89

Анонимен

преди 6 години

Руснаците кога ще ни благодарят, че им дадохме писменост? Без нея още щяха да бъдат диваци или да пишат на латиница.

88

ХА-ХА-ХА

преди 6 години

Бягат ли ти, Пупе, бягат ли?Казахстана в НАТО!

87

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен121 е тимичен ***-провокатор.Коментарът му е изпълнен с типичният за путинската пропаганда русо-фашизъм (рашизъм).Моля да бъде изтрит и баннат.

86

Анонимен

преди 6 години

До АнонименБългарите пишат на кирилица от времето, когато бъдещите англичани още не са имали писменост, а САЩ не ги е имало и в проект. Вие ли, неграмотници ще я махате? Това, че вие не умеете да пишете на кирилица, не я прави безсмислена.

85

Кругер

преди 6 години

До АнонименАз също не симпатизирам на Русия, но коментара ти не е подкрепен с никакви факти.Погледни Тюркменистан и Киргизстан и пак ми говори за просперитет. Русия си увеличи населението с 5 милиона за последните години. Това е само и единствено миграция от тези страни към нея и от мюсюлманите в Кавказ.

84

Очуден

преди 6 години

Зелените - не ви ли намалиха финасирането?Или това е от перото "руската заплаха в информационния фронт" ?Ама сте мазньоч!

83

Ми иии добре!

преди 6 години

Успех шелем на Казахстан!

82

Анонимен

преди 6 години

Никой не иска да е близък с Русия.Всички бивши нейни колонии и поробени републики се откъснаха и забогатяха!Русия живееше от грабежи на колониите си.Казахстан ще стане още по-красива и богата страна.Русия ще си остане в блатото.

81

Агджата

преди 6 години

Какъв им е проблема? Вместо Ш - 6, вместо Ч - 4. Казва се Шльокавица.Пак сме дали нещо на света!

80

не само

преди 6 години

не само "ш" и "ч" ще са им трудни - така ще е и с "ъ, ю, я, щ, ж".просто нашата азбука е фонетична - на всеки звук си има буква - за това и турците и португалците пишат разни апострофи около буквите си

79

Анонимен

преди 6 години

България няма нужда да маха кирилицата. Тук сме се развили културно по друг път.

78

Анонимен

преди 6 години

Казахският е близък до турският. Доста думи се разбират. Тюркските езици по принцип трябва да са блозки, но например тюрките българи в Кабардино-Балкария говорят тюркски много далечен от турският.Българите в България разбира се отричат, че са тюрки. Това е след 1984 г. Преди това не отричаха.

77

Анонимен

преди 6 години

Те го направиха още като напуснаха *** СССР този завой. Ние кога ще махаме таз безмислена кирилица?

76

Анонимен

преди 6 години

Заглавието е провокативно. не прави никакъв завой.

75

Eto che mozhe

преди 6 години

Nastane vecher, mesets izgree, / zvezdi obsipqt svoda nebesen, / gora zashumi, vqtyr povee, / Balkanyt pee hajdushka pesen. (dris-dris, pryts-pryts)

74

Анонимен

преди 6 години

До няколко години и в България ще стане същото, новото поколение и все повече хора на средна възраст използват английския за себеизразяване в социалните мрежи. Нацията ни е много лесна за асимилиране. От друга страна - голям процент от населението е неграмотно и не знае добре собствения си език, камоли English! Но тенденцията е необратима - английският е основният говорим език на Планетата, може някои да се пръскат от гордост заради кирилицата, ама на англоезичният свят не му пука!

73

Анонимен

преди 6 години

Не ги е срам, бандiровцi !;)Нъл тъй, дрогаре батакисти?

72

Ей

преди 6 години

До АнонименКакво си ми натиснал минус,бе?Кирилицата е създадена от Климент Охридски,по поръчение на българския цар.А Латиницата е създадена на основата на елинската(гръцка) писменост. Първите писари на римляните са били елини.Къде е тука запада?

71

Анонимен

преди 6 години

По-верояно е да ги отведе до кривата круша.

70

Анонимен

преди 6 години

Университетът, който вече почти три десетилетия носи името на лидера на бившата съветска република Нурсултан Назарбаев, е основан през 2010 г. и в него се преподава основно на английски.------------------------------------------------Не знаех че вече сме 2040г..... Нещо ми се губят към 23 години.... Вече куцо, кьораво и сакато е журналист