29

наясно

преди 6 години

Докато Агенция социално подпомагане раздава *** без пари- от *** на Марица изток с примеси от поне 50% пръст- въздуха по-чист няма да стане.

28

наясно

преди 6 години

Въглища от ТЕЦ Марица изток- пресовани *** от кал и пръст- това се купува от бедните и се раздава от Агенция социално подпомагане на крайно нуждаещи се ! Бъркате твърдо гориво-дърва: дъб, бук и габер за 100 лв. кубик... от комина не излиза нищо, а от *** е задушлива отврат. Много пепел и много прах се отделя от тях. Запалете въглища Донбас- ще видите, че от тях няма никакъв прах, какъвто е от ***, даже в печките не остава пепел. Гуми, пластмаси, ПДЧ и *** са на друга сметка.

27

Анонимен

преди 6 години

До Solar Power За 5-10 мин. се паля печка и сутрин вечер , рязането , въглищата се прави един път на сезон затова има има работници от долната индийска каста.

26

Solar Power

преди 6 години

До Анонимен"А комшията е на климатик защото е мързелив негодник , един пирон не може да забие и дърва не може да си насече."А може би докато ти чистиш печките, цепиш, носиш дърва той играе на борсата и печели кинти. Защо не си смяташ труда всеки ден по 1 час който отделяш на тази печка ? Виж колко пари се дават на месец за това !

25

Анонимен

преди 6 години

Група студенти ТУ-София си взехме вила под наем на Батак , покрай празник, отоплението с дърва и въглища, аз бях единствения човек който може да насече дърва и да запали печка .. щяха да умрат от студ IT соктора

24

mitaka

преди 6 години

Има разлика между замърсяване с прах, който се лепи по колата и фини прахови частици, които не са видими, но са много по-вредни.За прахта трябва да се мият улиците и тротоарите. За фините прахови частици трябва да се спре отоплението на дърва и въглища - може на пелети, ток или газ. Другото са дизелите без филтър за фини прахови частици - всички преди 2007.Проблемът, е че при нас и на по-новите дизели им го махат, защото подръжката струва пари.

23

Анонимен

преди 6 години

Кюмбето или камината както и викат по-модерно , не е по-евтино , а топли повече и получаваш истинска топлина , Аз съм с камина хвърлям дърва + руски въглища и да я стопя ще купя нова.. Но е голям кеф , истинска топлина.. А комшията е на климатик защото е мързелив негодник , един пирон не може да забие и дърва не може да си насече.

22

Анонимен

преди 6 години

Измийте си колата, паркирайте я на някоя улица през сухо време за 24 часа и забършете с пръст от капака. 80% от мръсотията си е чиста пепел от непочистените улици, а не от омразните на екоталибаните печки или коли. Има мегаполиси с десетки пъти повече коли от София, но прах там няма защото се чисти.

21

Край

преди 6 години

Отговарям на долния. Симеоново, Драгалевици и Бояна преди 50г. бяха сравнително малки селца в полите на Витоша, а сега са свързани със София. Имат газ ОБАЧЕ нали са "бедни" купуват *** и палят кюмбетата. Живеят в къщи с дворове - децата им само ги чакат да се гътнат та да строят кооперации - *** не *** *** вампири.

20

Дзъ

преди 6 години

Виж ти значи в скъпарските квартали на София народа е беден

19

Анонимен

преди 6 години

и аз искам на газ, ама няма ... пък и да имаше за 2г. я вдигнахте с 30%. Вместо държавата да инвестира в производство на зелена енергия от домакинствата, по-лесно беше тлъстаците да си направят соларни паркове и да си осигурят гарантирана печалба (на наш гръб) за години на пред. Искам 50% държавна помощ при проектиране, закупуване и инсталация на ВЕИ, гарантирано изкупуване на произведената енергия. Искам 50% държавна помощ за преустройството на стандартните покриви в зелени.

18

Анонимен

преди 6 години

Значи едно време хората не са дишали или поне не кислород, щом едва последните години стана модерно да се оплакваш, че не можеш да дишаш.

17

Анонимен

преди 6 години

До КрайСамо да те питамв в Симеоново, Драгалевци и Бояна преди 30 години как са се отоплявали, а преди 100 години? Интересно как са дишали толкова години живущите там, след като не се дишало след 5 часа?

16

Анонимен

преди 6 години

Паля печката за два часа, до като заспят децата, май ще трябва да спра да я паля че не може да се диша вече. Сутрин като тръгна с колелото по булервардите се наслаждавам на кристалният въздух сякаш съм на планина...

15

Край

преди 6 години

Най бедните изглежда живеят в Симеоново, Драгалевци и Бояна щото в южните краища на София след 5ч. вечерта се не диша. Не е до бедност работата до простотия е.

14

Анонимен

преди 6 години

Абсурда е че преди 30 години въздуха беше в много пъти по-мръсен от днес както в София така и в цялата страна, обаче тогава нямаше НПО рекетьори и зелени фанатици.

13

Анонимен

преди 6 години

До ЕкологЕкологично образование? Това какво е? Посвещаване в някаква зелена секта ли? За да си министър трябва да имаш разум, а не да се зелен фанатик, защото ти си призван да защитаваш интереса на обществото, а не зелени тикви като теб.

12

Анонимен

преди 6 години

Да точно така, едно време баба ми се е отоплявала с геотермална енергия и фотоволтаици, но отскоро мина на дърва и въздуха някакси стана мръсен.

11

Анонимен

преди 6 години

Тоя с годишната средна норма да го сложим за 10 мин в газовата камера, после цяла година ще е е на планина, средно ще диша чист въздух.

10

Еколог

преди 6 години

Това е най-абсурдния еко-министър, който някога сме имали .....Няма екологично образование, няма екологично мислене, защо ни е?