29

купувайте нови гуми

преди 6 години

Аз затова карам с гуми 40мм грайфер и си свиркам. Лятото съм с 39мм и пак си свиркам. Купувам си постоянно гуми, само да ми каже някой и купувам.....гуми и да не каже -пак купувам....гуми...

28

до Край

преди 6 години

Искам да те видя с такива всесезонни гуми зимата в Силистра, Добрич или Русе...Да не говорим, че всесезонните гуми са и абсолютно посредствени през лятото и за български условия са на практика неприложими!Една хубава гума от масовия размер 195/65/15 струва около или малко над 100 лева!Ако не можете да отделите 800 лева за гуми, то защо въобще някой ви е позволил да регистрирате автомобил?!Ама не, трябва джантите да са поне 17-ки, а гумите за по 20 лева бройката от OLX!

27

Законът

преди 6 години

Какво пише в закона за гумите през зимата:Чл. 139. (1) Движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат:...4. с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март.+-+-+Всичко останало са свободни съчинения, вкл. и това, което е написано в "новината".

26

!

преди 6 години

Още второто изречение е ЛЪЖА.Журналисти, а не си проверяват източниците, а в случая не са отворили законатам пише- или зимни гуми- или грайфер 4 мм за зимния период

25

Анонимен

преди 6 години

Абе нали комунизма си отиде или се лъжа? През комунизма всичко беше задължително. Това като го чета все едно чета на бай Тошо катажиите. Аре стига с тоя КОМУНИЗЪМ БЕ! Та то 300 пъти по добре си бяхме през комунизма тогава поне си имахме завод във Видин и си купувахме за 25 лв чисто нови гуми Видинки. А сега как да си купя чисто нови гуми като 4 гуми са колкото две заплати. Евах тоя капитализъм дева!

24

До дарител

преди 6 години

Така е в западна Европа,искаш не искаш,като те фанат или засекат няма прошка,плащаш или не те оставят намира.Като искате да сте Европейци,ще трябва да сърбате супата!!!

23

Край

преди 6 години

Добрите всесезонни гуми имат символа три планински върха и снежинка върху страницата на гумата. И са одобрени за употреба и там където зимните гуми са задължителни. Така е мишлен кросклаймът, така е гудияр , нокиан уедърпроф и др. маркови гуми.

22

anonimen

преди 6 години

v Germania graifera 1,6mm v Balgaria 4mm

21

Пешо Моториста

преди 6 години

На мотора ми гумите нямат символ М+S, нито пък алпийски такъв.От друга страна, грайферът е над сантиметър.Дали ще мога да го карам през зимата в Германия?

20

Край

преди 6 години

Карам само със всесезонни гуми. За 3г. ги износвам и хвърлям - ако някой смята че неговите гуми 2ра. употреба са по-добри или че 6-8 годишни зимни са по-добри ПРЕДЛАГАМ да изчакаме сняг и да се дръпнем да видим кой ще е шейната. На сухо и вода съм в пъти по-добре от всякакви зимни. Същото го предлагам и на колеги с нови зимни гуми нанк канг, лонг линк, кинг конг шао лин и пр. цървулки.

19

ДЕМОКРАЦИЯ

преди 6 години

Ако се регулира Пазара на Гуми , Трябва да се Регулира и Пазара на Дограма за Прозорци .Вървим натам да караме само един Модел Автомобил .

18

ДО 18

преди 6 години

Седни си , Слаб 2 .

17

То6

преди 6 години

Стига с тези ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ неща в България. КАРА СЕ СЪОБРАЗНО УСЛОВИЯТА. СТИГА С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ И ИЗМИШЛЬОТИНИ. В най-бедната Европейска държава ще ми говорят за ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ НЕЩА. Като стигнем тяхния стандарт тогава ми говорете за такива неща. Бактън и аман, на чист български.

16

Съвет

преди 6 години

Не оспорвам че трябва да се кара със Зимни и Летни Гуми .Но ще ви дам един съвет за колегите новобранци шофьори - Когато падне Сняг и има Лед на пътя - Изпуснете налягането в Гумите , да легнат на Пътя . Тогава ще имате много по-добро сцепление и без плъзгане работа на Автомобила . Ако имате Летни Гуми и закъсате в Проходи или в Сняг изпуснете гумите до Джантите - ще се придвижите без Проблем .

15

МaйМyнaтa

преди 6 години

Некви компромиси за 4х4 нема ли, щото те и без зимни гуми могат повече?!!!

14

ЖИЦ

преди 6 години

В Германия Приеха закон за Гумите като за кривите Краставици - Пълна Бъркотия .Гуми със * се приемат за каране през периода 1 януари до 25 януари между 15 следобед до 14 сутрин . Гуми с - се карат между две улици с чакъл . Гуми с дата Вторник се кара между Сряда и Вторник . Гуми с над 4 милиметра Дължина се карат само във Столиците на ЕС . Гуми с ширина 1 милиметър се карат само в Берлин . Гуми с бадж Една Милимунда се Шофират Сами .

13

шматка

преди 6 години

Манипулативна статия.Днес приеха закона.Мин 4мм.НЕ ПРИЕХА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗИМНИ ГУМИ.ЗАЩО МАНИПУЛИРАТЕ ХОРАТА

12

Анонимен

преди 6 години

и аз не виждам защо ние, наред с държави по-студени от нашата, сме задължени... тиквени'ци, като не могат да измислят закони, които да имат смисъл...

11

Анонимен

преди 6 години

ас си карам целогодишно със зимни гуми,хаха и пак ме изкарват по 5 години,изобщо летните гуми са за тия дето карат много през лятото, а работещите като мен рядко навъртат повече от 5-6000 км на година

10

От морето

преди 6 години

И 1000 агитационни материала да напишете, пак няма да си сложа зимни гуми. При нас на морето сняг почти не пада. Имам си перфектни летни гуми, 6-7 мм им е грайфера.Няма да купя зимни!