25

чарли

преди 6 години

До анонименКакво е това "ромски произход"вид напитка или друго ?

24

Факт!

преди 6 години

Знаете ли що им викат българи щото те се представят за такива както и много турци които използват че сме държава членка на ЕС и използват тези привилегии!

23

Анонимен

преди 6 години

А на кой са? В България няма малцинства. Всички са българи.

22

анонимен

преди 6 години

И не са ,,наши " !!

21

анонимен

преди 6 години

Този път правилно сте написали - ,, български граждани от ромски произход '' !! Това е точната формулировка !

20

До 18

преди 6 години

У нас не е останала най-калпавата част!Те първо са навлезли в нашите земи по времето на Крум. Тук са ги приели и са им оказали помощ, но след като са се проявили по познатия ни начин, по нареждане на Крум са изтребени и изгонени.После дълго време не сме имали тяхно присъствие, докато във втората половина на турското робство турците не са ги събирали из цяла Европа и са ги докарвали и заселвали тук. Целта е била, да ги ползват против местното население. Те са били основота набашибозука.

19

Анонимен

преди 6 години

Осъдиха наши роми във Франция...Днес-БГ - "Наши"?!? Ако са си ваши, вземете си ги в къщи да си ги приобщавате.Ако са на спонсорите ви, пратете ги при тях да се гордеят и да се асоциират с тях.Иначе е доста подло, да създавате илюзията, че ние (българите) имаме нещо общо с теззи, не знам как да ги нарека...Аз не бих искал да се асоциирам с това долно племе, което се едомъкнало преди векове в Европа и в България, за да паразитира на гърба ни.

18

Анонимен

преди 6 години

А време е и французите да научат що е то ром и дали има интегриране. А иначе случката си е от типична по-типична. Само дето тук нямаше да има присъди, защото от БХК щяха да ревнат, че това са си традиции и не трябва да им нарушаваме правата и сещате се.

17

bai Ganio

преди 6 години

Културни особености, какво да правиш .....

16

Анонимен

преди 6 години

До 12Нека да го прочетат и тези, които са заложили в чистачката си ***, като срещнат истинското име на малцинствена група, дошла от п-в Индостан в нашите земи. Те са били изгонени от другите народи в този полуостров, защото са крадели, мамели, занимавали се с магии и прокоби и накрая били прокудени! Ама защо у нас е останала най-калпавата част? В Унгария, Словакия, Русия, Испания са по-други - държат на културата си, веселят гостоприемниците си, свирят, танцуват, пеят!

15

Безобразие!

преди 6 години

Хората са имали спор по техни вътрешни, синдикални проблеми и са решили недоразумението според етническите им традиции, а френските властинай-безпардонно се намесват.На какво прилича това? Не уважават идентичността на малцинството! Значи потъпкват правата им!БХК да издейства порицаване на френските служби на международно равнище, а също и солидни компенсации за несправедливо осъдените ромите, защото те са претърпели морални щети!

14

БХК

преди 6 години

Свобода за българските роми !!! Те са невинни !!! Както винаги !!! Интегрирайте ги,не ги наказвайте !!!

13

Анонимен

преди 6 години

Чичко Джугашвили нямаше да си губи времето и парите за да ги съди. Щеше да ги лепне до стената и със чичко Шпагин да ги прати във Вечните ловни полета.

12

?

преди 6 години

А този у нас къде ще лежи присъдата ,тук или там ? И докато са ги съдили 5 години тези в "свободно летеене "ли са били ?

11

шматка

преди 6 години

Похвала за коректно изписаното заглавие.Можеше да е ....осъдиха българи...

10

1

преди 6 години

Нека това да го прочетат магистрати, прокурори, съдии и всички, които работят в съдебната система, ТАКА СЕ ПРАВИ И ТАКИВА ПРИСЪДИ СЕ ИЗДАВАТ.Това е заслужена присъда и ще си лежат в панделата на топло. Много жалко, че и нашата правораздавателна система не работи по същия начин.

9

Анонимен

преди 6 години

Тези са "френски" роми какво ни занимавате с тях.И когато ром извърши убийство в България също трябва да му се забрани да влиза у нас.Номади са да хващат пътя по света.

8

Анонимен

преди 6 години

А бе те се сбили за контрол над надник кой как да го притежава пък едните минали в сянка като в сенчест бизнес заради за туй че един от тях пострадал прибили го в свадата разправия,а неговите ортаци се изнизали кат невиновни благодарение на правата дето са били бити за такваз дейност като за селекция в занаята.

7

Анонимен

преди 6 години

БХК са се подмокрили до ушите в момента. Всеки момент ще съдят Франция в Страсбург.

6

Анонимен

преди 6 години

Славата на българина продължава да се шири надлъж и нашир по света!