28

Boganko

преди 6 години

По-голяма глупост не бях чел. Да се пукне предно стъкло от парното.

27

Анонимен

преди 6 години

Не ми дреме карам кола 2015г. и системата преценява сама кое е най-добре

26

Това не е вярно...

преди 6 години

Колеги,автостъкло се чупи много, много трудно. Обикновено е 2-3-4 пласта стъкло, фолио, фолио-филтър и даже има звукоизолиращи стъкла. За да се счупи трябва остро чукче (както в общ. транспорт) или инструмент. Това да се счупи от парното/климатика е меко казано смешно. Аз лично съм пукал стъкло , но при темп. +35гр. и обливане с кладенчева вода , само се пукна, но където е имало удар от камъни по пътя. Спука се един слой, зимно време няма условия, т.к. двиг. загрява за известно време

25

Diavolo1899

преди 6 години

До коментар 22: От въпроса ти личи, че до края на живота си ще караш бараки за по 1000 лв. Попитай тук-там какво е печка, как се настройва да тръгва всеки ден в определен час или как като станеш я включваш с дистанционното. Обикновено скъсани *** като теб се наслаждават на новостите в автомобилната индустрия 20 години след въвеждането им, но понеже и тогава бюджета ти за кола ще е 1000 лв, опасявам се, няма да имаш шанс да видиш това чудо на чудесата. Инвестирай в стъргалки за лед.

24

Мен

преди 6 години

Нека всеки си пали колата както си знае. В студено време винаги чакам 2-3 минути. Като падне стрелката на оборотомера малко и потегляме. Миналата зима взех от Алиекспрес 2 подгряващи стелки за предните седалки, на 3-та минута се усеща топлото. Като позагрее парното ги спирам, че си става жега. Хайде със здраве, лека и безаварийна!

23

Мнение

преди 6 години

До Един от Северозапада Браво бе , ти си бил умен.До сега само глупости съм чел от теб.Явно политиката не ти е силната страна.

22

Питам

преди 6 години

До zeus 7 Печката на въглища ли е ?

21

Анонимен

преди 6 години

Незнам с твойте разбирания как имаш въобще здрава кола, ти предлагаш значи при -10 слагаш ключа,палиш и тръгваш....то маслото още е в картера, всичко пука от студ а ти и подаваш газ. Как мислиш без адекватно смазване при студен старт на двигателя му е екстра?

20

РВ

преди 6 години

Да не говорим че има държави в които е забранено колата да работи продължително време на място. Дори и в упътването на колата ви пише че не е нужно да се чака да загрее( говоря за автомобили след 2010 г) . Като видя някой как седи и мръзне да чака да му загрее колата и след тва със запотени прозорци,мажейки с ръка по стъклото тръгва на някъде направо се изумявам как може чак пък толкова безмислени неща да правят хората.

19

Анонимен

преди 6 години

Още по забавни са "експертите",които обясняват как се кара при заледен път с предно предаване,а репортерът накрая казва:С задно предаване всичко се прави на обратно.Как да влезем в колата когато е затрупана със сняг,та да не ни са напълни седалката и куп подобни щуротии.

18

Толерастия

преди 6 години

Кога ли ще прочета смислена статия в секция Автомобили? Май никога. Загряването на място беше за коли правени преди 1990г. Всичко след тези години, просто се качваш, палиш и тръгваш, без големи обороти разбира се. А да не говорим, че болшинството от коли след 2000г бензин и дизел имат къде или печка или Ел. подгрев на малкия кръг и бързо си достигат до работна температура. Ама автора за волана дали е сядал някога?

17

РВ

преди 6 години

Какви коли карате бре хора? Какво да му загряваш на инжекцион и модерно синтетично масло? Колата я оставям да работи не повече от 30 секунди на място, и то ако наистина е голям студ. След това потеглям бавно,докато малко от малко загрее о след тва- газ. Про карбуратора и неясните течности които ги ползвахме за масло беше друг филм. То беше прекъсване, гаснене, смукачи, пък държиш газта да не изгасне....новите двигатели нямат нищо общо.

16

Анонимен

преди 6 години

Аз затова изчаквам 30-40мин на място, като загрее до 69гр. пускам мнооого слабо вентилацията и през цялото време гледам стъклото, нали ще ми ду;ха иначе.....статията е "много полезна"

15

шматка

преди 6 години

Ако колата ви е Москвич първо дръпнете смукача и тогава палете.Ако случайно запали топлото ще дойде към 15-16 юни.

14

Анонимен

преди 6 години

Жените масово влизат палят , вентилатора на макс и газзз :))) На тях им обяснете , че колата не е закачена към топлофикация.

13

Анонимен

преди 6 години

Статия, в която нищо не се казва, освен глупости. Ама нали сега всеки втори е, я учен, я журналист...

12

Анонимен

преди 6 години

А аз си държа колата в подземен гараж и никога не е кански студ в нея. До като изляза от паркинга и двигателя вече е почти стоплил.

11

Съветващ експерт

преди 6 години

Как да загреете купето на колата най-бързо?Яжте БОБец вечерта преди загряването,тя загрявката ще дойде сама,само отворете лееекинко някой от прозорците на автомобила.

10

Анонимен

преди 6 години

Много е важно за зимно време да ви работи термостата. Ако термостата е зацепил в отворено положение по този начин водната помпа върти целият кръг на охладителната течност и двигателя никога неможе да достигне работна температура. Това и лятото може да го забележите ако температурата е под нормата. А за зимата направо е фатално нито парно ще имате нито двигателя ще работи правилно. Термостата се поврежда ако лятно време сменяте антифриза с вода. Тогава термостата ръждясва и спира да функционира.

9

Анонимен

преди 6 години

Грозни шоферски грижи. Грейте си купетата, мушмуроци, радвайте се на танка си и територията, която сте окупирали с него. И си дишайте миризливите изпарения после. Долняци изпаднали.