16

Анонимен

преди 6 години

Напоследък се чудех защо.нета ми в определен период става по слаб е вече не се чудя моя приятел от колежа сее пробутал на тия две места неисе дано сее наял *** истински с моя

15

@11

преди 6 години

При 25% такса транзакция при плащане с биткойн, успех да заменят банковите разплащания. Биткоините са нещо много яко, но при такава такса транзакция не са особено практични. Освен това, ако всички плащания минат към тях, държавата веднага ще ги обложи. И докато при плащания в брой можеш да избегнеш проследяване, при биткоините, ако се регулират, всичко ще е напълно прозрачно и проследимо. Което е всъщност една от силните им страни - данък транзакция и прозрачност. Слаба е, че се държат от Китай.

14

Az tam

преди 6 години

Малко смела реклама на криптовалутите, но знае ли човек. Утре ще опитам да си купя баничка с биткойн :)

13

Анонимен

преди 6 години

До от 11 до 4Правителството налага криптовалута на българина, насилствено и на това му викат демокрация.

12

Анонимен

преди 6 години

Баз закон за фалит на частни лица и без реален контрол над самозабравилите се банки - това което правят е просто нов робовладелски строй.

11

от 11 до 4

преди 6 години

Т.е. с това решение ГЕРБ дава възможност на българина да ползва повече електроните плащания, Както стандартните банки така и с криптовалути.Разбира се в българските банки са много високи таксите, затова се предполага че българите ще предпочетат плащанията с криптовалута.Но и това че на българите ще се наложи да се запознаят с криптовалутите ,пък ще доведе до това че банките ще свалят таксите.Е те не могат да се конкурират с криптовалутите в това отношение.Но ще се насочан към инвестиции смето

10

Анонимен

преди 6 години

до 4Не си длъжен да ползваш услугите на банки ,спокойно можеш да си разлащат сметките по електронен път с криптовалута примерно биткойн. Биткойн си е налична сметка която не се контролира от банките нито някаква държавар,въпреки че банките ги ползват когато трябва да прехвърлят голяма сума от едно место на друго отдалечено место.Там при разплащане независимо до коя точка на света няма такса како при банковите преводи.Т.е. с това решение ГЕРБ дава възможност на българина да ползва повече ел

9

Батко

преди 6 години

Ама сега е момента да я вдигнете с 10% бе колеги.

8

Анонимен

преди 6 години

"с наложилата се практика в другите държави членки на ЕС, където прагът за плащанията в брой"Добре де, кажете ни къде има ограничения и какви? Защото доколкото мога да намеря инфо, лимит има в 12 страни от ЕС, а общо са 28 ако не се лъжа. Така че наложилата се практика в по-малко от половината страни трябва ли да ни задължава и нас?

7

Анонимен

преди 6 години

Като иска да ограничи плащанията в брой, защо не забрани на банките да събират такса превод като начало поне за левови плащания?!? Те и така събират месечна такЗащо няма безплатна онлайн идентификация за всеки желаещ да прави администрацията си онлайн, вместо сега действащата абсурдна система с електронни подписи (КЕП) със фантастична цена от минимум 60 лева ежегодно!!!!!??? ТОва никъде го няма. Защо НАП, НОИ, общини имат всеки различни ПИК (идентиф. кодове) и то за много ограничен брой услуги

6

bamka

преди 6 години

Министъра като иска да ни задължава да ползваме бамки да ги задължи и тях да махнат таксите или да открие безплатна държавна бамка!

5

Перничанин

преди 6 години

Това са реформи, всеки мисли за малкия бизнес ! Вдигнаха и минималната заплата на база, да отчетем дейност, пък фирмите да му мислят.

4

Анонимен

преди 6 години

отново предлага прагът да се намали от 10 000 лв. на 5000 лв...да се чете: "длъжни" сте да ползвате бамки!.ама там е работата , че никой не е длъжен да ползва непоисканата услуга на една частна фирма ... никой! не може нито със закони, нито с конституция да "задължиш" ползването на който и да е частна услуга ... че и държавна също!

3

Анонимен

преди 6 години

Затова всички по гишетата, да си подават декларациите. Нека им се разкаже играта на вкиснатите физиономии.

2

Анонимен

преди 6 години

Акцизът при цигарите е много малък. Сега е 16,8 стотинки за цигара, щял да стане 17,7 стотинки за цигара, а би трябвало да е поне едно евро за една цигара.

1

Анонимен

преди 6 години

те тези смешни 5 % са само за данъка за последната четвъртина на годината. :-) За цялата година отстъпка и сега няма. :-)