94

Ясен

преди 6 години

До EMIGRANТ- glupak Толкова ли не можа да си кирилизираш клавиатурата?!

93

EMIGRANT

преди 6 години

Mai ima6e edna pesen:Da stane levut na6 balkanski,ot nego v9tur da povei.....Tr9bva li pove4e da ob9sn9vame na nedonos4etata simvolite na pradedite ni i na istinskite Balgari??!!

92

EMIGRANT

преди 6 години

Mnogo ***,mnogo ne6to!!??Razbiram da se gavri6 s ne6to 4ujdo,no sus sobstvenata si istori9,naistina tr9bva da si oskot9l,bezmozu4en ibrik,murzilka!!

91

Анонимен

преди 6 години

А очите ще му святкат ли?

90

Анонимен

преди 6 години

Въстановете сега и товарната гара и изсипете купища въглища наоколо съвсем да му предадете вид от преди 40 години. Егати бутафорията и кича

89

Чудесно

преди 6 години

Като бях дете през 60-те години, си играех около този лъв. Толкова се радвам, че го върнаха! Сега съм на 61 години.

88

Киро Кюмюря

преди 6 години

през 1980 там беше огромн дупка. строеше се двореца

87

Цариград

преди 6 години

Русия,Турция и Германия да не се заиграват повече с лъвовете !Защото ще си вземем земите отново със бой и кръв .

86

Цариград

преди 6 години

Алоо аспух знаеш ли изобщо какво е санстефанскиат мирен договор бе .Това е договора за орязване на Българиа от нейните завзети земи с кръв и подаренина гърци,македонци и румънци .Това е един договор направен срещу силна и мощна Българиа с цел отслабване .Въпреки че българите са дали 4000 жертви не участват в подписването .Русия,Турция и Германия решават да няма такава голяма държава на бълканите повече.Берлинският договор влиза в сила малко след ИСТАНБУЛСКИЯТ -САН В СТЕФАНО квартал на Ц

85

Анонимен

преди 6 години

Мисля си, че паметните плочи не трябва да се връщат на това място - паркът вече не е двор на казарми. Освен това на паметните плочи са изписани имена на воини от Първи и Шести полк - т.е- служили в съответната казарма. Не е честно спрямо останалите войници, отдали живота си за България. Най-добре би било там да се направи пантеон на Аспарух, Крум, Симеон Велики, Борис-Покръстител.

84

Анонимен

преди 6 години

В съседство с това място има издигната паметна плоча, на която са изписани имената на осъдени от Народния съд фашистки престъпници и други подобни ***. Законно ли е поставена и какво търси тя там. Ако беше оставен паметника "1300 години България" имаше смисъл да стои за да се виждат и убийците. Сега вече не е нужна, редно е да бъде премахната и тя, защото е гнусно да стои близо до паметник на достойно загинали герои.

83

Анонимен

преди 6 години

БРАВО НА ГЕРБ!

82

Берлин

преди 6 години

81 Лъвът е символът на държавата ни ,а иначе е имало лъвове и у нас , само че доста отдавна преди да е имало България-----------------------------------Да, прочутият надлъж и нашир подбалкански лъв. :D

81

Сокол 9

преди 6 години

А *** кога , до кога онова недоразумение в Княжевската градина ще доминира сред паметниците в европейска София

80

Анонимен

преди 6 години

81 Лъвът е символът на държавата ни ,а иначе е имало лъвове и у нас , само че доста отдавна преди да е имало България

79

Берлин

преди 6 години

Лъвове има само в Африка. Какво символизира тоя лъв?! Че сме развити колкото Зимбабве ли?

78

Анонимен

преди 6 години

До всички мижитурки дето коментираха, че бил малък лъва. Бедни духом момченца и момиченца, не размера на паметника го прави голям. Този "малък" лъв е огромен. Ще го разберете, ако си направите труда да прочетете за героите, истински българи от тогава.

77

Анонимен

преди 6 години

българският лъв, символ на българското обединение.

76

ХиХи

преди 6 години

Страната на мишките-пълна с лъвове.

75

Негър скиор

преди 6 години

Тези полкове са се сражавали с руският агресор в северна Добруджа. Важното е на руснаците, които не са канени на трапезата да им е зле. Вечна им памет на Героите.