61

anonimen

преди 6 години

защо ли се удвои питайте мамините от тия де ги пускат де си гледат техните интереси още по зле ще е и ги избират с приоритет докато не се гледа истинска работа повярвайте не по добра а по зле ще е

60

Див Петел

преди 6 години

То принципно всичко свързано с Микре е пагубно.

59

Анонимен

преди 6 години

На пътищата трябва да се гледа като на водопровод.Колена,редуктори ,цолаж ,всичко трябва да се изчисли и калибрира ,че да не се случват ситуации тръба 2 цола да поема налягане за 20 цола.Само да попитам кат ,какъв е ефекта на спирателния кран ?Говоря с метафора ,но нещата са много близки между движението на флуидите и пътния трафик,решенията и проблемите също.

58

Бай Иван

преди 6 години

От магистралите наистина би имало ефект. От както направиха Тракия вече не слушаме за инциденти на петолъчката. Но няма как цялата републиканска пътна мрежа да ни е магистрала. Шофьора на въпросния микробус го познавам от 6 месеца и всеки ден съм пътувал с него. Мога да каже че беше изключителен човек и шофьор и от цялата фирма беше най-кадърния и свестния.МИР НА ПРАХА ИМ !!!

57

Анонимен

преди 6 години

Слушах някакви недоразвити идеи на някакъв си полицейски шеф.Даже и трудът си не направих да ги чуя ,смисъл от говорене няма.Пътищата са каруци от 50те ,а по тях минава трафик на 2 континента.По големи жокери за пред ЕС от това ,не мога да ви дам.Отивате и им мрънкате ако трябва да спите там ,пред вратата с олющеното Фолио.Искаме магистрали,искаме магистрали,....

56

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 53Има нЕ'кви общи медицински предписания за шофЙорлък и ако въпросният водач не ги е покривал и това е документирано, шефът му е за стригане. Но предполагам, че едва ли има конкретен текст открито забраняващ на хората с байпасове да шофират или да упражняват шофьорската професия. Щото като се замислиш и една сополивост и свързаното с нея кихане, кашляне и бухане може да са повече от достатъчни в определен момент зад волана...

55

разумен

преди 6 години

Предпоставки за смърт по шосетата: В Северна България добре поддържаните пътища са малко?!Пътните знаци са монтирани от ерата на др.Живков, 50% от тях вече не са актуални, почти всеки кмет продължава незаконно да поставя табели, вместо да прави ремонти на шосетата в общината си!?!Грамотността, съзнанието и взаимоуважението на част от водачите на МПС...хич ги няма?!Да не говорим за толерантност...какво е това?? Не бързото, а НЕРАЗУМНОТО шофиране са основната причина за смъртта по пътищата ни :(

54

Анонимен

преди 6 години

Каквото и да си анализираме и говорим ,докато не се направят магистрала Хемус,Черно Море ,Русе - Бяла ще продължаваме да губим животи,време и пари.ЕС не го знам и точно за какъв ..п, го имаме като толкова важни проекти не е готов да финансира.

53

Анонимен

преди 6 години

Никой ли не отчита факта че шофьора на буса е бил с два байпаса на сърцето ?

52

Един българин

преди 6 години

Е какво "гърло на бутилка", като там си има знаци и в двете посоки, ограничение на скоростта 60 километра в час? Че и камери на КАТ има, и те се знаят, не е като да не се знаят, но въпреки това "гърло на бутилка"?!?Там има бензиностанция на Шел, много коли спират там.А кажете сега, със 60 километра в час ли са се движели превозните средства или с повече? Никой не може да ме убеди, че със 60 километра може да стане такава катастрофа там!

51

Неук с мнение

преди 6 години

Истината е една. накараха ги да сложат зимни гуми, ама те на 12 градуса и много мокра настилка въобще не държат. Сега се чудят как да замажат случая с закононарушения от типа да водят водача до районното и т.н.

50

Dies Irae

преди 6 години

КАТ и 10 милиарда глоби да наложат, ако ще и 50 милиарда да се водят, че трябва да са постъпленията докато не започнат да си прибират глобите полза няма да има. По пътищата има стотици хиляди водачи с поне по 2 акта неплатени. Няма и да се платят, чака се да изтекат по давност. Да не говорим колко хора карат коли които са на името на баба, дядо и тн. и акта се пише служебно на тях и не се плаща. Просто трябва да се почне с конфискуване на колите. Просто, лесно, ефективно.

49

Анонимен

преди 6 години

До АНТИ:)

48

За 46

преди 6 години

И с тази сметка КАТ става банкова институция и дава заем на държавата за да си изплати външния дълг. И подарява нови коли на хората с най много нарушения щото са платили най много. И всичко е розово.

47

По логиката на обект

преди 6 години

Ето с 1 куршум 5 заека:-Кат глобяват на 100% нарушенията, от там страхотни постъпления в бюджета, от там сигурно 90% от хората с книжка остават без нея за около година, от там по-малко коли - по-чист въздух, и развитие на БДЖ и транспортния бранш. Обявяват зелена 2018 - година без автомобили и така :) а и сигурно ръст на потребителските кредити за да си платя хората глобите и всичко е ок. Научават си урока и вече никога не превишават скоростта

46

От 46

преди 6 години

Сложил съм без да искам една нула в повече на сумите, но това не променя същността.

45

От 43

преди 6 години

В България всеки ден се правят над 200 милиона нарушения. Ако КАТ си вършеха работата и налагаха глоба за всяко нарушение, и средният размер на глобата е 100 лева, то 200 милиона по 100 лева, прави 20 милиарда лева на ден. За годината това са 365 дни по 20 млрд., което прави 7 трилиона и 300 милиарда лева от глоби. Разбира се това няма да стане, нито КАТ ще заработи, нито нарушенията ще продължат цяла година, ако КАТ работи.

44

Анонимен

преди 6 години

До Dies IraeНо и няма как да пътуваш с 300 км/ч, ако пътят не го предполага, но мераклии и опитващи ще има всеки ден... до победата. Нищо, че с мерака и карането си са предпоставка за произшествие. А ако е чуждо, к'во ги боли, нали те са си ОК.

43

Анонимен

преди 6 години

До 40 (до Обективен)И ти си сред обхванатите от масовата заблуда, че големите глоби вършат работа. Умните хора по света отдавна са го казали: Ефективността от наказанията се измерва с тяхната неизбежност, като размера на наказаанията е несъществен. Ключовта дума е НЕИЗБЕЖНОСТ, но някои едно си знаят, едно си баят - в закона пишело 1000 лева глоба, значи за всяко такова нарушение КАТ налагал 1000 лева глоба. Че то тогава, постъпленията от глоби щяха да превишат няколко пъти бюджета на България.

42

До 40

преди 6 години

Ти в ред ли си?! В България всеки ден се правят над 200 милиона нарушения по пътищата, а КАТ санкционира за 1 на 100 хиляди нарушения. Ти на това ли му викаш две глоби за един месец?! Научи се да прави разлика между това, което пише в закона и приложението на закона, особено за Закона за движение по пътищата в България!