5

Анонимен

преди 6 години

Тази вечер в емисия Новини съобщиха коренно различна новина- българските ученици са на последно място в тази класация. На кого да повярвам?

4

Анонимен

преди 6 години

"Отново се потвърждава констатацията, че българските момичета имат по-добри умения за мислене или тяхната подготовка в по-фундаментален аспект е по-добра от тази на момчетата", коментира Петрова.===Ех, г-жо Петрова, тестът измерва знанията по гражданско образование, а не уменията за мислене. Което показва и нивото на вашите умения за мислене...

3

до 1

преди 6 години

Много големи глупости си наговорил, извадката е представителна за цялата страна. И това е написано достатъчно ясно в техническата документация на доклада. При това извадката не е правена от българи, а от международният екип, който провежда изследването.

2

Анонимен

преди 6 години

Добре би било и Светла Петрова и журналистите да погледнат страница 58 от доклада. Там има една много интересна таблица, в която ясно се вижда, че резултатът за България по-нисък от международният среден резултат и тази разлика Е статистически значима. Така че българските ученици съвсем не са в златната среда.

1

33

преди 6 години

Нашите резултати са добри,защото са изследвани само ученици от профилираните гимназии.Я идете в селските ,кварталните и ромските да видите пародия на обучение и мислене.Кого лъжем!