35

Шоп

преди 6 години

Филмът е бомба!Най-после излезе човешки филм, прекрасна игра, звук и картина, нищо дразнещо не се натрапва, в идейно отношение е прекрасен. Искам да го гледам поне още два пъти и задължително ще си запазя и диск за вкъщи. Благодаря на създателите, а на ивохристовците ще кажа само ПНХ.

34

З.

преди 6 години

Прекрасен филм. Имах притеснения понеже харесвам романа, а въобще не си го представях екранизиран.... Да, ама не! Филмът успява да разкаже историята едновременно комерсиално и правдиво. Това не е исторически филм. Това е филм за човешкия дух и неговия скок нагоре към това що люби. Не филм за фалшивия плакатен футболен патриотизъм, а за истинското духовно възвишение, онова, от което боли, но и освобождава. Както и за липсата му. И за чудото му.

33

анонимен

преди 6 години

Важното е че продажниците са си взели парите от някоя фондация пропагандираща нов прочит на историята с цел толерантност и ... обезбългаряване. Жалко за хубавите български традиции в киното.

32

Шанг

преди 6 години

И аз го гледах вчера, и останах крайно разочарован, този филм е ***, най вече заради тотално неадекватния сценарии.Негативен, посредствен , без ясна структура, без ясно послание, без историческа точност.По принцип не коментирам филми, но за първи път съжалих за 12 лева за билет - ИСКАМ СИ ПАРИТЕ

31

Наско

преди 6 години

Изключително глупав и антибългарски филм. Едни предава четата всички умират и се говори как не сме народ ... а глутница. Режисьора е за бесилото ! В това трудно време ни трябват мотивиращи филми не филми в които всички умират накрая и червеният фес продължава да се клати...п.с. Много съм разочарован от филма ... по принцип подкрепям българското кино, но това беше отвратително...

30

Некъф

преди 6 години

Поредната боза опитваща се да покаже по най просташкия начин революционното движение в България по време на турското робство. Предната боза се опита да покаже и Васил Левски по просташки начин но удариха на камък както и сега предстои да ударят на камък. Безродни предатели са създателите на тази по.ми.я.

29

vvv

преди 6 години

До 22ami ne gi gledai togava

28

Петров

преди 6 години

Явно Божинов не може да излезе от образа на Куката - Димитър Общи - Куката на мрачното време говори с неразбираем език.

27

Анонимен

преди 6 години

Ако филма е без субтитри трудно ще се разбере за какво иде реч.Актьорите мучат и нищо не се разбира от сценария.

26

до 25

преди 6 години

И на мен ми беше много смешно навремето като гледах БЪЛГАРСКИЯ филм Мера спорд Мера, където режисьорът ни убеждаваше, че комитите говорят на български език.А в салона никой нищо не разбираше от репликите на артистите. Добре че се бяха сетили да сложат субтитри на блъгарски език.Та питам аз - Какъв е този български език, който не се разбира от българите в България и трябва да име се превежда с български субтитри.Парадокс нали ?

25

ПИТАНЕ

преди 6 години

Този филм ще е ли преведен на български език ?Миналата седмица в 120 минути гледах как Режисьора и Автора ни убеждаваха че техните Прабабаи са фъфлили на Старобългарски .Нагледахме се на филми на *македонски* език , пак повтарят стари грешки .

24

ЛОШО

преди 6 години

Поредния филм , с БГ Артисти , който няма да се запомни .Защо БГ Режисьорите не са завършили поне 1 клас ?

23

Анонимен

преди 6 години

Поредната БГ тъпня.Винаги съм се питал - гледа ли ги въобще някой тези филми освен създателите им и участниците в тях.

22

Анонимен

преди 6 години

Искам да гледам патиротичен исторически български филм подобен на американнските филми. Искам да покажат герия в добра светлина и да има интересна история и хубава музика писана за филма.

21

до Анонимен

преди 6 години

Е едва ли ще дочакам Бай Ганъо в Космоса ,ама има надежда.-------Супер "Лаф"!!!!!-))))))))))

20

Анонимен

преди 6 години

Обирът на хазната от Димитър Общи е изключително глупава постъпка, повлякла след себе си много събития, между които и залавянето на Васил Левски, както и предаването на целия архив на БРЦК в ръцете на османлиите. На разпитите Общи и дружките му пеят като канарчета и издават другари на килограм. Не се съмнявам че книгата и филмът са хубави, но само като се сетя за тези събития и се изнервям, така че съм пас.

19

Бой по кратуната

преди 6 години

До 22Ми кЪт не гледаш, що коментираш?!?

18

РБК37

преди 6 години

рбк37Спасяват наша от турците .....само че англичанина не е консул а е работил към консулския отдел на Германия ,а и спсява нашата от потурчаване американец . Тъй ли беше ?)

17

Анонимен

преди 6 години

Филмът много ми хареса. Езикът е по-разбираем отколкото в романа. Гледах го във ФК-Варна. Салонът беше препълнен и не чух да има недоволни зрители. Напротив, в края имаше ръкопляскания като на примиера.Не е за изпускане! Получи ми се доста рекламно, но е безплатно и от сърце.:)

16

рбк37

преди 6 години

Я ми кажи ,ти знаеш ли в Солун какво се е случвало с Консулите на Франция и Германия в 1876 и защо ?Много я разбирате историята !