13

Я, па Я

преди 6 години

Петрола бавно и сигурно губи битката. Петролните горива ще останат само за тежките машини в селското стопанство, самолетите и армията. Камиони, бусове, леки автомобили, мотори и скутери бавно ще преминават на батерии. От 60те години на миналиян век има измислени ядрени батерии за космически кораби. Технологията е налице но все още не се популяризира, много е скъпо все още. Една такава батерия ще ви служи цял живот, даже и на децата и внуците ви. Сменяш колата но си пазиш батерията за новата.

12

Бре бре

преди 6 години

"фосилни горива"! Какви думи само! Ами че може и да не са фосилни а промишлени - спирт, бензин, водород и т.н.

11

Андрешко

преди 6 години

Електрически автомобили на батерии не са с голяма перспектива...батериите и куфарите,както казваше покойния Тодор Колев.

10

Андрешко

преди 6 години

Колите с вътрешно горене губят част от енергията на горивото и за превръщането на постъпателното движение на буталото във въртеливо движение...

9

Анонимен

преди 6 години

Вероятно става въпрос за самолет електрически но някои се загубил в превода.

8

Анонимен

преди 6 години

480 км тука основния проблем е айро.динамиката и първия проблем които трябва да бъде решен, чак тогава може да се мисли, за другите неща да има машини които имат обратно летене и това спомага за добро сцепление на гумите, но те не се държат добре при ниски скорости.Просто са проектирани да се движат по солени езера на мах-скорост.

7

Анонимен

преди 6 години

" С по-малка мощност автомобилът успява да постигне по-ниска скорост"Пореден бисер на писачката Боряна. Иде й отръки да пише подобни умнотии...

6

Анонимен

преди 6 години

За един електромобил не е толкова важна скоростта, а продължителността на пробега.

5

Анонимен

преди 6 години

Абе тези електрокари пробват ли ги по баири? Я го изкарайте на един баир с 12 % наклон да го видя колко ще издържи батерията и с каква скорост ще го изкатери? Та нали за 15 минути ще му свърши тока а батерията ще загрее до такава степен че ще гръмне. На равно и баба може да търчи!

4

Анонимен

преди 6 години

Не само, че звучи нелогично, звучи нелепо. Само се чудя написаната нелепица на какво се дължи, на специалиста в тубето, или на загубилата се в превода.

3

Анонимен

преди 6 години

И за какво ще му е тая скорост: от София до Варна ли ще иска за 1 час да стигне? :))

2

Анонимен

преди 6 години

и тази самолетна скорост - по кои наши пътища?...........или ще е с перки?

1

мазепа

преди 6 години

''Руски електромобил'' - най-краткия виц.