19

Анонимен

преди 6 години

И зад всеки робот, по един механик, работник и ел.техник. Браво бре.

18

Св

преди 6 години

Аз пък не мога да си представя, кой ще купува продукцията на тези роботи. Да, има неща и професии които не могат да се заместят (лекари, психолози, политици), но те са малък процент. Програмисти, икономисти, адвокати, манипулатори, работници, инженери, след ИИ наистина ще отпаднат. Масовия купувач ще изчезне, а малкия процент с незаместени професии няма да компенсират дори и със супер намалени цени на продукцията ... Има идея за Безусловен базов доход, реално ще остане да плюскаме и вегетираме.

17

Махленски

преди 6 години

Ходих в един квартален англииски Манпауър.Слаба агенциика с голям персонал.Имат само нископлатени длъжности та се записах в по добра.

16

Анонимен

преди 6 години

Абе не се бойте, те "у нас" и роботите ще са "втора ръка", я от Германия, я от друга развита държава. Имаме си цивилизационно изоставане тук и това е - естествено това е най видно при "меринджеите", но и "публиката" си е "матРиал". В този смисъл има нещо вярно в статията, но не е добре прецизирано. Истината е, че Агентурата гледа само цифрите и мрази да мисли...

15

Анонимен

преди 6 години

До 10 В Русе има също такъв завод. Плащат смешни заплати, но на ромите плащат таксита / не лъжа/ да ги кара от села на 20-30км. на работа. Мой познат инженер наскоро напусна, защото да поддържа скъпа техника с хора, които трудно четат и постоянно повреждат машините е невъзможно.

14

Анонимен

преди 6 години

Това няма да отнеме работни места, а напротив - ще създаде нови. Този цитат показва,че госпожата изобщо не е в час. Доста световни учени отдавна признаха,че днешната роботизация, за разлика от предишните механизация и електронизация не създава нови работни места. Ако иска обществото да е здраво ще трябва или да се въведе минимална заплата за всички неработещи, или ни чака нов лудизъм или подчинения на машините. Работодателите си режат клона- уволняват работници, но искат да им купуват стоките.

13

изтриха ми

преди 6 години

коментара, но това не променя фактите - тази жена и така наречената HR агенция, която тя управлява са абсолютно измислени!!! А т.нар. редактори - дано са доволни от хонорара, който тя им е платила.

12

гражданин

преди 6 години

ходенето на работа е скъпо удоволствие......колко пъти ще ви го повтарям? като за начало помислете колко струват докторите и лекарствата..............

11

До 9

преди 6 години

Точно така! В бегето не трябват роботи, да впрегнат мин гян - работа по пътища, озеленяване и чистота колкото щеш. Атрактивни професии са също творческите, но колко могат да живеят от това? А колко пък ги бива, впрочем?

10

Анонимен

преди 6 години

До Работодател То заради хора с твоето мислене България ще стане село от роми след има няма 30 години.

9

Анонимен

преди 6 години

Не е хубаво да се работи да дават базов доход от 1000 и нагоре лева и лежане,ядене,пиене и *** по цял ден!

8

Работодател

преди 6 години

До Умни очилаМи да бягат в чужбина бе, кой ги спира. Щом им е малка заплатата - много им здраве, да бягат в чужбина, да ходят да работят на висока заплата, защо ни жалите нас работотдателите, махайте се, вървете на големи заплати, оставете ни да фалираме без работници. А вместо това само ревете, че ви били ниски заплатите, махайте се като са ви ниски, напускайте, никой не ви е вързал насила!

7

Бенчо

преди 6 години

Защо е нужно да си правиш антиреклама на агенцииката?Точно високотехнологичните и роботизирани производства се нуждаят от най скъп персонал.Няма от къде да се внесът българи, без обучен персонал сте на дъното.Има вече закупени много скъпи машини без екипи.В България и трактористите с топографски компютърни умения даже са малко.Роботите увеличават производителността за сметка на скъп персонал.

6

Умни очила

преди 6 години

Знам един високотехнолигичен завод в България който плаща 600-700 лева заплати.Работниците избягаха в чужбина и сега събират роми от катуните.КПД то им падна за сметка на брака.Купиха модерни роботизирани машини ,но освен че няма кой да ги управлява няма даже общаци за да ги зареждат със заготовкк.Та след ромите щяхте чужденци да внасяте нещо?

5

Анонимен

преди 6 години

ДРЕМЕ МИ, АЗ СЪМ ЧЕЛ АЙЗЪК АЗИМОВ И СЪМ ГЛЕДАЛ ФИЛМА С оня дето победи роботите забравих му името ама беше черен ХАХАХА

4

Анонимен

преди 6 години

Изборът дали да работиш или не се прави в зависимост от средствата за издръжка.Ако те хранят мама и тате, що да работиш?

3

Анонимен

преди 6 години

Нов завод в Пазарджик, открит наскоро от великия вожд е напълно роботизиран. Има дамо 40 работника, по - рано същото производство са го давали 400 човека.

2

Анонимен

преди 6 години

"Не бих казала, че голяма част от българите са демотивирани. По-скоро всеки има собствен поглед над нещата и собствен избор - дали да работи или да не работи."ПО ЦЯЛ СВЯТ Е ТАКА

1

Анонимен

преди 6 години

забавно е да четеш внушения под форма на новини от клика от която нищо не зависи