6

Анонимен

преди 6 години

Израза изобщо не се преекспонира. Дори е недооценен. Особено със съвременните технологии за социален и обществен инженеринг, толкова много глупости се ръсят, при това напълно целенасочено, че може в ежедневно издание да не се намери и една истинска немодулирана новина. Сина ми още в основното училище учеше, че не трябва да се приемат медиите за чиста монета. Това в Канада. В България "вишисти" се вързват като попчета... Защото са толкова вишисти и защото ни е такова образованието.

5

Анонимен

преди 6 години

Израза се преекпоснира от неолибералите пишман демократи от демократичската партия покрай загубата на Хилъри на изборите. Решиха, че чуждата пропаганда им е пръта в колелото /съвсем невярно разбира се/ и започнаха да пищят и да искат цензура на новините, които не им харесват. Подопечните им европолитици подеха темата, спусната от господарите и така тази глупост стана толкова известна. Всъщност искат те да определят кое е истина и кое е лъжа, като уж ни защитават от лъжите. Чисто лицемерие.

4

Анонимен

преди 6 години

Дали обещанието на герб за вдигане на бюджетните заплати е фейк новина. Твърде вероятно. Те са изпечени мошеници.

3

Гошу

преди 6 години

До 4Да, вярно е. Точно Тръмпът го направи известен и популярен този израз :))) И понеже след Украйна света стана отново двуполюсен - едните станаха русофили, другите евро-американофили, та затова сега едните каквото и негативно да прочетат за противниковия лагер: Да, вярно е, ако обаче е нещо срещу техния - фалшива новина! :)))

2

Анонимен

преди 6 години

Тръмп го направи известен тоя израз.

1

Анонимен

преди 6 години

Вижте посоченият пример за фалш новина. Характерното за фалш новината досега беше, че тя задължително е негативна. Но какво забелязвам през последната седмица? Фалшвите западни новини бележат прогрес към положително съдържание.Например: Руснаците са хитри. Те така и така...