303

Анонимен

преди 5 години

Апропо, като колективните стопанства са толкова лоши, защо в Израел работят?Колективните стопанства не са лоши, ако са доброволни, а не насилствени, както бяха тук. В Израелските кибуци има истински комунизъм, защото хората са там доброволно и са с много висок морал. Като липсва морал и мотивация, всеки ще гледа да окраде от колектива каквото може или да се скатае от работа. Българските *** много лошо направиха, че забраниха религията и така създадоха няколко поколения хора без морал.

302

след селата иде ред

преди 6 години

на крадливите и алчни полититици, които ще бъдат ограбени от манговците и мутрафоните, които си отгледаха. честито и успех.

301

Анонимен

преди 6 години

Много точен анализ!Това доведе до необратими вреди в обществото и държавата!

300

Анонимен

преди 6 години

Те пропогандистите не спят Дойчовци мойчовци си собс с печат ойро а наше село заминава да мием дупаритте

299

Анонимен

преди 6 години

Комунизма разруши всичко което можеше да съсипе - това беше най-ужасяващи експеримент в човешката история.

298

дедо поп

преди 6 години

При социализма на село беше подменен целият жилищен фон,с който днес се разпореждат димукратите

297

Герчо с тамбурата

преди 6 години

Епке, ето твоя болшая шутка?

296

fred 13

преди 6 години

"Още през 1970-те години натрупаните от аграрно-промишлените комплекси (АПК) дългове" .............."От 1980 г. насетне загубите от тази политика достигат и надминават 1 милиард лева годишно, сочат отчетите на БНБ."Колко е годишната субсидия на година на днешните арендатори земеделци ?Защо за АПК нямаше субсидия а за днешните кулаци има ?.................

295

асс

преди 6 години

има много големи пропуски и грешки в информацията засегната тук. повечето от фактите са изопачени и измислени

294

Кирил

преди 6 години

абе тия от дойче веле що не си гледат емигрантските проблеми, че при тях катастрофата ще е доста по - сериозна

293

Василев

преди 6 години

"Бягството на младите към градовете постепенно превръща селата в един вид старчески домове"Преди 89-та наше село наброяваше 3000 човека, хората работеха на държавна работа, а след /доста често и в / работно време, събота и неделя всеки си гледаше личното стопанство, строяха се къщи на 3 етажа, правеха се сватби с 600-700 човека гости и т.н. а в годините на "демокрация" и "европейско" развитие към днешна дата 70% са в чужбина, в София и Пловдив останаха само тъмно сините и шепа старци!

292

Анонимен

преди 6 години

"Дойче Зеле" и лелка Зелка - идилия, какъв синхрон!Красота!В българското село през 50-те години дойде електричеството, унищожиха въшките и дървениците, започнаха водоснабдяване, построиха много обществени постройки - магазини, "хоремаг", здравпунктове.Постигнаха се високи добиви, всяко лично стопанство бъкаше от животинки - птици, прасета.Зимата бе осигурена - хората се произвеждаха стотици консерви.През лятото мнозина ходеха на море и планина. Е,крадяха по малко зърно, торове. За собствените ст

291

324

преди 6 години

Седнете и се замислете за 500 години не си знаеш историята затрита е сега за 30 години се изтрива всичко що е българско с какво се гордеете жалки сте това, че никой не ни признава сами сме си виновни ,когато бяхме много напред някой ни направи сечено и това е анархията която се роди или американския план за унищожение на българина излъган е народа и го вкара в глухата.Мислете?

290

3

преди 6 години

До АнонименТова не анархия.

289

Анонимен

преди 6 години

До Сокол 9А машината иска скъпи части.

288

Анонимен

преди 6 години

Село Кутловица, днес Монтана е перфектният пример

287

свидетел

преди 6 години

до 1950 годин българските села;Много и разпокъсано земеделие.в селата никакава канализация вода се носеше от 3водоизточника на гръб с кобилица.дворове итоалетни обградени с тръни семеиствата 10 -12 члена спяха по 3-4 встая.без ел ток месо само на коледа и велик ден дребно земеделие сс синури дървени рула и мотики.......спрете да лъжите ......обиколил см света и много добре знам дайте данни за кап.свят тогава.......

286

Анонимен

преди 6 години

Поредната пропагандна тъпотия от Дойче Веле. Селото "загива" навсякъде в Европа непосредствено след края на Втората световна война. Трудът е изцяло механизиран, индустриализацията измества производството към градовете. Смъртната присъда на селото идва с въвеждането на компютрите и преминаването към икономика на услугите. Апропо, като колективните стопанства са толкова лоши, защо в Израел работят? Защо в Чехия не ги разтуриха, а просто ги дадоха на тогавашните стопани? Няма нужда от отговор.

285

Анонимен

преди 6 години

До СатаНАТОИ начело на това "царство" стои "царска" фамилия в която не тече и какпка българска кръв. Да не би Сакс-Кобургите да са наследници на Иван-Асен или Симеон, а :-)?Да не давам връзки, на кой трон са днес, че ще ме изтрият :-))).За това и Дякона не говори за монархия а за РЕПУБЛИКА, ясно осъзнавайки, че "монархията" няма как да е българска, без значение дали ще е руско или немско влиянието. Да ви се чуди човек на германофолията довела България и до 44-а.Маркс руснак ли е ;-)?

284

Анонимен

преди 6 години

Благодарение на мъдрата политика на БКП, нацинализацията и колективизацията трудовите земеделски кооператори надминаха до-комунистическа Булгария по производство на тикви на кратуна от населението