78

ФАКТ!

преди 6 години

За Каталуния не може за Крим не може за кюрдите не може обаче за Косово може.Ай у лево *** Сърбите ще си върнат косово и ще засилят един камион с експлозиви към Бондстиил както засилиха камион навремето в Ливан попиляха ги тогава!

77

Анонимен

преди 6 години

До 61Нямам предвид свинеферма, кравеферма и прочие ферми! Просто НИКОЙ няма да позволи изграждането на някакви бази! Няма противопоставяне - на Каталуня не й трябват бази, войни и други подобни! На тях им трябва спокойствие, икономически ръст и още по-висок стандарт! Иначе техните данъци ще отидат в по-слабо развити райони, каквито в Испания има доста.

76

Пут Ин

преди 6 години

Наздаровя товарищи. Пия за това

75

Механика

преди 6 години

Пак ,ще го напиша,няма такова нещо като езависимост на каталуния,вие журналистите сте най безочливите лъжци,къде видяхте тази незвисимост,самия президент на областа каза ,че той самият незнае кога може би ще се случи това ,дори се отказа от предсрочните избори,а виекъде видяхте независимос незнам,безпардони маниполатори,и нищо повече ,това е Българската журналистика.Аде да видим сега пак ли няма дами пусните коментарът

74

Г

преди 6 години

*** се разспада.

73

Бург

преди 6 години

До 64 анонимен:Готово, само дето си сбъркал мястото на столицата. Дай с около още 50 градуса на изток, после с 20 на юг и ще е ОК.

72

Анонимен

преди 6 години

"скандират "независимост" и "свобода"..."Така ли викат вече на парите?

71

до 75

преди 6 години

Икономическа изолация е започнала, а въпроса е че само това дали може да свърши работа.И както казваш ти намеренията на каталунското правителство да компенсират тази изолация с нови възможности .Така че това си е бъдещи стратегии на плановете за независимост.Специално Русия и Китай няма да се възползват, по много причини но така е има други които ще компенсират това.Но това са стратегии на каталуния за безвоенно решение ,с сигурност има и военни стратегии.Така че започва надиграването.

70

Анонимен

преди 6 години

Индия /само Китай донякъде/ ,Бразилия,едни сили не ти е работа,особено тънещите в мизерия Бразилия и особено Индия,а па и *** е една развита....не ти е работа

69

Андрешко

преди 6 години

До #62. Икономическа изолация не може да има,защото Русия веднага ще изгради икономическо сътрудничество,Китай,Индия, Бразилия и други държави.

68

от 71

преди 6 години

В всички случаи е ясно че и мадрид и каталуния работят и по двата варианта, а за изолацията стана ясно отще от факта че най големите компании се пререгистрираха в испания, или около 40 % от капитала на каталунка област.

67

Анонимен

преди 6 години

Както пееха ABBA: "Money, Money, Money"

66

mdaa

преди 6 години

Тук прозирам дългата ръка на чичо Сам - империята на злото, която всячески влияе, за да поддържа раздора в Европа. Но който нож вади, от нож умира.

65

Анонимен

преди 6 години

до 66 именно това са сметките които си правят Испания, ползите и негативите от изолацията, ако прогнозите са им че няма смисъл от изолация,както ти казваш то изпълнението на прословутия член остава единствения начин.Ако стане с бързо каталуния няма да загуби сегашната си независимост, обаче ако стане бавно Испания няма да рискува да им остави толкова много права каквито имат в момента.

64

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 64 Точно там българите са тотално мнозинство!

63

Андрешко

преди 6 години

Пучдемон няма друг изход освен да обяви независимост,иначе с двата крака е в затвора за държавна измяна...

62

Анонимен

преди 6 години

" свидетели сме на раждането на нова държава в сърцето на Европа" така възкликна някога при отцепването на Косово Соломон Паси.

61

Анонимен

преди 6 години

Браво!!! Победа, победа!!!

60

до 62

преди 6 години

Изолация от евросъюза но веднага ще се хвърлят други акули извън Европа да търгуват с нея и кой е губещ ?

59

Анонимен

преди 6 години

"Одобрено e предложение (70 гласа "за", 10 "против" и 2 "празни"), с което се приканва правителството да инициира учредителен процес за обявяване на републиката. Депутатите от народната партия, социалистите и партията гражданите не участват в гласуването." Ся, някой разбра ли какво става? Да одобриш предложение, с което да приканиш все едно ли е като да обявиш независимост?