28

Анонимен

преди 6 години

Владо Каролев ако се гръмне, ще направи добро на всички българи.

27

Обективен наблюдател

преди 6 години

Държавата трябва да спре да финансира:1.частни училища2.частни университети3.частни болници и клиникиЗащото в България се получи най-извратената форма на капитализма.

26

Анонимен

преди 6 години

Моля ви, разкарайте от медиите този тарамбук, изгонен дори от Канада! Топ-университетите в Европа и на други места повечето са държавни, защото хората в тези страни работят за издигане в науката и изкуствата на собствените си страни!

25

до Иван

преди 6 години

Фактът , че няма призьори от олимпиади от частни училища, говори много! Какво демонстрираш като децата ти учат в частни училища? Имахме едно дете на приятелско семейство, получаваше шестици, а нищо не знаеше. Децата казвали на учителите, че те им плащат заплатите. *** и елитарното образование. Дано да си все богат да му поддържаш стандарта и самочувствието на детенцето, щото после ако му се наложи да се сблъска с действителността, както се наложи на това дете, ще му бъде адски трудно!

24

Иван

преди 6 години

До момента държавата не е дала и един лев на частно училище! От следващата година има предвиден бюджет за учениците които учат в частни училища, но ще се дават пари само ако училището приеме 20% от децата безплатно! Двете ми деца са в частно училище, минал съм два пъти по пътя на избора къде да ми учи детето.

23

Реалист

преди 6 години

Частните училища почти винаги са форма за източване на бюджета на държавата. По принцип държавата не би трябвало да има никакъв финансов ангажимент към частните училища, но в България управлява мафията, а мафията е ненаситна.

22

Анонимен

преди 6 години

Ако човек сам няма желание да учи и да се развива, а чака някой да го бута насила, и в частно и в държавно пак нищо няма да научи.

21

Румен

преди 6 години

Тая мишка пак се изпишка!тоя сам не се усеща колко е смешен

20

Анонимен

преди 6 години

Универсалният Каролев пак се изяви

19

Анонимен

преди 6 години

Частното е много ефективно да източва държавното и държавни средства. Осигуриха си бъдещите кражби, че приватизацията свърши, концесии няма. Няма какво да се продава. Ще продават училища за 1 лев.

18

Анонимен

преди 6 години

Като изгонят някой ученик от държавното, той отива в частното, не учи, плащаТова е проблем да родителите и детето не на частното училище човек, ако не иска да учи няма как да го накараш. В държавно училище гонят само, ако набиеш някой за неизвинени и успех забрави.

17

Анонимен

преди 6 години

16 - Така е, но въпросното училище предлага на своите ученици много повече, освен високи резултати на матурите (нещо, квото никога не би трябвало да е основна цел на едно образование).

16

Обективен

преди 6 години

Частното училище разполага с много по-големи финансово средства от държавното. От една страна получава средства от държавата, колкото и държавното училище, но от друга страна събира такси от родителите, които никак не са малки. Мисля че сега в Американския колеж, таксата е 6000 евро на година. Е, като разполагаш с повече средства би трябвало и обучението да е много по-добро, но май не се получава така в повечето случаи. Като изгонят някой ученик от държавното, той отива в частното, не учи, плаща

15

Бай Тошо

преди 6 години

Прочетох коментарите и се зарадвах... Хората започват да осъзнават че силното образование трябва да е държавно.....Въпроса е добре подготвените хора трябва да могат да работят тук в БългарияЗатова по мое време образованието беше на такова ниво защото държавата имаше нужда от качествени специалисти.... Не вярвам бизнеса и създаването на образовани хора... Те създават нишови специалисти колкото може по нишови. Тук можем да говорим за специализация .

14

Rosen

преди 6 години

Г-н Каролев вече взе да се прави на разбирач и в образованието...Само че премълчава, че точно бизнесът, който се оплаква от липса на кадри не е вложил и един лев в образователната система. Защото основните разходи за образование се плащат от обикновения човек. А бизнесът дори и в момента не влага достатъчно средства за развитие на своите текущи кадри. Затова повечето не се задържат повече от 2-3 години. Така специалисти няма как да изградиш, където и да се намираш...

13

Анонимен

преди 6 години

Na karolev dezata u4iha v 4asnoto sfeta sofia u4ilischte v bojana na bogata6ite mutri mutresi tam u4at dezata no ne sa pi nau4eni ot dezata v darjavnite u4ilischta v 4asnite s pari savarschvat ne s snanija

12

Частно друг път

преди 6 години

В България беше унищожено държавното което беше на световно ниво....Нали ако не беше унищожено то нямаше да има частно..... Дори и сега не съм убеден че частнот е по-добро

11

Финландия

преди 6 години

Как във Финландия няма частни училища и градини. А най-доброто образование и търсени специалисти са от тази д-ва. Как там децата не носят тежки раници? Как там обучението е игра и не учат повече от 4 часа. А 2 часа игра. Как във финланд. децата не знаят вкуса на колата. Елате им вижте менюто в училищата.Защо в БГ данъкоплатеца финансира частни училища?Докога с комунистически средства ще градите капитализъм МОН?!Или като здравеопазването, частни клиники, болници, центрове точат 80% от НЗОК.

10

Анонимен

преди 6 години

Време е да приватизираме и обучението, после да им викаме на руснаците, че са фашистка държава :))

9

Анонимен

преди 6 години

Частните училища ще са като Нов Български университет - няма специалности , математика , физика , биологията е заменена с екология .. или това не е университет а посмешище.