17

Пурку

преди 6 години

Кога в Украйна?

16

Анонимен

преди 6 години

До македонец Българските политици си играят и с нас. Мисля че всеки македонец, който се чувства българин трябва да има право да е такъв без дискриминация и терор от страна на властите и другите хора в Македония.

15

Знаещ

преди 6 години

Гледах оня ден филма по някоя от телевизиите. Честно да си кажа някак си не ми прозвуча сериозно "на времето са ни потурчили насила, ама сега много милеем за България" ! Това, че се наричат "торбеши" или "помаци" изобщо не ги прави по-симпатични на народа ни. Да си седят там, където са продали вярата си - не ни трябват тук - особено в Кърджалийско !

14

Краси

преди 6 години

Кой от нашите политици ще се вземе в ръце най-после и покаже, че милее за българските интереси и ще поиска от международната общност и ЕС да се преразгледа и обяви за нищожен договора, с който се предоставят Западните покрайнини на кралство Югославия, което в момента не съществува? Кой? Кой? Кой? Или само се правим на заинтересувани, където и когато няма да имаме проблеми? Всеки си гледа интереса на Балканите. Редно е и ние да потърсим нашия след толкова години навеждане.

13

Полк.Йотов

преди 6 години

Добре, Йотова, но същото да сториш и да се постараеш и за българите в Западните покрайнини, защото те са признати за малцинство, но нямат никакви права и свободи да се изявят като българи, въпреки че живеят в изконно българско землище от векове. Не ти позволява големия брат или се ръководим от коминтерновските повели, заложени в антибългарските ви червени сърца? Склонни сте да прегърнете сърбин и да подминете българин, само защото е наказан да живее извън България от несправедлив договор.

12

Solar Power

преди 6 години

До Македонец от МизиецМахни това скапано "" !Това е латинска азбука. Предаваш братята Кирил и Методий и се излагаш.И върнете хубавата буква Я и Ъ защо ги махнахте ?

11

Анонимен

преди 6 години

До хагаЗащото Турция е пряк съсед на България и защото неоосманската политика, разработвана от ислямистите Давутоглу и от Ердоган, включва част от българските земи като "зони на влияние", "стратегическа дълбочина", "където има турци там е Турция" и т.н., тоест тази политика е агресивна към страната ни.

10

Шопо

преди 6 години

Смешници ! Правата на българите в България,те тръгнали да гарантират правата на българите в чужбина !!!

9

Анонимен

преди 6 години

А джамии ще им построим ли на българите в Албания, все пак 90% от тях са мюсулмани? Също така няма ли да им направим един възродителен процес, защото имената им нещо звучат старобългарски.

8

Анонимен

преди 6 години

"Оттук нататък, като национално малцинство, българското малцинство в Албания ще има възможност за изучаване на български език в средното училище,"Toва ако го каже и изисква представител на малцинствата в Българиястава "война" .Ало България бива ли такава нагла несправедливост ?Нека компетентните международни органи се намесят и видят какви ги вършат българите .

7

Анонимен

преди 6 години

До От първа ръкаБлагодаря за отговора. Жалко, че тук ми цензурираха въпроса, а защо не е ясно.Явно да попиташ кой каква вяра изповядва е забранено в сайта ДНЕС.БГ.

6

От първа ръка

преди 6 години

До я кажетеХристияни православни са българите в Албания. Много от тях имат близки роднини - сестри, лели, чичовци в България. Били са разделени по времето на Енвер Ходжа и не са се виждали с тях десетилетия. Българи и православни като нас, но по-добри българи от нас.

5

Анонимен

преди 6 години

Трябва да се погрижат и за българското малцинство в Русия. Там при преброяване през 60-те години е имало над 170 хил.души без временно пребиваващите.

4

Анонимен

преди 6 години

И да не забравят правилно да гласуват.

3

Анонимен

преди 6 години

Като са българи що нищо не им се разбира от шиптарско-македонската боза на която говорят.

2

Все пак

преди 6 години

Ей, някой да се сети за тези нещастни българи! Макар и да е Йотова. Виждал съм някои от тези българи. Истински българи, високи, едри, руси, синеоки се срещат често сред тях. Говорят много хубав стар български език. Много приятно да го слушаш. И друго ми направи впечатление - горди хора, с достойнство, каквото ние в България не сме запазили.

1

Анонимен

преди 6 години

Това не са българи, а македонци, които се правят на българи заради паспортите ни, даващи право да се пътува в ЕС.И в Скопие имаше доста такива преди години.