33

Анонимен

преди 6 години

'Най-евтино е да си топлим двустайно жилище на дърва'Тая статия от средновековни крепостни селяни ли е писана?

32

Мирослав

преди 6 години

До 33 : За пореден път казвам че не лъжа приятелю! Който иска да вярва. В крайна сметка аз си плащам тока. Единия бойлер е 80 литра, другия е малък, от тези кухненските 15 литрови. Айде живи и здрави.

31

Анонимен

преди 6 години

До Мирослав Абе упорито и просто магаре , само двата бойлера са ти минимум 60 лв. Кави 100 лв. те гонят . Въобще не ми пука колко плащаш , но така тъпо да лъжеш не става .

30

Нов

преди 6 години

Най си е добре на ток. В най-големите студове не съм плащал повече от 180 лв. - З стаен (в т.ч. готвене пране бойлер и т.н.) Това с дървата си е жива простотия. Кой ще ги мъкне до третия етаж, да чисти печки ...

29

до 28

преди 6 години

Ромските кубици са малко по-различни, разковават палети, намаляват им размера. Ако си мерил само на височина, много вероятно е да са те метнали. Провери да не би да са ти излязли по 70

28

Мирослав

преди 6 години

До 27 : Изобщо не ме интересува какво мислиш ти или някой друг! Важното е че моите сметки за ток не са 500лв. Всеки който живее в апартамент с хубава дограма и изолация ще каже че сметките за ток са му паднали драстично! Не говоря обаче за външна изолация само на външните стени и бла бла. За да се изолира едно жилищетрябва и таваните да са направени и да са избегнати всички термомостове! Който разбира поне малко от строителство, знае за какво става въпрос!

27

Анонимен

преди 6 години

не е скъпо бре...заплатите са мизерни в БГ!

26

Анонимен

преди 6 години

Шес стотака за дърва.Лудили сте -ромите вчера ми ги предлагат по 30лв.кобика.Взех си 10 кубика за 300 лв.

25

Анонимен

преди 6 години

До Мирослав Др. фен на г-жа Лъжа , това , което го пишеш е вярно толкова колкото си космонафт . Така описаното отопление с ток струва най малко 500 лв. Ако си на хонорар към енергото се оправдава , другото е за балъци .

24

Мирослав

преди 6 години

Само като прочетох 6 стотака ми стана ясно, че автора е написал статията 5 за 4... Аз отоплявам 90 квадрата апартамент с 3 климатика. Климатиците са хубави, а не от тези по 500лв. Два бойлера - един голям и един малък за кухнята. Готви се на ток. Вътрешна изолация на подове, всички стени и тавани + хубава дограма. Най-големите сметки са били между 130-150лв, средно около 100-110лв. на месец. За да имаш по-малки сметки за ток, парно, дърва и т.н. трябва инвестиция в дограма, изолация и т.н.

23

чоека

преди 6 години

Е добре де как става таа работа сега цената е 80-90 лв за кубик, преди една-две години 60-70 лв, а преди три-четири години по 40-60 лв. Не се отоплявам на дърва но ми е адски старанно как става този фокус. Или горите са намаляли или потреблението е скочило и не може да покрие нуждите, това казва икономиката за определяне на цената. Трета опция е че има много измамници. Трябва да има органи къде се занимават с това, като се има на предвид, че повечето гора е национална-държавна собственост.

22

Нормален

преди 6 години

До Анонимен8Много са ти скъпи гумите !Аз си купих 195/55/15 4броя Firestone за 420лв.Баща ми купи 4бр 225/45/17 Yokohama za 600лв.Щом гумите ти са толкова представям си каква ти е колата, какви са й данъците и какъв й е разход .Явно не си за жалене.Какво си се размрънкал?

21

Анонимен

преди 6 години

Отоплявам 170 квадратни метра апартамент на последен етаж с 3 климатика- сметка над 180-230лв. в най-големите студове не съм имал, при условие, че има и 2 бойлера, които не се спират никога. В хола има и камина за уют- отиват по 1 тон екобрикети на сезон. Относно гумите на автомобила- зимни гуми купувам през 2 години и едната ми струва около 250лв.. Нито ми тежат тези разходи, нито нищо. Всеки си прави сметката какво може да поддържа и как да живее.

20

Анонимен

преди 6 години

Един инв. климатик 12 BTU гори поне 2-3лв на денонощие през студените месеци за темп. 22С. При условие, че помещението се затваря и не се дава да топли съседни стаи.

19

!

преди 6 години

Ло 16 и 17 Не съм много спец по климатиците ,но не може с 50 ст на стая на ден да подържаш топло 20-22 С ЦЯЛА ЗИМА -не е реално ,нали ?!

18

Анонимен

преди 6 години

Полезното в инверторните климатици е това, че когато затоплят веднъж помещението до желаната темп., те след това само компенсират топлинните загуби на помещението. Затова е мн. важно помещенията да се добре изолирани - за да се налят именно тези загуби. Обикновените климатици правят големи температурни амплитуди, поради несъвършенството на технологията.

17

да

преди 6 години

а, бе никое управление не е стока, но и при Тройната крадлива коалиция 7млн. българи не си стояха 6 месеца у нас и 6 месеца на почивка в Тайланд и на Малдивите с високия стандарт, дето го нямаше, така, че....

16

Анонимен

преди 6 години

До !Да разбирам, че според теб климатика работи 24/7?

15

До !

преди 6 години

Ти се поинтересувай за консумацията на климатика, когато поддържа постоянна темперетура.Не ми смятай максималната!!!

14

!

преди 6 години

600 лв :20 ст =3000 квт :150 дни=20квт в ден:3 брой =6.7 квт в ден :2.5 квт на климатик(при условие че е от хубавите ,а те са скъпи ) , то по твоята сметка се получава ,че Ти в ден само с 2.5 часа можеш да отполяваш останалите 21.5 часа своето жилище -ти си гений !