Винаги съм се чудил дали японците имат средна продължителност на живота по 90 г. от ориза или от обстоятелството, че са заредени с ядрена енергия от първоначално!
То щото се скъсваме да ядем ориз, та имало значение двете шепи на година, които консумирам какви са.Тия с дръпнатите очи да му мислят, но май нямат проблем с белия ориз. Всъщност май нарочно го ядат, защото ако карат на кафяв ще се наложи да живеят по 140 години.
По-полезен е този, който на теб ти е вкусен. Процесът на хранене, когато ядеш не това, което на теб ти се яде, а "полезен" заместител вреди повече на човека, отколкото ползването на "вредния" продукт.
Защо кафявия - демек необработен ориз е по-скъп от белия. Защо кафявата захар е по-скъпа от белата. Лъжат ни нещо ама а да видим.
Кафяв или бял ориз - кой е по-полезен?