8

Анонимен

преди 6 години

До Бг 9Имаме ама друг път! НАДУВКИ И пОДУВКИ имаме в изобилие които са космически далеко от истинското ни родолюбие! Дръж те си го и се забавлявайте с хуморезки! Много покъртително се отличаваме от всички по Земятя!!!:))))))))

7

Бг

преди 6 години

До АнонименEдно заглавие наскоро прочетено " От прусаците на Балканите (царство България), станахме простаците на Балканите (сега), поради такива, като теб. Родната (бащината) култура си ти! Отнася се за всеки един от нас. Основният предмет в училище, би трябвало да е "Родолюбие". Имаме такива достойни предци, за който всяка друга нация би ни завидяла, но не се учат достатъчно.

6

Анонимен

преди 6 години

Дъщеря ми е с немско гражданство,зет ми също,бракът сключен в Германия,тя приема фамилията на зет ми и моментално българското и бащино име изчезва,в Германия са само с 2имена,а в общината служителката на пенсионна възраст тежко въздъхна,няма да признаем бракът в Германия и другият вариант,да се откажела от немското си гражданство,кой ги назначава тези *** тетки в общините!

5

Циник

преди 6 години

В Германия - можеш да имаш 4-5 първи имена...но не и бащиноПример:Иван Петров ГеоргиевИван-Петър Георгиев....което го намирам превзето и глупаво!Да ми е жив и здрав...пък другото не е фатално!

4

Lonely Rider

преди 6 години

Моето дете се роди в Испания и още в болницата трябваше да се разправям и да вдигам скандал за да го впишат с бащино и фамилно име както в България. Иначе на хората които не бяха в час им записваха децата по техните си стандарти име на детето за презиме името на майката и за фамилията името на бащата. И горките деца излизаха с някакви абсурдни имена.

3

Анонимен

преди 6 години

Дъщеря ми е почти на 5, родена в Испания и в болницата още сме я записали с бащиното си име, без проблеми

2

Пена от Враца

преди 6 години

Кой го знае рода на бащата в БГ, та да му слагат и второ име на детето. И какво, Хансов ли ще е? Само се занимават с глупости в парламента

1

Циник

преди 6 години

Сина ми е само с 2!Не знаехме, че ако и двамата сме с немско гражданство - попадаме под закона за имената на Германия