36

Шаран-БГ

преди 6 години

И това , написаното по-горе, е в държава от ЕС ? И някой хора искат веднага, " моментално", да бъдем приети в Шегенското пространство ?! Хайде бе....... Само като си помисля, как в Германия са направени хиляди километри магистрални пътища от 1930 г до 1940 год, с кирки и лопати и трудовашки колички --- тия всичките юнаци ще направят магистрала "Хемус" за отрицателно време !! Не са пожелали политиците ни - не са я направили !

35

Нарушител

преди 6 години

Нашата *** държавица вероятно е единствената в света, в която неграмотните хрантутници на наш гръб (милиционерите), чакат някой да плати глобата си и все още пишат на карирани листи. Процесите в нормалните държави са организирани по такъв начин, че всеки селянин ( от БГ ) не смее и да пръдне на улицата. Може да сме малък народ, но за сметка на това изключително ***!

34

sofeto

преди 6 години

На подобни в правото се наказват като РЕЦЕДЕВИСТИ.... у нас е само констатация!

33

сминдух енд чесън

преди 6 години

Това за хвалба ли е?Или престъпниците у нас също са електорат.

32

Веско

преди 6 години

Някой попита ли управниците, как точно със снемане от регистрация на автомобила ще престанат да си карат в нарушение.

31

шофьор

преди 6 години

Тази новина как да я приемем - че само глупавите си плащат глобите ?

30

анон

преди 6 години

за такива трябва да има затвор от 10 дена и отнемане на имущество в размер на глобата. ако не иска затвор - да е продал сам имуществото си за да си плати глобата. затвора не трябва да е много дълъг, за да може човека да почне да работи и да плаща.

29

Край

преди 6 години

Държавата наистина ли не знае че има прослойка която от 28 години глоба не плаща. 90% от ромите и 5% от българите глоба не ги лови. Затвора също не е ефикасен за 30% от ромите и за 1-2% от българите. В държавите с такова население има 1.принудителен труд, 2. бой с тога/камшик 3. режат ръка. 4. затвори с много лоши условия. Ефикасните наказания са забранени от ЕС на България. Изход от това няма-свиквайте.

28

Анонимен

преди 6 години

Не моА да ги съжалявам! Солю и Полю се качили на таралясници и карат като оранготани за последно

27

Анонимен

преди 6 години

Ами господа полу-цай вие съе полу -човеци но не сте хора .Затова предлагам да ви намалим заплатите .Ако и тогава не намерите начин да съберете глобите предлагам да са гръмнете като институция .Аз една стотинка не давам на тез заспали полу-цай .

26

Анонимен

преди 6 години

Не разбрахте ли? Синоптиците са виновни. Само статистика ни рецитират а действия - няма

25

hmf

преди 6 години

Моля някой да ми каже за друга държава в Европа която неможе да си събере данъците и глобите. И в същото време мяукат за пари ченгета и държавни администраций.

24

Анонимен

преди 6 години

Трябва да стане като в САЩ. Затвор няколко месеца и то ефективен.

23

Анонимен

преди 6 години

В държава в която няма закони това е съвсем нормално. Просто няма такава държава. За такива провинения в белите държави отиват на съд и в затвора. Като ги няма там ще си ги изработи. Само не и у нас...У нас могат да съдерат кожите на майките, на инвалидите да ги отрежат отвсякъде, на пенционерите...но тези които са за затвора седят навън

22

123

преди 6 години

МВР трябва се прекръсти на статистически институт. Те само това правят, вадят статистика.

21

Анонимен

преди 6 години

Докато не се въведе закон в който да пише. При 5 акта неплатени и при продължаващи нарушения каквито са в случаят водача се лишава от правоуправление за 5 години и задължително се явява на проверочен изпит. Ако водача след тези 5 години продължава с нарушенията му се отнема книжката до живот. Ако след отнемане на свидетелството за правоуправление продължи да се прави на шофер му се конфискува автомобила и отива на топло за 5 години. Ето това е закон който ще намали нарушители и убииците на пътя!

20

Мат'рял от Азия

преди 6 години

На *** бедняка ще му вземете скъсаните ***.

19

Lannister

преди 6 години

Да се пробват в Западна Европа да карат така. Ще им хареса много.

18

Млад шофоьр

преди 6 години

От тази статистика се вижда колко е безсилна държавата срещу тези нарушители, обаче ако не дай си боже, не си платиш кредита - ЧСИ-то идва веднага и за 200 лева да е. Та питам защо за 10000 лева дължими на държавата няма кой да ги събере ? А най-тъжното е, че българина не възприема института на глобата, като възможност за поправка без да се стига до присъда и затвор, защото няма толкова затвори, колкото шофьори за затвора има.

17

Анонимен

преди 6 години

Рекордьори по статистика. Вместо да смятат колко глоби и фиша има някой рецидивист, просто да му изземат имущество на стойност глобите и ефективна присъда. Затвор и изземване - само така ще има ефект.