите.

12

Анонимен

преди 6 години

Всички реват за млади учители, но почти никой не ги подкрепя. Имам колеги които след завършване отидоха да се пробват - от два поредни випуска нито един не остана учител. Прекалено много натоварване , съсипваш си здравето и не виждаш никакъв резултат .

11

Анонимен

преди 6 години

До ккк ...Ако се пенсионираме с 20г стаж ще има млади учители...Най-добре е да се пенсионираме веднага с навършване на пълнолетие. Кадри ще има бол!

10

ккк

преди 6 години

Млади учители няма, защото няма кой да се пенсионира. Тази година има млади учители, защото имаше заповед да се освободят всички учители навършили пенсионна възраст. Училища се закриват, паралелки падат - как да дойдат млади учители, кого да учат. А и какво да правим ние, които сме над 40. Ако се пенсионираме с 20г стаж ще има млади учители. Не мога да разбера за какъв недостиг се говори като от университетите непрекъснато излизат кадри. Проблемите идват от пенсионната реформа

9

от СиднейАв$тралия

преди 6 години

Ама да кажа само че желая повече мъжаги да ме лющят.Тука в Австралия само кенгура ме такоат и ми писна хората да ми викат *** зоофил и руски тролей.

8

Анонимен

преди 6 години

Не се ли разбра, не е критерий възрастта, а дали става или не става за учител. Като е млада кухавела, освен, че е руса, какво друго може? Това е професия която трябва да се работи с много желание, отдаденост, умения. Като лекарската, полицейската, и още други. За да учиш някого трябва да знаеш!!! У нас назрява огромна криза за грамотни и средно образовани хора. Умното и можещото бяга в чужбина. Всички това е резултат от разрухата в обществото, от отчаянието и безпътицата. Управлява Съджука!!!