31

Анонимен

преди 6 години

преврат спонсориран от Германия.

30

Анонимен

преди 6 години

До *** и другия г.упак, който смята, че е прав.Значи поради немърливост и късмет руснаците победиха Хитлер? Хитлер и той е считал, че по същите причини руснаците са победили Наполеон, а британците пък са мислели, че с голям късмет руснаците са победили османлиите...Този рефрен се повтаря вече векове. Бития пес лиже рани 20-30 години и се надъхва, че случайно е бит. Понеже е и ***, вземе, че си повярва и хайде пак към Русия. А там земя много, по 2.5кв.м. за всеки.

29

alkohol4o

преди 6 години

До АнонименМного си *** ...

28

Анонимен

преди 6 години

Царска Русия губи война срещу Япония, срещу Германската империя. СССР печели гражданска война срещу цяла Европа, война срещу Финландия, срещу Япония, Германия.

27

Анонимен

преди 6 години

Една буржоазна революцийка им стигаше. Да ги мачкат с 12 часов работен ден. Руските хитреци искали 8-часов работен ден. Ето, нашите работонаематели как не дават клас "Заслужено време" и искат отмяна на минималната заплата, защото им пречела да се развиват като бавноразвиващи.

26

Анонимен

преди 6 години

*** е прав !Руснаците изкараха голям късмет поради собствената си некадърност ,климатичните условия и огромната помощ на съюзниците ! Руснаците ако имаха нормални пътища войната нямаше да продължи дълго ,германците щяха да стигнат до Москва още в средата на октомври 1941 г. ,та дори и съюзниците нямаше да могат да реагират на време и да помогнат !

25

Анонимен

преди 6 години

Ха-ха! Немските танкове се хлъзгали и затъвали по руските пътища??Ми те танковете се правят да вървят по всякаква пресечена местност. Щом едни разкаляни пътища им пречат какво остава да тръгнат през полето.

24

Анонимен

преди 6 години

Едно от най-опасните неща е била собствената им немска немарливост. Смазката на танковете им замръзвала при повече от минус 20 градуса. Това се разбира чак през зимата на 42-ра година и се налага да я сменят с нова.

23

Анонимен

преди 6 години

ОТ *** НЕ ЗНАМ КОЛКО Е БИЛА ВЕЛИКА ОКТОМВРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ,НО ЗА ЕДИН МАЛКО ПО-КЪСЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ ПРЕЗ ВТОРАТА СВ. ВОЙНА РУСНАЦИТЕ СЕ СПАСИХА ОТ ХИТЛЕР ПОРАДИ СОБСТВЕНАТА СИ РУСКА НЕМЪРЛИВОСТ И НЕКАДЪРНОСТ ! ОТ НЕКАДЪРНОСТ РУСНАЦИТЕ НЕ БЯХА СТРОИЛИ ХУБАВИ ПЪТИЩА ,А ТОВА ПОПРЕЧИ НА ХИТЛЕР ДА СЕ ПРИДВИЖИ ДО МОСКВА ! СЛЕД СЕПТЕМВРИ КАТО ЗАПОЧНАХА ДЪЖДОВЕТЕ НАВСЯКЪДЕ СТАНА КАЛ И ПОМИЯ ,НЕМСКИТЕ МАШИНИ ЕДВА ПРЕМИНАВАХА ПО 5 КМ. НА ДЕН , БУКСУВАХА ,ЗАТЪВАХА ,ЗАКЪСВАХА

22

Анонимен

преди 6 години

Може да се нарича, да. Само че, защо тези, които преди го наричаха по един начин, сега го наричат по друг?

21

Историк

преди 6 години

За спорещите, преврат, или революция.Преврат е насилствена смяна на легитимната власт, без това обаче да донесе радикални промени в обществения ред.Революцията е преврат плюс кардинална промяна в обществения ред.Затова имаме Френска буржоазна революция, сменила феодалната обществена система с капиталистическа, имаме и ВОСР, сменила монархията в Русия със социализъм.Всяка революция минава през реки от кръв, включително Френската и Руската.Но днешните социалните придобивки са следствие от рев

20

Анонимен

преди 6 години

Едно събитие в историята може да се нарича по всевъзможни начини, за соц.историка е ВОСР, а за немския историк това е началото на поражението на Русия в ПСВ, което води до загубата на повече от 1 млн.кв.км след Брест-Литовският мирен договор от 3 март 1918

19

Анонимен

преди 6 години

Та както казах и цитирах по-долу, превратът преди вече стана "революция" и "народно въстание".

18

Васо

преди 6 години

До Анонимен 1:Дала революцията права на жените да гласуват, ама не им даде това дето и мъжете го чакахме. Да станат общи.

17

Анонимен

преди 6 години

"Илич като един малък човек с малък болнав мозък е повел една мъничка тълпа която е гърмяла сватбарски"Аха. И как е взел властта тогава с тая малка сватбарски гърмяща срещу царската армия тълпа?

16

Анонимен

преди 6 години

Илич като един малък човек с малък болнав мозък е повел една мъничка тълпа която е гърмяла сватбарски

15

Анонимен

преди 6 години

Френската революция от 1789 е една обикновенна революция, а великата октомврийска революция е една велика революция и туй то

14

Анонимен

преди 6 години

Както преди обвиняваха руснаците, че забранили църквата, а сега наскоро западните държави гласуваха декларация против Православната църква.

13

Анонимен

преди 6 години

"Годишнината е щекотлив въпрос и за президента Владимир Путин. Той се отнася критично към лидера на революцията Владимир Ленин, но не може да осъди открито събитието, родило Съветския съюз и пред което все още се прекланят много от неговите поддръжници. Путин, който е ветеран от КГБ, обаче презира всякакви народни въстания и със сигурност не би възхвалил революцията, унищожила Руската империя." Днес.бг - от вчера.

12

Анонимен

преди 6 години

Може и Нашънъл Джиографик да беше. Революция си го наричат отвсякъде. Доскоро само преврат беше. Ама явно новата доктрина изисква смяна на терминологията (и не само на нея) . ;)