16

Helleborus

преди 6 години

Отношенията държава личност у нас са порочни, безплодни. Забравяме кое на кое е продукт. И кой кара влака. Защо родителското съсловие е против либерализирането в образователната система? Защо предпочита чужди НПО-та да определят насоките за съставяне на учебници, насоките за цялата организация на тази система? Да ни учат на новостите... какво е това чуждопоклонство и поклонство пред политики? Когато сам не искаш да правиш нещо, ако те е страх или те мързи, ще ползваш каквото ти се подава.

15

Helleborus

преди 6 години

Не може да вдигнеш качеството на една услуга, докато тя е монополист, това няма как да стане! И проблемът на българския родител са неговите страхове. Той не се доверява на свободното общество и на останалите родители, не иска да им позволи да направят нещо различно. А иска да се довери само на чиновника, той може толкова, до толкова е мотивиран. И не носи отговорност пред закона за нищо от онова, което става в училището. Само че родителите носим, като родители, къде сме набутали децата си.

14

Helleborus

преди 6 години

Държавата може толкова. А родителите колко могат? Ще разберат ли най-сетне, че държавната услуга е една от всички в демократичните държави и тя се избира заради определени свои качества. Достъпна, евтина. Да, избира се масово, може би над 90%, но се избира. А който не я харесва, прави нещо по-добро. Според родителските ни права и задължения родителят, а не чиновникът организира обучението на децата, а когато не го организира, избира това, което го устройва. Но отговорността е винаги на родителя.

13

Анонимен

преди 6 години

ВЕЧЕ МИ СЕ ПОВРЪЩА КАТО ПРОЧЕТА- "ДА СЕ ПРИВЛИЧАТ МЛАДИ УЧИТЕЛИ"ДИСКРИМИНАЦИЯ ПО ВЪЗРАСТОВ ПРИЗНАК!!!

12

Анонимен

преди 6 години

Че то същото като преди- парите следват ученика.

11

gost

преди 6 години

До До gostПрочети първо статията и виж накъде ще са насочени средствата в по-голямата си част. ..........са пак с предимство. Аз съм си достатъчно грамотен!

10

gost

преди 6 години

Пак ще се харчат пари за .....! Докога така! Трябва да се финансират училища с ученици желаещи наистина да се развиват и прославящи името на България по света! Всички останали, който масово изпращат на пазара на труда неграмотници трябва да се санкционират!

9

Анонимен

преди 6 години

Това означава само едно-че независимо дали децата искат да учат или не,щом са в час,ще има финансиране.Това е порочна практика,която не води до нищо добро.

8

анонимен

преди 6 години

Може би авторът под ученици е имал предвид възрастни ? Тогава да е написал общо - обучаващи се лица или само ученици без значение на възрастта им.

7

анонимен

преди 6 години

"Освен броят на децата и учениците и на паралелките, ще се отчита и средната пълняемост на паралелките",Децата не са ли ученици и учениците не са ли деца? "Пълняемост " на паралелките - защо не се каже големина на паралелките или среден брой ученици в паралелка?Какво образование има автора на тази "статия" ?

6

Анонимен

преди 6 години

"Пълняемост" е доказателство, че парите за образование са отишли на вятъра. А сега за същото взимате и заплата?!

5

Анонимен

преди 6 години

Средна пълняемост пак е бройка. От трън та на глог.

4

до циничка

преди 6 години

Kpивод3лат rьон, точно ти с настъпената kpaтуна ли бе..........

3

Грешките

преди 6 години

Подкрепям написаното от пост 1 и 2Ще бъде добре статията да се преработи.Има изключително много грешки, както и неправилно ( не)сложени препинателни знаци.Пишещият е наложително да владее добре граматиката.

2

Анонимен

преди 6 години

Много моля и аз- обърнете се към грамотни хора за писане на статиите. Така губите много.

1

Анонимен

преди 6 години

Направете заглавието така, че поне нещо свързано да казва.