130

до 145

преди 6 години

Непросветено същество такова... в различните части на Германия се гледа с различно око на различните нации. И преди да си гъкнал... живея от 8 години в Германия. Смесените бракове са много повече от колкото можеш да си представиш. Немците предпочитат чужденки (най-вече азиатки), защото са по-тихи и скромни. А германките си падат по араби понеже толкова им е акъла. Личи си, че никога не си излизал извън граница, така че по-добре замълчи.

129

Анонимен

преди 6 години

до бай *** 144,145:добре че бяхте вие да ми отворите очите, само че има една подробност - аз съм бял, плащам данъци и имам добре платена работа за разлика от шведите на социалки тука. Обаче заради коментарите ви се сетих, защо предпочитам да ходя на друго място на почивка, а не в държава където 80% от населението са *** и не могат да се подпишат. ЗЛобата ще ви затрие ей! Ако не е тя ще са ....!

128

Мама

преди 6 години

От момента в който решихме да правим бебе с мъжа ми ,до момента в който забременях сме платили над 2000 лв в рамките на 8 месеца.Здравната каса не поемала изследвания на хормони и гинекологичните процедури ,които ми бяха нужни.В офиса ни 4 момичета се опитват да забременеят от по 1 година и повече,никой не се грижи за жените с репродуктивни проблеми.Това е истината.Бог да помага на жените като мен.Представям си колко е трудно на семействата с ниски доходи в такава ситуация.

127

Анонимен

преди 6 години

Ооо те българите едни кавалери.... загубеняци

126

seira

преди 6 години

ЗА ДА ИМА "НАРМАЛНО" СЕМЕЙСТВО Е НЕОБХОДИМО НЕЩО МНОГО ВАЖНО:ВСЕКИ СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ БАЩА, ДА Е В СЪСТОЯНИЕ СЪС СВОЯТА ЗАПЛАТА ДА ИЗДЪРЖА СЪПРУГАТА И ДВЕТЕ СИ ДЕЦА!ДОКАТО НЕ СЕ ПОСТИГНЕ ТАКЪВ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ, ДЕМОГРАФСКИЯ КОЛАПС Е НЕИЗБЕЖЕН!!!

125

Анонимен

преди 6 години

За белият германец ти също си от плъзналите. Той не прави разлика между теб и другото семейство.

124

Анонимен

преди 6 години

когато нашата дъщеричка се роди в Германия, в съседанта стая също се бяха настанили семейство "Иванови" и вече правеха планове за зестри,сватби и продажби.Потресох се, тези са плъзнали навсякъде!...Ами "Иванови" сигурно и те са си помислили същото...за плъзването.

123

бай х

преди 6 години

До Анонимен 142 ама някой ,,българчета ,, не знаят български и не го научават цял живот

122

Св

преди 6 години

Пролетта ми се роди детенце, в провинциална болница. От 7-8 родени, за 4-те дни в родилното познайте колко бяха българчета? Две (едното мое, водя се бледолик) и още едно - в двуместната ВИП стая. ... Както и да е.. Та толкова за горната статистика. Може да е вярна за София и големите градове, но тук - НЕ!

121

Анонимен

преди 6 години

Ами ще намалява,как държавата помага на хората с репродуктивни проблеми?Като сами си плащаме сума ти изследвания и процедури.И личния лекар ми казва-аз всеки месец направление не мога да ти дам,а ендокринолога вика -ела пак другия месец....

120

Ленчето

преди 6 години

Ми плодете се бе, множете се! Другите етноси как го правят като че ли са побогати от нас! Никой не ни е виновен, че възприемаме западния модел да си поживеем до кат можем а децата в последния момент отнася се и за двата пола!

119

Анонимен

преди 6 години

ми със 600лв заплата какви деца ?ако нямаш мама и тате ,дето са нагушили от Общото ,или сериозни връзки да те сложат на проект,фонд и тн измами ,за да имаш семейство трябва да емигрираш .

118

Анонимен

преди 6 години

Ми то с тия наште мъже кво искате....

117

Анонимен

преди 6 години

От тези "статистики" изобщо не се придобива пълна картина на демографския срив. Както винаги за дисбалансът българи/роми никой не говори, който сигурно вече е тръгнал към 1/10. Тоест на 1 родено българче, се раждат 10 ромчета. С тази статистика до 2050г. в България ще живеят, работят и управляват роми. И в това няма нищо чудно. Въпрос на числа и аритметика. Както виждаме 30г минаха в безвреме и в нищо - правене, а до 2050г. има още около 30г.

116

Анонимен

преди 6 години

Стига сте плюли жените - смешници! Огромна част от вас не стават за нищо! Живеете докато не *** при родителите си и им ядете пенсиите, за да си купите айфон и мерцедес. Пиянствате от сутрин до вечер и нямате ама никаква цел в живота понеже той едва сега започвал! На колко български жени им опропастихте живота, за да си живуркате необезспокоявано?! А децата ли - те винаги са ви били пречка да продължавате да се наливате и да мързелувате. За това българките бягат при чужденци!

115

Анонимен

преди 6 години

Развиване на пазара на труда и възможност за гъвкаво работно време за жените, икономика която дава възможност бащата дори и жената да не работи да може да издържа семейството и да живеят нормално, цивилизовано раждане и покриване на стандартите на световната здравна организация. Ако условията и отношението в болниците са добри ще има и повече раждаемост със сигурност.

114

Анонимен

преди 6 години

Трябва да има институция у нас,която специално да се занимава с демографията и да се състави от отговорни хора,които не си клатят краката и пият кафета,а с желание си вършат работата.Да са свързани и с други институции.И по колективна преценка да помагат на семейства или родител,които имат желание да имат деца,да отглеждат деца,да се насърчават да раждат и отглеждат деца.Да се поддържат и контролират домовете за изоставени деца.И така нататък,не е непостижимо ако има желание.

113

!

преди 6 години

До ?Цените на имотите ги вдигат чужденците главно руснаци и украинци.А на цената на гнил, двустаен, стар панел .сред кал и дим може да се купи каменна къща на брега на океана в Портогалия....

112

Анонимен

преди 6 години

Това, че няма деца си е наша вина. Наша е, че търпим търтеи да ни управляват 25 години.Наша е, ча съсипахме училището, а ценостите сега са да пушиш, пиеш, караш пиян, да си нагъл, безочлив и подражаващ на мутра. В едно общество, в което от малки хората се учар на уважение, доброта, уважение към семейството нещата си вървят. А дивият капитализма е съшо толкова лош, колкото дивият комунизъм, И двете системи се изчерпиха.

111

Стамат

преди 6 години

Това не беше ли една от точките в Ран-Ът? :-/