14

Анонимен

преди 6 години

Глобите наложени от български катаджии във повечето европейски страни отпадат ,защото във България все още липсват ясни знаци и маркировка отговарящи на европейските стандарти.

13

Батман

преди 6 години

До НИК: Ти били си платил глоба от Италия, дошла по пощата с една година закъснение, защото си влязъл в ограничената градска зона? Дори колата си продал вече. Българите си плащали... Плащат, ама само, ако ги задължат на място.

12

Анонимен

преди 6 години

Системата е ялова като и държавата ни

11

Анонимен

преди 6 години

А един мой съсед,който преди да стане катаджийски каиш,го ползвахме да подпираме входната врата , за едно лято дремейки на пътя за Калотина,си купи три коли,два апартамента,тръгна на лов,когато има време е на риболов в Гърция, храни и две любовници.

10

Andreshko

преди 6 години

Толкова е лесно, ама не ги интересува... Писта корупция - да нямат интерес да намалят нарушенията!!!!

9

НИК

преди 6 години

Друг вариант е, като те снимат да те заложат в системата и следващото лято, като минеш пак през страната /както го правят всички румънци на път за Гърция или всички сърби и макета на път за родното черноморие/ при влизане в страната да ти събират глобата или да отказват да те пропуснат през ГКПП-то. Варианти има много. Не може аз да се тътря с 80км. ограничение при тунелите на магистрала "Люлин", а власите да ме подминават с по 150-160км. и да не им пука от дали ще ме пребият мен или себе си.

8

НИК

преди 6 години

До БатманДа колега, плащат си ги. Това става или на място, както в Гърция /свалят ти номера и те карат да отидеш в районното, като преди това посетиш пощата за да си платиш акта и да им занесеш документа за платената глоба/. В Румъния, като те спрат ти пишат акта и след това го пращат в България и тук ти взимат глобата. В Сърбия е същото. Защо да не може в България, като ги снимат разните мамалиги, сърби, макета и др. да им се изпращат наказателните постановления в съответната държава.

7

Галфони.

преди 6 години

Глобите се дават на излизане от страната. В реално време се прави проверка за нарушения. АКо не платят глобата, не могат да напуснат страната...

6

До Шофьор

преди 6 години

И как да се осъществи иначе страхотната ти идея, когато те засекат нейде из София и ти след по-малко от час си вече на сръбската граница? Кой и как би могъл да обработи толкова бързо снимката и наказателното постановление, да не говорим да провери самоличността на собственика на автомобила? Нали разбираш, че в акта трябва да пише едно име, а не регистрационен номер на автомобила?

5

Шофьор

преди 6 години

Хиляди камери монтирани последно може да се ползват за средна скорост. Да се свържат с КАТ и съответно с митниците. Превишаваш скоростта и на излизане от Страната те глобяват. Разните румънци прелитащи със 150 много бързо ще се научат да карат с 90.

4

Батман

преди 6 години

Че българите плащат ли си глобите в чужбина освен, ако не ги заставят да го направят на място?

3

Сп??нс

преди 6 години

Типичният българин, все друг му е виновен , видиш ли лошите чужденци източват бюджета и няма пари за общинските болници, хахаха. Да беше казал колко са несъбраните глоби от хора с постоянен адрес в БГ- 500 млн ?

2

чичо Любо

преди 6 години

Ами ако свържат системите и на излизане от България да се проверява има ли задължения може и да се повиши събираемостта.

1

Циник

преди 6 години

Не знам...уж сме в ЕС пък събираемост на глобите няма...холандци...французи ...българи си плащат глобите в Германия...и тън-мън няма..Може пък, ако ни вземат в Шенген нещата да се променят.Перо в държавната хазна