29

Анонимен

преди 6 години

Никога няма да хапна нищо полско! Заклех се, когато видях полски домати в "Лидл".При соца нашата земеделска продукция владееше пазара в соцстраните, а на Запад най-добрите консерви от белени домати и праскови бяха българските! Съсипаха икономиката ни и от 26-то място по БВП/глава от населението отидохме...ни знам къде, защото откакто за последен път погледнах статистиката до днес сигурно сме се сринали с още 10 места! ТВ показват Фильо и Мавъра, наместо да ми ги показват на пожълтели снимки!

28

Анонимен

преди 6 години

До Превъзходно златенА да преминеш на "био" производство е толкова лесно - пишеш на етикета био и готово.

27

към 27

преди 6 години

До риторичноЗащото шведската престъпност унищожава както животновъдството /крави ,овце ,дори ***,така и производството на овощия -череши ,орехи и пр.

26

Логично е...

преди 6 години

Чувам, че в Министерство на земеделието царува ДПС. Ако това е вярно - то обяснява всичко, което се случва с родното (на българите) земеделие. Логично е тия, дето им плащат да искат съсипано българско земеделие - да нямат конкуренция в България !

25

риторично

преди 6 години

Какво се случи с овцевъдството? Изнасяхме стока за ара.бския свят, а това е голям пазар, големи пари. Защо загубихме тези позиции, които имахме?!

24

риторично

преди 6 години

България от векове е известна по света с овощарството си, с лозарството и животновъдството. Това са традиции наследени от траките, славяните и прабългарите.Но не всеки може да се занимава с овощарство, което е "тънка" работа и изисква целогодишна грижа за дръвчетата. Парите вместо да се дават на разбирачи, се дават на "наши" хора(както и в др.сфери), които понятие си нямат от тънкостите на работата. Не се ценят професионалистите. Докато тук се ***, Полша и др.страни завладяха пазарите.

23

сминдух енд чесън

преди 6 години

Може да си направите справка например за колко лозя са взети пари да се създадат,и после колка пари са взети лозята да се изкоренят,защото у нас това е само една от врътките за законна кражба на пари от ЕС

22

М?!

преди 6 години

А кво ше праим с гнилите ябълки, а ?!

21

Тато из Правец

преди 6 години

При мен ядяхте ли български ябълки ? А? Сега скачайте,щото кой не скача е червен...

20

рррррррррр

преди 6 години

Да не би някой да е изкоренил дърветата? Да имаше измръзване, но не и в цялата страна! И, *** такива, спрете да всявате паника! Има къде къде по-важни неща за правене в *** държава, например превенция на язовирите и водоемите в РъБъ! Защо няма уволнени и вкарани в затвора ***, допуснали тези извращения! Онзи ден един *** рече, че синоптиците били виновни! Бай Минчо, спри да пускаш дъждове!

19

?!

преди 6 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?

18

ПРАВИЛАТА В ЕС

преди 6 години

не позволяват да се увеличават с повече от 1% площите с лозя за година. Те. за да удвои един български фермер лозето трябва да чака поне 50 години. Това си е чиста дискриминация и защита на Испания, Франция и Италия

17

Превъзходно златен

преди 6 години

Просто трябва да се вдигне качеството на продукцията и така ще се пласира директно на големия пазар, но много по-лесно е да ти цъкат субсидията всяка година без да се изисква много от теб. Субсидиите е редно да изчезнат генерално в целия ЕС, но подозирам, че и тогава ще има много недоволни... Като искаш повече добавена стойност, минаваш на био или органично производство и тогава е съвсем различен филмът.

16

Edna

преди 6 години

Полските храни са със съмнително качество. Аз купувам словенски и хърватски ябълки понеже наоколо няма български за съжаление.

15

popa ot razgrad

преди 6 години

прочутите български домати бяха заменени с китайски, прочутото българско сирене с румънско, сега дойде ред на прочутите български ябълки да бъдат заменени с полски...да живее демокрацията да живее свободният бизнес...

14

Иван Пешев

преди 6 години

Субсидирана стока трябва да се обложи с мито на границата иначе се изкривява пазара.Поляците като субсидират техните ябълки прецакват нашите същата история с яйцата, е ккакво значи една по-богата страна може за 10 години да съсипе земеделието на една по-бедна без по-бедната да има шанс да се оправи, така излиза може да е супер по регламентите но това не значи че е добре.

13

сминдух енд чесън

преди 6 години

Червените глашатаи отрано започнаха с кофти заливка.Според тях ЕС ни е приел за да ни ликвидира като конкурент.Когато нямаше субсидии бяхме крупен износител ,а сега със субсидии ни е криво.Европо ,спирай всякакви пари към нас защото сме много недоволни.Иначе има нещо общо между едно време и сега,големите пари ги прибират едни и същи хора с червена закваска.

12

Анонимен

преди 6 години

Не купувам вносни ябълки. Щом можем да си произведем, няма да стимулирам чужди икономики.

11

Анонимен

преди 6 години

Полските ябълки не са лоши. Аз редовно си купувам от тях във Фантастико. Не са много скъпи. Не виждам проблем.

10

ЕС Е ПИРАМИДА

преди 6 години

КЛАСИЧЕСКА ПИРАМИДА. Първите тарикати се облажват за сметка на останалите, а последните като НАС се разоряват напълно.