19

Анонимен

преди 6 години

Това че всеки 5ти е ходил като малък да помага на баба и дядо в двора на село да берат доматите, веднага го правите на стъкмистика, че всеки 5ти се занимава със земеделие.

18

маке

преди 6 години

я не ядем нищо дека лично не съм го застрелял и заклал тия треволяци не ми ги фалете

17

Анонимен

преди 6 години

Преди време прочетох в интернет материал за производител на марули в Ню Йорк. Имаше и клипче. На една вертикална стена без почва, без естествена светлина. Всичко на основата на химически разтвор. В затворено малко пространство. Произвежда стотици килограма годишно и ги продава на ресторантите.

16

Питър

преди 6 години

До Анонимен 16Точно така е! Това е добрата новина. Завръщане към природата и истинския живот. Стига с тези пластмасови измислени екзистенции

15

Анонимен

преди 6 години

Статистиката има и друга страна. Показва европейците колко са се отдалечили от естественото, от природата. Както домати, както кокошки, така и хора могат да се отглеждат интензивно и селектирано. Има документални филми за опита на Хитлер в това направление. Специални домове за разплод в Швеция.

14

Анонимен

преди 6 години

"Земеделец" номер 12 не е земеделец.

13

Анонимен

преди 6 години

Пак изкривена статистика, тук пишат само за официално работещите в сектора. А всички останали, и аз в това число, които имат работа, но доходите не стигат и си отглеждат в къщи зеленчуци и три-четири плодови дръвчета къде се нареждат?

12

Земеделец

преди 6 години

До Анонимен 3С други думи мизерия и борба за оцеляване иначе сме в ЕС.Ами не!Заплатите ни са добри, но си работим малко земя за да си добиваме храната и да си знаем, че в нея няма оцветители, подобрители, набухватели, консерванти, стабилизатори и т.н.И кокошки гледаме.Ревльовците около нас хем получават по-малки заплати(800-1000лв), хем ги мързи и дават по 150 -200лв за цигари, кафета, купуват си консерви и зимнина, а ние си ги правим.

11

Земеделец

преди 6 години

Ако не те мързи и в червата с два декара можеш да си осигуриш картофи, домати, краставици, чушки, фасул(зелен и сух), тиквички, грах,тикви, царевица и лук за цялата година.Общия труд на едно 4 членно семейство за годината не надхвърля 100 часа.По 25 часа на човек годишно се падат, което е нищо.Говоря за копане и зариване на ръка иначе и толкова няма да се съберат ако се ползва механизация.У дома така правим и картофа хартисва вупреки, че гледаме и прасе с него.

10

РБК37

преди 6 години

У наше село от 1000 жители ,навярно 10 човека работят земя,гледат животни ...останалото мързи и чакат на соц помощи и програми за мързеливци .

9

марко

преди 6 години

Бибитко и той сади картофи и маже филии с мас , затова талията му прилича на македонска мома

8

Анонимен

преди 6 години

По публикацията работи: Камелия ЦветановаА целия екип ни убеждава, че всичко е по градовете и да се натъпчем в Софето!!Сега истината, че градовете оцеляват чрез селата.Камелия Цветанова не знам КОЙ ще търсиш да оцеляваш. Плевела с Деси еБанова, очаваме Никол да обяви, че е Борисова. Каква мешавица настана от лъжи, които се оплетохте.

7

Бенито

преди 6 години

По лошо ще става.По хубаво няма да е.Продължават с тегленето на заеми.Кой ще ги връща????

6

Pesho

преди 6 години

За съжаление живота на село не е опция заради ***.

5

Помньо до № 4

преди 6 години

Мнооого сЪ извинявам ама при "светлия социализъм" с подобна "дейност" наречена "самозадоволяване" беше заета поне 70 % от работната ръка, иначе казано без тая "работа" соцЪ щеше да се разпадне още 1960 година - поради глад и мизерия на населението, не че 50 % от него не ходеха с галошите, мантите, каскетите и не мизеруваха...ама нейсе...Които е живял тогава-помни, които не е не му пожелавам...

4

Анонимен

преди 6 години

Другите 5 са роми и крадат от първите 5.

3

Анонимен

преди 6 години

С други думи мизерия и борба за оцеляване иначе сме в ЕС.

2

Бивш IT

преди 6 години

Аз послушах вожда слънце и се преквалифицирах - паса овце и садя картофи!

1

Ставри

преди 6 години

Добре се вижда , че %- та на заетост в селското стоп. е най- голям там , където доходите са най- ниски. Хората,за да оцелеят са принудени да водят борба със земята, което не е лошо , ако е за разнообразие на труда , а не от недоимък.Най- бедните страни с най- голям физически труд.