146

Наглеци

преди 6 години

Посочените суми ще стигат само за най- необходимото. За почивка и нещо човешко допълнително - НЯМА....НО,дори и да имаме тези доходи,така ще напомпят цени и данъци,че ще се топим в същата мизерия. Отпуснаха жълти стотинки към пенсии и заплати ,а си ги прибират обратно десетократно. Не проумя ли този народ,че целта не е вдигане на жизнения стандарт,а постепенното заличаване на никому непотребните българи. Чудовищно,но - факт. Неофашизъм,в най- уродлив вид.

145

Анонимен

преди 6 години

Да изгонм всички мними бизнесмени

144

Анонимен

преди 6 години

Ние сме най-болната нация явно - всички пишещи дават по 50-100 лв за лекарства на месец. Много ми е странно това.

143

Croww до 151

преди 6 години

Абе *** по голям *** от тебе няма,,ти 3000 евро виждал ли си,,или сигурно пускаш жена си да прави *** да ги изкара,,кой знае каква мишка си,,,баламурник

142

Анонимен

преди 6 години

Дори и за 3,000? на месец не бих довел семейството си обратно в тази джунгла, обитавана предимно (80%) от .....

141

дддд

преди 6 години

До Проста сметка 5книги можеш да пиратстваш, неграмотен русофилистичен ***

140

Проста сметка 7

преди 6 години

България се управлява от предатели, които служат на откровени българомразци. ГЕРБ, БСП, ДПС, Патриоти, Реформатори - шайка ***, които унищожават българската държава и народ. Докато те са на власт, нищо добро не ни очаква като народ. Все ще бъдем бели роби на останалите. Лъжат ни, че имало ръст на икономиката. Има, но за предателите. Този ръст отива директно в джоба им. За обикновените хора нищо не остава. По селата има семейства, преживяващи с 200 евро на месец. ЦИ(О)НИЗЪМ!!!

139

Проста сметка 6

преди 6 години

Значи ПОНЕ 3000 лева са нужни на едно четиричленно семейство в България за що-годе нормален живот. Това са 1500 евро - една средна работна заплата за развитите европейски държави. Но за родните депутати исканията за подобна заплата са проява на алчност от хората. Затова 75% от домакинствата у нас имат по-малко приходи от тези 1500 евро. 20% са около тази сума и едва 5% я прескачат значително. Е, сетете се кои са тези 5 процента!?

138

Проста сметка 5

преди 6 години

Нека да прибавим и почивките, ваканциите, които всяко семейство си прави през лятото, за което трябва да се пести предварително. Още 100 лева на месец. И сумата набъбна до 2700 лева, за да може да се води нормален живот у нас. А дори не съм споменал, ако семейството има ипотека, кредити, или ненадейно им се развали някакъв електроуред. Че тогава сумата скача над 3000 лева. Ами пари за книги? Една нова книга е 20 лева.

137

Проста сметка 4

преди 6 години

А децата, ако са на училище, трябва да се купуват учебници и други консумативи, такси, и т.н. Задължително е да ходят поне на един спорт, което са ти пак между 50-100 лева на месец. Почти всеки месец има празници, което изисква още поне 100 лв. отгоре(това е при строг бюджет), за да се посрещнат разходите. Криво-ляво, ги докарваме почти до 2500 лева. Но тук трябва да прибавим и разходките, които семействата си правят в природата два-три пъти месечно - още 100 лева поне.

136

Проста сметка 3

преди 6 години

За лекарства поне по 50 лв. месечно(ако си сравнително здрав). Цялата сума става общо ОКОЛО 1640 лева. И това е при сравнително ограничен бюджет без извънредни ситуации. Но тук не сме споменали облеклото - поне 400 лева месечно за шапки, обувки, панталони, блузи. Ето ги над 2000 лева, които отиват за необходими разходи. Всеки човек има и извънредни разходи, около 150-200 лева на месец(минимум!!!). Ето ти 2200 лв.

135

Проста сметка 2

преди 6 години

15-20 лева за интернет и още 70-80 лева за мобилни телефони. 150-200 лева мобилна карта за всички градски мрежи. Кола, да речем с газова уредба, която "гълта" на месец около 150 лева за газ и бензин. Да прибавим още 200 лева месечно за други неща - данък, винетка, гражданска, контролен преглед, някакъв ремонт, гуми, и т.н. Такса "вход", ако има, около 20 лева месечно. На децата 200 лева (поне) месечно за джобни. Ако има поне един пушач, ето още около 100 лева месечно.

134

Анонимен

преди 6 години

А който е на 42 с малки деца, а който е на 52 или 62, който има възрастни и болни родители, или който не е вече толкова млад или здрав - дали ще може и той като теб просто да замине?!------аз съм на 42 с 5 деца , 4-те вече сме ги уредили в Холандия а след нова година заминаваме и ние за Германия .

133

Проста сметка 1

преди 6 години

Едно 4-членно семейство от двама възрастни и две големи деца трябва да отдели поне 600 лева на месец, за да има от всеки основен хранителен продукт - хляб, мляко, сирене, яйца, месо, ориз, картофи, маргарин, нещо за пиене по-различно от чешмяна вода, сладко - вафли, бисквити, и т.н. За ток ще отидат минимум 120(да не кажа повече), ако са с бойлери, климатици, поне два телевизора и един компютър. Ако са в някой по-стар блок с централно отопление, още 100 лева за парно(за месец!).

132

пущиняк

преди 6 години

До Арсенал,Не я мисли толкова много провинцията ти! Там също се живее! Да не говорим, че повечето хора живеят в собствени жилища, и и в доста провинциални градове и градчета все още можеш да си купиш жилище с потребителски заем и малко спестявания! Докато в София има два начина да си купиш жилище- печалба от лотарията или задлъжняване на банките доживот с ипотека!

131

Анонимен

преди 6 години

Да видим каква е активността на тема заплати - 1 митинг на КНСБ за показване на мускули от 100 човека и един митинг на БАН от 50 човека т.е. нищо. Това е така защото средния софиянец е рентиер, взема пари от наеми и общо взето добре си живее. Тия от провинцията заработват идват и си отиват. Създават се илюзии за големи заплати в столицата, каквито взимат много малко от хората. Всички са облъчени от илюзията за просперитета и не забелязват, кок хората тихо и кротко си умират или се измъкват.

130

Анонимен

преди 6 години

По 3000 лева ни налагат задължително данъци, а кой колко ще взема и как ще се справя никой не го интересува, важното е да подсигурим избранниците

129

Arsenal

преди 6 години

Само в София ли живеят хора,г-да пишещи?В столицата живеят със стандарт пет пъти по-нисък от западна Европа,а в прованса осем пъти.Просто сме жалки *** и си мислим, че живеем нормално,но не се безпокойте мили сънародници в четвъртия си мандат Винету ще ни "вдигне" стандарта(ако са останали българи в България).

128

Анонимен

преди 6 години

В София имаме: поне 300 лв разходи - тик вода парно в неголям апартамент, 120лв карти за градски транспорт, храна и джобни поне 1000лв, медицина 80 лева резервирани, дрехи 200 лв и каквото остане развлечения. т.е. в най-пестелив режим минимум 1700 лв. чисто на месец и то без кола и екстри !!!

127

Анонимен

преди 6 години

Средната заплата в София е около 850 лв, а в страната 200-300 лв по-малко.Това е тъжна та истина, а останалото са герберастки локуми.