60

Анонимен

преди 4 години

"Не съветската армия, българският народ спаси българските евреи това заяви Министерството на външните работи"Абсолютна лъжа. Българският народ изобщо не е имал думата. Българските евреи са спасени единствено и само от цар Борис Трети! Дълго е да обяснявам как точно и защо. Това неподчинение на царя е и една от причините Хитлер да го отрови (втората е отказът му да прати войски срещу Русия) Може ли такава вопиюща неграмотност от страна на МВнР! Наистина българите сега сме невеж народ!

59

Анонимен

преди 6 години

До до 42 от славянин41 Русия е заплаха за световния мир и затова санкциите срещу нея няма скоро да паднат,а ще се увеличават.Руснаците и сега гладуват и ядат хора,кой знае след години,какво ще стане с тях.Хулиганите от Кремъл богатеят на гърба на обикновените хора.Русия е криминална държава.

58

Анонимен

преди 6 години

До ПЕТКОВ 48 Но македонските евреи не са имали български паспорти ,което означава,че не са български граждани,освен това,българската държава не е имала индулгенции там,затова не са спасени.Българските комунисти са национални предатели и в дървените им глави стои само това,на което са ги научили менторите им от Москва.

57

Анонимен

преди 6 години

Въпросът е,защо при победата на Червената армия,само България спаси своите евреи,а останалите страни-не?Нали,според Захарова,победите на Съветската армия са причина за спасяването на евреите?Всички съветски символи трябва да бъдат премахнати от територията на България.Да благодарим на Захарова,че отрезви много заблудени българи,в"любовта"между България и Русия.

56

Анонимен

преди 6 години

До ПЕТКОВ49 Македонските евреи не са спасени,защото са нямали български паспорт и не са български граждани.Те и досега не се смятат за българи.България не е имала индулгенция в тези земи и не е могла да ги спаси.Тя само е администрирала отнетите й територии.Защо партизаните на Тито,не ги спасиха?Те се биеха директно с хитлеристите.Явно,не са искали.

55

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен До 50 Министерството е против оскверняването на паметници,казаха го от ГЕРБ,но паметникът на съветския окупатор скоро ще бъде преместен от София,в музей на съветската история.Защото непрекъснато се осквернява,от"благодарните"българи,за руската окупация и мракобесието на комунизма,което ни донесоха Съветите.Има подозрения,че Русия сама е организирала скандалния надпис,за да има повод,да отправи към България,поредното поругаване с нейната история.

54

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен До 51 След 9 септември 1944,СССР ограбва българските ланки,златото ни,изнася уранът ни,без да плати,на вного ниски цени изкупуваше зеленчуци и консерви,открадна историческия ни архив.Всичко е документирано.

53

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 53 Русия само е вземала от България.45 години я граби,както турци не са я грабили.Отне ни историческия архив,златото от банкитепрез 1944,суровините,заповяда на своите слуги да избият българската интелигенция,отне ни суверенитета.На няколко пъти в историята,се е опитвала да унищожи България,като държава.Днес поругава българската история.

52

Анонимен

преди 6 години

Съветски *** стойте си в Сибир

51

Анонимен

преди 6 години

до 46;ако имаш нещо в главата си ще замениш русия със крадеца сащ и запада.българи и руснаци са един народ и русия само е давала на българия

50

Мужик

преди 6 години

След толкова исторически гафове почвам да си мисля че руските политици просто са невежи и са спали в часовете по история!

49

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 46Докажи, че Русия изнася БГ-злато, да те видим, умнико.БГ-злато сега се изнася и краде от една канадска фирма, да не й казвам името, всички я знаят!Това става с благословията на БГ-еничари!

48

Анонимен

преди 6 години

Това значи ли, че българското министерство на външните работи одобрява оскверняването на войнишки паметници?

47

ПЕТКОВ

преди 6 години

Допълнение от 49, Към този период червената армия току що е била в победата си от сталинградската битка и ала хабер си е нямала за евреите в България за да ги спасява. Само тук през 1943 г. са спасени 50 хил. по инициатива на Димитър Пешев и никога български граждани не са заставали на релсите да не позволят на влаковите композиции да експулсират евреите в лагерите на смъртта. Само от Македония са експулсирани с вагони до пристанище Лом и никой не ги е спасявал. МВнР лъже.

46

ПЕТКОВ

преди 6 години

Не червената армия е спасила евреите в България и не българския тогава невеж народ а с помощта на един човек и това е: Димитър Пешев на 08.03.1943 год. тогава подпредседател на народното събрание и с подписка на свой колеги депутати си налагат на правителството на Богдан Филов да отмени тайната спогодба с Третия райх за депортиране на 50 хиляди евреи от старите предели на България но не и от Македония която е била българска. ТОВА Е ИСТИНАТА не СССР и народа са допринесли за това !

45

Учител

преди 6 години

Идете в парк Кайлъка / Плевен и вижте паметна плоча на която пише, че са били изгорени евреи. Направих си труда и попитах в Исторически музей Плевен за повече информация. Оказа се че нямат архивни документи за това събитие. Документите ги била прибрала ДС- МВР . Версията за пожара е че са се самозапалили ?!?!

44

а сикана

преди 6 години

До кога ще ги търпим наглите ватенки ??? ППосолството ври от нагли агенти -*** , които тровят народа ни .Да се намали персонала в рруското посолство наполовина ......

43

Анонимен

преди 6 години

Русия разцепва България на две. Русия дава Македония на Сърбия. Русия кара български политици да направят македонизация на Родопите . Русия дава Добруджа на Румъния където сега намериха ГАЗ. Русия изнася злато 50 години от България. Мерси. Някой , ако може да оспори фактите .

42

Морски

преди 6 години

А ГЕРБ сега иска да унищожи същия този народ.

41

Я, па Я

преди 6 години

На всичкото отгоре нашите освободители контрират приемането на България в списъка на съвоюващите страни. Въпреки това страната ни е допусната до гласуване но в последствие с гласа на Русия, забележете не на СССР а на Русия, България не успява да влезе в листата. Ако бяхме признати за съвоюваща страна, щяхме да запазим териториите си от 1941 г. + поречието на Марица, областта на Преспа и Голобърдо и с право на претенции за Северна Добруджа. Всичко това ни беше отнето с гласа на Русия.